• Okazja? Autor: ~Asz [188.33.32.*]
    Fundamentalnie wygląda dobrze, a ostatnie wiadomości są bardzo pozytywne. Może to dobra okazja do dokupienia?
  • Re: Okazja? Autor: ~hormon [79.188.89.*]
    za to technicznie wygląda źle
  • Re: Okazja? Autor: ~Kinio [88.156.138.*]
    Zapraszam do szerszej dyskusji jak oceniacie ostatnią konferencję Zarządu Spółki. Czy FDA po spotkaniu z 27.06 da zielone światło? Czy spotkanie w Chicago z potencjalnymi inwestorami będzie dedykowane dla spółki czy to jakiegoś rodzaju targi medyczne?
  • Re: Okazja? Autor: ~Free [93.159.17.*]
    Chyba jednak lepiej jak spółka wygląda fundamentalnie ok.
    AT to i tak dla mnie guślarstwo, szczególnie na tak mało płynnych spółkach gdzie 10 tys. majta kursem nawet o 15-20%.
    Gdyby fundamentalnie było dobrze, to przy tej płynności, kurs byłby powyżej 100. Kolejne historyczne minima raczej przeczą temu że jest dobrze
  • Re: Okazja? Autor: ~Hektor [178.182.201.*]
    Ja kupiłem 300 akcji. Ten czas do 06.2026 jest przełomowy i może być zaraz dużo byczych newsów, także kupiłem i czekam.
  • Re: Okazja? Autor: ~GrubyCygan [80.65.213.*]
    Tak mocne spadki nie są przypadkowe.
    Kierunek 10 zł :)
  • Re: Okazja? Autor: ~feef [45.159.165.*]
    masakra, dobrze że z tego wyszedłem. Ktoś mądrzejszy wyjaśni mi po kiego im te patenty w Azji?
  • Re: Okazja? Autor: ~Free [93.159.49.*]
    Ja tam stosuję zasadę, że jak jest spółka z biotechu to głupotą jest branie na lokalnych górkach, ale jak jest w dołku - czemu nie? Nigdy nie wiadomo jakie info w danej chwili może się pojawić. Niżej niż obecnie kurs jeszcze nie był, więc jakiś pakiecik pod kółko plus kolejny pod naprawdę dobre info chyba nie zaszkodzi. Patenty uzyskują, badania prowadzą, więc nie można powiedzieć, że to jest totalna wydmuszka, a kapitalizację 60 mln, to spółka z gameingu z jedną-dwiema grami w produkcji ma.

Ja tam pamiętam jak z Yoshi wyszedłem jak spadło w okolice 80-90 groszy, bo też mi się wydawało że tam nic z tego nie będzie. A potem poszły infa i pofrunęło na 4 zł. Bolesna nauczka, ale teraz wiem że cierpliwość popłaca jak się coś dzieje i pojawiają się infa, nawet jak wydają się w danym momencie bez większego znaczenia.
  • Re: Okazja? Autor: ~hormon [91.94.21.*]
    Tylko że tu nie ma ani jednej przesłanki że kurs osiągnął dno.
  • Re: Okazja? Autor: ~Free [93.159.48.*]
    Nigdy nie wiesz gdzie jest dno, dlatego rozsądna osoba kupuje pakietami:)

Mnie generalnie zawsze bawi to powiedzonko "nie łapie się spadających noży". To kiedy niby mam brać akcje, jak są na szczycie a analitycy wieszczą jeszcze większe wzrosty, żeby upchać swoje?

Wiadomo jedne spółki mają solidną bazę, inne są bardziej ryzykowne. Ta jest dosyć ryzykowna, no ale z drugiej strony jak patrzę gdzie był szczyt na wykresie, to jak dla mnie przecena już osiągnęła na tyle satysfakcjonujący poziom, że można trochę pieniędzy zaryzykować. Tym bardziej, że widzę, że regularnie dostają dofinansowania, tak więc mają jakiś przypływ gotówki na swoje działanie.

Ja też tutaj nie zamierzam siedzieć w nieskończoność, jak kurs wzrośnie do określonej wartości to wychodzę i czekam na kolejna przecenę jak np. na Scope. Biotechy mają cykle wzrostów i spadków, nawet jak nic konkretnego nie wydają, tak więc raczej będzie tutaj okazja do wyjścia z zyskiem jeszcze przed komercjalizacją rozwiązań technologicznych.
    Może przestanie Cię bawić powiedzenie żeby nie łapać spadających noży, jak kurs rozmieni 40 (wg mnie tak będzie)
    Lubię polować na okazje cenowe ale musi mieć to potwierdzenie na wykresie. Tutaj jest, na razie, kamień w dół, beż żadnych oznak końca zjazdu

• Re: Okazja? Autor: ~Free [93.159.49.*]
    Jak ktoś kupuje pakietami i z głową (czyli wchodzi w jedną spółkę maks. 10% wartości portfela), to go nigdy nie przestanie to bawić. No a jak ktoś wchodzi za 50% portfela nie dość, że w jedną spółkę, to jeszcze kupując wszystko na raz, no to potem modli się o wzrosty.

Jak zwykle wszystko rozchodzi się o strategię. Jestem już trochę czasu na giełdzie, więc sorry kolego ale nie będę się uczył grać od randomowej osoby na forum, bo jej się coś tam wydaje i bawi się w AT przy takiej płynności - według mnie to jest akurat dopiero zabawne. Tym bardziej, że kurs jest już na historycznych minimach, więc jak nie brać teraz to kiedy? Ja wiem, że zawsze chciałoby się brać jak najtaniej, ale to tak nie działa.

Btw. myślę, że prędzej zrobię tutaj to swoje kółko na 15-20% niż ty zobaczysz 40 zł. No i jaki z tego morał? Że jak wiecznie boisz się kupić i czekasz aż ktoś ci potwierdzi, że to "już ten czas", to będziesz brał te akcje te 20% wyżej w czasie, gdy ja już będę miał je sprzedane i wystawione z powrotem na kupno. Wejdzie to super, nie wejdzie? Nie ma problemu na giełdzie jest pełno spółek, prędzej czy później na jakiejś trafi się okazja - tak jak było na Urteste.
  • Re: Okazja? Autor: ~feef [45.159.165.*]
    po dwóch latach trzymania od emisji i dokupowania co jakiś czas wyszedłem z tego w cholerę, włożyłem to co zostało w Atrem i wreszcie jakiś zarobek...
    Pamiętam jak brałem Atrem po 7 zł i sprzedawałem po 11 zł uznając, że niezły zarobek mam na tych akcjach. Teraz jak człowiek patrzy na kurs to tylko się do siebie uśmiecha:)
    To w sumie kolejny przykład pod tytułem - bierz w dołkach, bo nigdy nie wiadomo jakie info się pojawi na dniach a potem będziesz żałował.
    No cóż tak jak pisałem - nigdy nie wiesz kiedy na spółce z biomedu pojawi się prowzrostowe info.
    Free, szykuj pieniądze na kolejny dołek - tym razem 40 - 42
  • Re: Okazja? Autor: ~Sonik [195.191.163.*]
    Spółka planuje rozpoczęcie badań w Europie w III kwartale 2025 roku. III. kwartał kończy się z końcem września, więc w ciągu 26 dni powinniśmy spodziewać się info o rozpoczęciu badań :-). Z dzisiaj to 19 sesji na GPW. Czy zaczynamy wspólne odliczanie?
  • Re: Okazja? Autor: ~Sonik [194.29.182.*]
    Uwzględniając zapowiedzi, info o komercjalizacji w ciągu 17 sesji :-) powinna powoli ruszać konsolidacja pod info :)
  • Re: Okazja? Autor: ~Sonik [212.106.161.*]
    Rozpoczęcie badań teoretycznie do końca miesiąca a cena paradoksalnie coraz bardziej promocyjna. :-) Rynek wycenia „Urteste planuje”, „Urteste zakłada”, „Urteste śni”, „Urteste marzy”
    No chyba dobry moment żeby znowu wejść pod małe kółko:)
  • Re: Okazja? Autor: ~Kramer [46.112.114.*]
    Dzisiaj ReadGene z onkologii genetycznej na fali w silnym trendzie wzrostowym
    40 miało być i jest. Jak tam łapacze dołków? Działacie?
  • Re: Okazja? Autor: ~Kramer [46.112.108.*]
    Próbuje coś dobrać po 6,0 na ReadGene na IKE po ostatnich dwóch patentach ale nikt nie oddaje w lewo
    Spróbuj po 7 :)
[x]
URTESTE -8,02% 32,10 2025-10-27 16:31:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.