Wymiany akcji na poziomie duzych akcjonariuszy na zasadzi " dzisiaj ja Tobie jutro Ty mnie " to nic nowego. Mógłbys sie martwic gdyby nikt nie chciał odbierać a nie w takiej sytuacji.
Mi sie wydaje że będzie mała korekta żeby schłodzić wskaźniki + niepewność co zrobi nieobliczalny trump . Ja wole poczekać z boku bo przed 10 lipca raczej nic więcej nie podadzą ze spółki a jest dużo niewiadomych które mogą zbić całą giełdę.
Na tą chwilę Pepco z największymi obrotami na GPW....oczywiście to się zmieni w późniejszych godzinach ale miło widzieć że jest aktywność na akcjach czyli są jakieś wymiany...
Kilka dni temu pomyślałem sobie że dziś dobrze gdyby wol obrotu sięgnął ok.10 mln szt....a później że to chyba zbyt optymistyczne.... ....a może jednak ?? To zależy w sumie od chętnego do sprzedaży bo jak nikt więcej ( duże pakiety ) nie będzie zainteresowany sprzedażą swojego pakietu to shorty nie będą miały od kogo odkupić...i ogromnych obrotów nie będzie.
Dlatego zachowawczo stawiam na dzisiejszy vol. na poziomie 5-10 mln szt przy czym w pobliżu dolnej wartości będzie to rozczarowujący scenariusz.
Nie żeby coś , ale sprzedałem po 19,55 i poczekam chwileczkę bo już taka akcja jak teraz była tutaj przerabiana kilka razy . Poczekam z boku jeszcze z tydzień i zobaczymy kto się myli .
A jakie to ma znaczenie kto się myli czy też nie myli......Problem twój jest taki że bez powodu i bez sensu nie rozumiejąc co kto pisze na forum wypowiadasz się byle skrytykować a na dodatek bez żadnego wyjaśnienia zarzucasz komuś głupotę....jest w tym jakiś sens???
Jeśli uważasz że kurs spadnie i sprzedałeś akcje to twoja sprawa ale tak właśnie napisz - "sprzedałem bo kurs z jakiegoś powodu spadnie i tyle ".....Wolisz zamiast tego dowalić od razu komuś zarzucając komuś głupotę bez żadnego uzasadnienia merytorycznego ani nie wiedząc co kto robi i jaką ma strategię... Nawet zdaję się że nie napisałem że kurs ma wzrosnąć bo ja nie wchodzę w takie polemiki typu - spadnie - nie spadnie....spadnie- nie spadnie....bo nie ma w tym żadnego sensu ani treści....Może wzrośnie a może spadnie....Mój wpis był zgodny z tytułem wątku czyli wymiany dużych pakietów akcji.....bo shorty prędzej czy później będą musiały akcje odkupić.
Przy okazji....mnie nie interesują twoje " groszowe " zyski......ale jak uważasz że jest inaczej to napisz ile ten twój oszałamiający pakiet akcji liczył sztuk....i wszystko będzie jasne....ale jak obstawiam że to bardzo mały pakiet...
Zarobiłeś....gratulacje....ale to nic nie znaczy........jedź tak jak Quba na wakacje i tyle twojego....taki zarobek to drobniaki...