Nie pójdziemy ani na północ ani na południe.
Rozbudzanie nadziei na 3000% wzrostu czy straszenie spadkiem na dno i wodorosty ma taką samą moc osłabiania wytrzymałości. Huśtanie nastrojami służy jedynie krótkoterminowym działaniom.
Ten papier sobie trochę poleży, może i więcej niż trochę próbują się w trendzie bocznym ale nie warto się dawać ponosić emocjom ani hura pozytywnym ani strachom.
Front stoi.
Putin szuka żołnierzy w Korei.
Ukraina znalazła eu finansowanie swoich potrzeb. Inżynieria finansowa zakłada stopniowe wchodzenie europejskich pieniędzy w miejsce opuszczone przez USA.
Największy problem Ukrainy to korupcyjne układy, które trudno pogodzić z staraniem o patriotycznie motywowany nabór do wojska.
Putin zamierza uderzyć na przełomie lipca i sierpnia.
Od powodzenia jego planów zależy kurs naszych akcji.
Nie zależy od "analiz" KSG2 czy głupiego straszenia Michała.
A w przyszłym roku ci co zostawią w portfelu akcje ksg mogą zobaczyć cenę dwucyfrową...
Chyba że znów Sergiej Kasjanienko sprzeda 10 procent akcji spółce za cenę której nieznany. Obawiam się że to cena rynkowa + X
Następnie spółka znów sprzeda część z tych akcji za cenę której nie znamy.
Obawiam się że może to być cena rynkowa - X
I nikt nic nie wie a KNFowi nie chce się zapytać...
Dobranoc
Dobranoc
Dobrze gadasz kolego,duze ryzyko miec duzo akcji zamach juz był planowany na komika jak go załatwia to pomysl gdzie kurs poszybuje w panice szkoda się stresować są lepsze spolki teraz jsw da zarobic dzisiaj kupiłem,zawsze mozna wskoczyc na ksg jak bedzie juz pewnosc ze jest ku koncowi tetaz to bardzo duze ryzyko
Korekta: Putin w Mińsku wczoraj powiedział, że jest gotów do trzeciej rundy rozmów z Ukrainą. (Na znak dobrej woli gotowy jest przekazać trzy tysiące ukraińskich ciał.)
Może dede ma rację "pokój w tym roku"?
Zapomnij o pokoju Putin wyraznie powiedział ze cała Ukraina jest jego i nie spocznie poki nie osiągnie celu,mam mały pakiet i wiecej na ten czas nie dokupuję,chciałem dokupic w piatek okolo 10kilo,ale to juz historia ,wklejam ponizej link o twoim pokoju hehe https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-plany-putina-wobec-ukrainy-moze-sie-zaczac-juz-tego-lata,nId,7990751
Geopolityka od dłuższego czasu nie sprzyja kursowi - ale dzięki Trumpowi mamy sinusoidę nastrojów- nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie news na który czekamy - a akcję sprzedawać po 3 zl - hm mogłeś sprzedać jak były po 4 albo 5 :) przy tym kursie to raczej radzę analizować kupno - wiadomo może być niżej ale KSG, imcompany, Astarta po ogłoszeniu zawieszenia broni raczej do akcji się nie dopchasz
Nic nie jest jeszcze przesądzone,ze po 3 bede sypał dam się rozwinąć kursowi wyzej i pożniej kiper z wywrotki,pamietacie jak ustawialem w zleceniach same siodemki i dziewiatki to moje zlecenia mam tego troche
Kumaty 13 600 akcji to wszystko co masz? Podaj wartość akcji powyżej 50 zł np 50,21 to pokaże Ci jak ja wieże w KSGAgro swoją drogą to chętnie zorganizował bym spotkanie inwestorów KSG, żeby powymieniać się kontaktami i informacjami - posiadam pare info którymi na takim forum nie chce mi się dzielić a bynajmniej nie przy tym kursie :) a zaufajcie mii będzie się działo na KSG jak skończy się wojna :) ale niestety to kiedy się to wydarzy to nie od Nas zależy - ale cierpliwi będą wynagrodzeni - uwżaam, że prędzej czy później zobaczymy szczyt z 2012/2013 rok
Dede wystaw po 9,96 sprawdzimy naszą wiarygodność ja wystawiam po 55,80 (chyba, że podacie mi inną) do godziny 10:00 każdy z zainteresowanych może sobie sprawdzić w arkuszu zleceń i ocenić wiarygodność wpisów bo moim zdaniem ta zależy od zaangażowania finansowego :)
Ładnie padake zaliczyles mogles sprzedac po 5zl i teraz bys odkupił to jest 2zl roznicy i zarobek 100kola poszedl izdu hehe od inwestor od siedmiu bolesci
A skąd ja to mogłem wiedzieć panie niekumaty że spadnie do 3 zł a nie np powędruje ku 10 a takie były wtedy przesłanki....a jak chcesz wiedzieć to to 50 k trzymam i będę trzymał... miałem więcej ale już jest na Trakcji panie nie...kumaty
Mario i Hommoh na chwilę obecną najbardziej obiektywni na tym forum....KSG dobrze pisze o spółce ale za bardzo hurraoptymistyczne.... kumaty to błazen....pozdro dla dwóch najwyżej wymienionych...
@dede dziękuję za miłe słowa.
Wzajemnie dede.
Co do Ksg agro widzę trend boczny. Chyba że Kellog i Trump zrobią u Łukaszenki kolejna turę rozmów o rozejmie.
Piszesz merytorycznie Hommoh.... Lubię Twoje wpisy.....Tak jak Mario pytał wystawiam to swoje 50 k po 9.96 .....Nie sprzedam poniżej 5 zł nawet jak zejdzie do 0,01 zł. Na Trakcji podobnie....nie zbankrutuje przez to.... pozdrawiam
Trzeba się spotkać w Czerniowcach - tam chyba KSG agro ma zapasową sztab kwaterę.
Co do maila. Hmmm może ktoś z was założy jakiegoś jednorazowego @ ? Spotkanie jak nie na Bukowinie. To w Warszawie lub Krakowie.
Nie jest jeden. Tylko tych hurraoptymistów nie należy poważnie traktować. Ich (liczba mnoga jest uzasadniona innymi przypadkami) słowa świadczą tylko to tym że zamierzają zrobić odwrotnie do deklarowanych opinii.
Podobnie że skrajnymi pesymistami.
https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=2 a potem ''rów marianski'' : https://www.youtube.com/watch?v=4B6Tvg30zRk&list=RDoxSwWc3v1DU&index=2
Moim zdaniem kumaty pisze odwrotnie niż robi, ale teraz to chyba jednak kupuję. Nie wiem czy nie za wcześnie...
Jeśli nie wydarzy się nic w wielkiej polityce to będzie płasko (papier się osuwa pod ciężarem kilkunastu tysięcy akcji podaży przy braku istotnego popytu. Bez odbića jeszcze czas jakiś.
Pisałem pare dni temu brac jsw a dzisiaj euco,przytuliłem troche po 2,70 i tak bede przytulał co 10groszy jak bedzie nizej spadać mam inne spolki co mi rownowaza portfel a na ksg przyjdzie tez czas i warto teraz juz zaczac sobie zbierac kapitalizacja sie już robi jak dobry kurnik na wsi pozdrawiam akconaruszy