• Fakty Autor: ~Fakty [84.40.157.*]
    Cała spółka wyceniona na śmieszne 560 mln zł a samej gotówki ma 170 mln zł nie ma takiej drugiej spółki gemingowej tak nisko wycenianej na GPW .. RSO się wacha od 25% do nawet 40% to są świetne wyniki i do tego płaci wysokie dydiedny nie tak jak CDR 1 zł na jedną akcję :)
  • Re: Fakty Autor: ~Karinka [88.151.192.*]
    nikogo to nie interesuje patrz spadające przychody ,to są fakty czerwiec macie lipę w grosingu straszną ,tu już dawno powinno być poniżej 70 tak jak rekomendacje na sprzedaj
  • Re: Fakty Autor: ~Fakty [84.40.157.*]
    Przychody spadły bo dolar leci ale jak już pisać to cała prawdę koszty też lecą w dół przez dolara ale też i tną koszty gdzie się da efekt tego taki ,że zyski są wyższe w IQ bardzo mocno zauważalne ... taka są Fakty 27 mln zysku netto coś pięknego
  • Re: Fakty Autor: ~Darek [31.60.126.*]
    Po co ty się spadziu udzielasz, nie kupisz już tanio akcji 70 ? buahaha chyba żeś na głowę upadł, zobaczysz po ile będzie TEN na początku 2026 to tylko pół roku a kasa będzie piękna nikogo nie nabierzesz na te twoje wypociny
  • Re: Fakty Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Co do faktów: świetny wynik netto za Q1... osiagniety nie dzięki wzrostowi przychodów, ale redukcji wydatków marketingowych. Jeśli redukcja wydatków marketingowych nie spowoduje w kolejnych kwartałach dalszego spadku przychodów, to byłby to ewenement na skalę światową. Szczególnie w tej branży. Jeśli chodzi o ewentualnu "sukces" nowej gry. W tym segmencie, sukcesem jest osiagnięcie przychodów na poziomie zapewniającym dodatnią kontrybucję do wyniku w ciągu dwóch lat. Więc jakakolwiek nowa gra nie wpłynie na zauważalny wzrost przychodów spółki w najbliższych kwartałach. Kurs dolara... cóż, tani dolar ogranicza koszty, ale jednak w znacznie większym stopniu ogranicza przychody w PLN.
    Oczywiście są też pozytywne fakty - spółka cały czas zarabia, wciąż ma sporo kapitału zapasowego, z którego może wypłacic równie sowitą dywidendę w przyszłym roku, a może nawet jeszcze przez kolejne 2-3 lata. Od 2026 roku do zysku netto zacznie kontrybuować WoH. Problem w tym, że przy tym tempie spadku przychodów z FC i HC, zyski z WoH nie zasypia dziury w wynikach spółki. Jeśli spółka będzie chciała kontynuować wypłate dywidendy w wysokości kilkunatu złotych na akcję, to za dwa lata kapitału zapasowego juz nie będzie, a zysk w 2027 roku wystarczy na wypłate dwóch, może trzech złotych dywidendy za akcję. Oczywiście, to dosyć pesymistyczny scenariusz rozwóju sytuacji, ale możliwy. I dlatego mamy tu takie wskaźniki jakie mamy. Bo giełda wycenia przyszłość, a nie przeszłość. I dywidenda za 2024 rok nie ma juz znaczenia.
  • Re: Fakty Autor: ~dfr [83.11.119.*]
    Ja tu widzę Muska w akcjonariacie wkrótce
    Dodam tylko jeszcze jedną uwagę żeby nie byc posądzonym o naganianie na spadki. Mam akcje TSGames, wszelkie naganianie na tym forum nie ma żadnego wpływu na kurs akcji spółki, której dzienne obroty to kilka milionów złotych. Myślę, że wszyscy forumowi akcjonariusze razem wzięci nie mają więcej niż dzienny wolumen. Nawet łącznie z tymi, którzy mają na TSGames krótką pozycję. Podzieliłem sie tylko swoimi obawami o przyszłość spółki. Kurs jak na razie nie wygląda najgorzej. Obawiałem się, że po odcięciu dywidendy spadnie znacznie mocniej. Mam średnią kuna akcji 82 zł, trzymam akcje od marca, do tego przytuliłem dywidendę, więc nie narzekam na tę inwestycję. Ale widzę, że perspektywy nie są różowe. I jestem bardzo ciekawy argumentów tych, którzy wieszczą kurs TSGames powyżej 200 zł. Obawiam się jednak, że nikt nie odpisze, bo oprócz gotówki na koncie, która wyparuje z kolejna dywidendą, nie wiem co mżna powiedziec dobrego o perspektywach TSGames.
    Wyniki mówia co innego za IQ tam masz odpowiedź :) Możesz pisać co chcesz na tym forum ale wszystkie twarde dane masz w raporcie za IQ ;)
  • Re: Fakty Autor: ~Johny [37.31.137.*]
    Kolejny stękajacy, jesteś kuzynem Less'a?
  • Re: Fakty Autor: ~DupaWieloryba [185.141.137.*]
    Ok , całkiem merytorycznie/obiektywnie napisane , dlatego opiszę jak ja to widzę., , to moze powiedz mi czemu perspektywy spółki nie są różowe? Dochody spadają?Ok wydatki tez i zysk netto utrzymuje sie na bardzo dobrym poziomie , sensor spada w kategori ,,zarabianie " ???Ok , jak ma nie spadać skoro już prawie realizują lub juz realizują cel 30% kupna przez ich sklep co nie jest wliczane w żadne apk typu ST ... Za kilka dni wychodzi ich nowa gra która w dłuższej perspektywie da duże pieniądze, napewno nie w tym roku ani następnym (tak działa rynek gier mobilnych ) , lecz długodystansowo moim zdaniem przyniesie to spory zysk , stały zysk ...
    Lecimy dalej ...
    Mi osobiście nie podobają sie gry zarówno łowieckie jak i myśliwskie, ale skoro przynoszą zysk , jestem tutaj . Gry które mogą sie rozwinąć na plus moim zdaniem to np RFS który zarabia systemem subskrybcji podobnie jak InfinityFlight czyli bezposredni rywal . Patrzac na tematykę lotnictwa na mobilkach nie ma lepszej gry od gier Rortosa ponieważ je ciągle rozwijają, i jest w nich wiele rzeczy których nie znajdziesz nigdzie indziej np oswietlenie nocne , dużo różnych warunków pogodowych , niezliczona wręcz liczba lotnisk , cała obsługa naziemna jest nie do przebicia ...
    Dla porównania Infinity Flight jedyny prawdziwy konkurent od lat w sumie nie robi nic oprocz dodawania samolotów których opracowywanie zajmuje im lata ... Brak systemu pogody , brak innego oświetlenia niż pojedyncze punkty na każdym lotnisku i pas startowy (tez kiepsko rozwinięty)
    Naprawdę jesteśmy co do RFS nie krok a 10 do przodu w porównaniu z konkurencją co tez przekłada sie na wzrost subskrybcji rok do rok , niezmiennie ....
    Lecimy dalej ... Nowa gra od Rortosa praktycznie identyczna jak RFS ale o tematyce militarnej RCS , moim zdaniem jak najbardziej ma szansę byc kolejnym punktem zarabiającym pieniądze w modelu sybskrybcji , nie mówimy tutaj o pieniądzach gigantycznych ktore przynoszą dwa flagowe tytuły ale poprostu to kolejna gra która będzie zarabiać pieniądze do ogólnej puli , też nie odrazu a po np 2 latach od wyjścia z bety ...Tutaj schemat sie powtarza , brak konkurenta na rynku który mógłby wogule dotknąć tej tematyki w tak dobry sposób jak robi to Rortos ...WoH tutaj juz pokazuje ze wiedza co robią ... Grałeś wogule w te gry , masz porównanie do innych ,, konkurentów "?
    I nie to nie jest naganianie a fakty , sam nie mam olbrzymiej ilości akcji (około 800 z srednia 90zł w tym momencie )
    Wziolem dywidende i spokojnie czekam jeszcze z rok moze 2 bo oprocz wymienionych rzeczy wczesniej istnieje duże prawdopodobieństwo przejęcia jakies firmy w następnym roku co da znowu dalsze możliwości... Dlatego nie rozumiem stwierdzenia ze ta spolka nie ma różowej przyszłości, to jest zwykła firma jak każda inna raz ma lepszy czas raz gorszy ale akurat w tym momencie myślę ze w okresie 2 lat da ładnie zarobić...Oczywiście ze nie żadne 500 zł czy 400 zł za akcje do końca roku bo to już jest naganianie i pisanie bzdur , ale realnie 150 zł za 2 lata jest możliwe plus dywidendy po drodze jak ta która właśnie wzięliśmy...
    Mógłbym jeszcze wiele pisać na ten temat zarówno pozytywnie jak i negatywnie ale to nie na tym forum , bo przeczyta to moze 20osob normalnych cała reszta to Kretyni kręcący pewnie tu kółka swoimi 10 akcjami i wyzywający sie nawzajem bo myślą ze coś to forum znaczy ... Fundusze obracają milionami codziennie a tutaj kłóci sie w kolo 5 osób z których razem wzięte wszystkie ich akcje znacza dla spółki 0,0000000000000001 % kapitału ...
    Pozdrawiam wszystkich ,,ogarniętych"ludzi tutaj bo też tacy są..
    Miłego Dnia
  • Re: Fakty Autor: ~Nowy [94.230.18.*]
    Pierdzielisz głupoty. Jak tylko spółdzielnia skończy grać na spadki to 150 to tu bedzie za 2 tygodnie. Pamiętam jak nie tak dawno cdp był tańszy o 20 zł na akcji
    Jak będą chcieli to i 500 zł bedzie bez problemu
    Oby tak było, niech będzie i 15 k i nowe LPP tutaj, wolę patrzeć realnie i lekko negatywnie niż myśleć ze jutro będzie 50% + na jednej sesji ...Pozdrawiam
  • Re: Fakty Autor: ~Zbychu [46.112.218.*]
    Wreszcie jakis bardziej konstruktywny wątek i wymiana myśli bez obrażania. Tak dalej Panowie i Panie
  • Re: Fakty Autor: ~Frrdi [93.159.13.*]
    Rortosu będzie nasz za 6 miesięcy w 100% plus nowa gra na dniach coś tu na wypłatę cza będzie dobrać do mojego ile makler,dziwne jest jedno giełda wyprzedza zawsze akcje przed a tu tylko akumulacja i akumulacja rzeczywiście jak by chcieli to by tu z 30% w jeden dzień zrobili ktoś tym kursem kieruje notorycznie nie dopuszcza do wzrostu ale jak na dywidendowca w ike mi to pasi hahahahah
    Ebitda jest piękna za IQ 30 mln zł spółka zareagowała wzorcowo za problemy jak się pojawiły w poprzednich latach . Spółka generuje żywą gotówkę ma przepiękne przepływy finansowe , mocną pozycję na rynku bez długów . Prace nad nowymi grami dostosowali do popytu . Pracują też na rozbudową top 3 gier dla stałych graczy aby ich jeszcze bardziej zachęcić do kupowania efekt będzie widoczny w dłuższe perspektywie koszty obnizyli i efekt jest widoczny . Spółka jest bezpieczna i stabilna . Mówisz ,że dywidedny w przyszłość będzie płacić z zysków zatrzymanych przez tylko kilka lat po 4-5 zł na jedną akcję !! Przypominam ci że tylko zysk za IQ to 4 zł na jedną akcję :)
  • Re: Fakty Autor: ~jay [83.29.152.*]
    Każdy z Was ma swoje racje. Jedni skupiają się bardziej na perspektywach ( które bądźmy szczerzy pod raz pierwszy od 3 lat są naprawde pozytywne) a drudzy na zagrożeniach jak rzekome spadki w głownych tytułach, w których to przychody jednak już się ustabilizowały.

Tym niemniej, tak jak knapisał kolega powyżej - jeśli spółdzielnia postanowi, że będzie rosło, to zrobią taką wydmuszkę jaką będą chcieli, i na 1000 zł za 2 lata. BO MOGĄ. Z pomocą PR, analityków etc.
    W mojej opinii, choć oczywiście mogę się mylić, od kilku miesięcy mamy AKUMULACJĘ pod wzrosty. Dlatego dokupiłem, już po dywidendzie.

Przychody Hunting Snipera...

• Q4 2023: $2.745 million in IAP rev
    • Q1 2024: $10.37 million in IAP rev
    • Q2 2024: $10.1 million in IAP rev
    • Q3 2024: $12 million in IAP rev
    • Q4 2024: $13.17 million in IAP rev
    • Q1 2025: $15.4 million in IAP reve
  • Re: Fakty Autor: ~MYTH [88.199.145.*]
    Tak właśnie będzie. Ale jednocześnie pojawią się bardzo solidne fundamenty wzrostów.
    Oj, bardzo solidne...
    Wrzuciłeś wyniki od q4 2023, wtedy też była premiera gry ?
    Dobra już sam znalazłem. Debiutował w Q3 2023
    zarabiał porządnie już od drugiego kwartału po premierze....

• Re: Fakty Autor: ~Lychy [83.7.130.*]
    Akurat w HS od premiery walili ogromne nakłady na marketing, prezes na którejś konferencji o tym wspominał. Tutaj raczej bym się nie spodziewał przeznaczenia tak dużej gotówki na marketing, Andrzej raczej gra zachowawczo. No chyba że zrobią tak jak w covidzie na marketing pojdzie gruba kasa, co zasadniczo zwiększy przychody grupy 2x i wywinduja kurs...
    do _dupaWieloryba_, dzięki za merytoryczną dyskusję. Z częścią twoich argumentów rzeczywiście się zgadzam. Co do raportu na Q1 - wbrew temu co piszesz wcale nie jest taki różowy. Solidy zysk netto wynikał z mocnego ograniczenia wydatków na marketing. A ograniczenie wydatków na marketing skutkuje spadkiem przychodów w przyszłości. Obyś miał rację w temacie nowych gier. Sam przyznałeś, że prawdziwą wartość nowych tytułów poznamy pewnie dopiero za dwa lata. Cóż, mam akcje, nie sprzedaję, poczekam na kolejny raport.
  • Re: Fakty Autor: ~DupaWieloryba [83.135.8.*]
    To prawda , lecz to ze ograniczyli kasę na marketing na jakiś czas , nie znaczy ze juz nigdy nie ruszą ponownie w tą stronę i to wydając rekordowe pieniądze.... Rzeczywiście mogą martwic spadające przychody w 2 najlepszych grach , sam tez sie o to boję, ale z biegiem czasu i większą ilością gier przychod z tych tytułów to bedzie połowa lub mniejsza połowa (nie ma mniejszej połowy
    Ofensywa monetyzacyjna w drugiej części roku jest nie do zrealizowania bez zwiększenia marketingu, patrząc na wyniki hunting snipera i tego jak szybko zaczął przynosić konkretne pieniądze sądzę że poczekamy raczej z 6miesiecy niż 2lata
    Do _DupaWieloryba_ : przyznam, że nie gram w gry na telefonie, dlatego nie oceniam, jak te gry wypadają na tle konkurencji. Kupując akcje TSGames kierowałem się wskaźnikami, ilością gotówki na koncie i pozytywnym wrażeniem z konferencji. Prezes wzbudził moje zaufanie. To duża zmiana w stosunku do poprzednich władz spółki. Kupiłem tanio i jak na mnie sporo - 1500 akcji. Liczę, że masz pojęcie o tych grach i rzeczywicie zaczną w przyszłości dobrze zarabiać. Cóż, mam nadzieję, że tym razem będą zyski, a nie kolejne odpisy. Przyznam też, że nie śledzę dat premier nowych gier, nawet nie wiem o czym są, dlatego dziękuje za update. Zobaczymy jak wypadnie premiera. 2025 rok to ostatni rok earn-backu Rortosa, tak? Czy Trophy Hunter to gra TSGames, czy Rortosa? Za kilka dni spółka poda szcunkowe przychody za Q2. Mam nadzieję, że poda, bo zdarzyło się że nie podali szacunków. Zdarzyło się też, że podali szacunki, po czym okazały się o 5 mln zawyżone. Jeśli spółka poda szacunkek przychodów poniżej 85 mln zł, to czy dalej będzie takim optymistą? Pytania nie są ironiczne. Pytam zupełnie poważnie.
    Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat subskrypcji Trophy Hunter? Ile kosztuje subskrypcja? Czy spółka miała założony jakiś plan przychodów w danym okresie od premiery itp?
  • Re: Fakty Autor: ~Less [94.254.153.*]
    Johny to ty jeszcze tu.jestes. Pięć lat.juz biadolisz. Jeszcze pierc i.doczekasz sie wzrostow..
  • Re: Fakty Autor: ~Lychy [83.7.130.*]
    Tak w tym roku koniec ernout Rortos. Trophy Hunter to gra zrobiona przez zespół TEN. Ja osobiście sobie nie przypominam żeby nie podawali szacunków. Trophy Hunter moim zdaniem nie będzie oparty o subskrypcję, tylko na mikro płatnościach, typu amunicja, nowa broń itp. Co do przychodów w wysokości poniżej 90% są moim zdaniem mocno prawdopodobne, patrząc na wskaźniki na ST.
  • Re: Fakty Autor: ~Zbychu [93.159.3.*]
    Albo bardzo miłe zaskoczenie po połączeniu wyników z tsg store. Jeśli nie w przychodach to w zyskach r/r
[x]
TSGAMES 1,66% 85,70 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.