• dlaczego tak rosnie? Autor: ~heniek_z_mielca [84.40.221.*]
    Ktos wytlumaczy w dwoch slowach - czemu rosnie?
    Mam kilkaset sztuk, trzymam pod dywidende - pieknie nam odbilo teraz po odcieciu.
    I zastanawiam sie czy realizowac zysk czy trzymac :)
    Sprzedalem niewielki pakiecik przed dywidenda - widze ze za wczesnie jednak :(
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~shap [83.136.159.*]
    ja wychodzę częściami już od ~160zł. Kupowane średnio po 70zł
    Nie mam pojęcia pod co to rośnie. Dla mnie jest bardzo drogo, więc sprzedaje. Ale wiadomo, może być jeszcze drożej :D
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~acp [37.31.142.*]
    rośnie, bo przez wiele lat był trend boczny pomimo coraz lepszych wyników i regularnie wypłacanych dywidend

energetyka też rośnie jak na sterydach (nie mam akcji, bo nie inwestuję w państwowe potworki), bo przez wiele lat akcje były gnojone, w końcu się odpaliły
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~heniek_z_mielca [84.40.221.*]
    Przyznam sie ze chcialem przechytrzyc rynek i sprzedalem 50 sztuk przed przyznaniem dywidendy - liczac na odkupienie taniej po odcieciu. Jestem 1650 w plecy :( Jak zyc? :))))
    Na szczescie to co jeszcze zostało rekompensuje z duza nadwyzka.
    Trzymac dalej?
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Mikosz [89.76.67.*]
    Jest ok ale czy to już nie ma trochę znamion bańki ?
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~LOL [94.172.28.*]
    Niedługo C/Z będzie na poziomie MicroSoftu czy AMSL... tylko no raczej tamte spółki mają jednak lepsze perspektywy.
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~acp [93.105.116.*]
    nigdy nie uda się wam przewidzieć początku korekty i jej zasięgu (a jeżeli już to będzie to 100% fart), lepiej trzymać akcje i nic nie robić - spółka dywidendowa, więc inwestycja będzie generować gotówkę

też przeżyłem tutaj już kilka korekt, cierpliwie czekając wyszedłem na tym dużo lepiej niż hazardziści sprzedający i kupujący te akcje, by wykręcić dodatkowe 2% zysku
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~heniek_z_mielca [84.40.221.*]
    Tez trzymam od kilku lat i sie zastanawiam ze wzrost jest prawie 3 krotny i chyba nalezy sprzedawac.
    Z drugiej strony, co jesli dojdzie do 300 albo 400 za rok?
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Buabua [94.172.207.*]
    Przelamanie impasu co do dlugoterminowego wlasciciela i kierunku rozwoju calej grupy trzymal kurs w horyzoncie. Przejecie pakietu przez CSI dosyc jasno nadaje kierunek dla firmy. CSI optymalizuje biznesy finansowo, podnosi marze, zwieksza konwersje na gotowke. Mysle ze ACP to bardzo wdzieczny material i podmiot na ktorym moga wykorzystac wszystkie swoje atuty.
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Alfa [212.244.214.*]
    dokladnie 10/10 - patrz. kurs Sygnity. Jesli ktos nie wie, gdzie może wylądować kurs ACP to niech sobie sprawdzi C/E dla CSI lub TOI ...
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Ggg [93.175.161.*]
    Przez długie lata p/e dla tej spółki to było między 10 a 15, obecnie 36. Nie ma racjonalnego uzasadnienia dla takiego wzrostu, podejrzewam że fundusze zagraniczne chcąc mieć ekspozycję na polskie akcje przy spadku usdpln kupują takie ACP czy energetykę, jako alternatywę dla banków przy spadających stopach procentowych. Ale to będzie można zweryfikować dopiero po odwróceniu trendu na USD, wtedy hossa na polskich akcjach powinna się zakończyć.
    To samo dotyczy też CDR, W4 będzie najwcześniej na przełomie 27/28, a kurs nadmuchany jakby premiera miała być już na wiosnę 2026. ACP też jest jednym z kilku beneficjentów pędu do polskich akcji widocznego od początku roku.
    W przypadku ACP jest jeszcze jeden czynnik czyli ewentualne przejście w niedalekiej przyszłości do W20. Więc trzeba pompować kapitalizację i opchnąć funduszom indeksowymi na górce.
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Leon [81.190.200.*]
    Nawet nie zdajesz sobie sprawy z możliwości a co za tym idzie potencjału Asseco a jest on ogromny !!!
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~Aleks [185.141.137.*]
    Wycena powyżej 200pln jest już bardzo wysoka.
  • Re: dlaczego tak rosnie? Autor: ~acp [188.146.160.*]
    przy 140 zł też tak pisali ;)
[x]
ASSECOPOL -1,22% 210,20 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.