• Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Analitykk [31.61.241.*]
    PC ok.133tys.: ok.7mln przychodu
    Konsole 57tys.ok.5mln przychodu
    Łącznie 12mln zl po pierwszym najważniejszym tygodniu.
    Obecnie tygodniowy przyrost wyniesie ok.1/4 powyższego, co pozwoli na 16mln przychodu po 2 tygodniach sprzedazy. Razem z Gamepassem ta suma moze urosnac do okolic 36mln zl. - zakladam optymistycznie 20mln.
    Co to oznacza? Oznacza zwrot ok.5x% calkowitych nakladów na grę . Natomiast kolejne okresy nie będą już tak dobre. Estymuję sprzedaz na 37mln do konca kwartalu - razem z GP.
    Ok.11mln w 3 kwartale oraz 10mln w 4 kwartale. Jsk widać gra nie zwroci sie do końca roku nawet przy moim zdaniem błędnym zalozeniu 50mln kosztow. Koszty prod+marketingu wyniosly wg mnie ponad 65mln zl.
    Pozdrawiam . Wasz
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~ANALITYK [37.31.26.*]
    Według mojej dogłębnej analizy na PC sprzedało się około 10 tysięcy kopii, na konsolach marne 5 tysięcy, trzeba jak najszybciej uciekać z tej upadłej spółki tobie też to radzę, nie trać czasu na wpisy bo 11bit i tak już jest zakopane głęboko pod ziemią!
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~makler44 [5.173.218.*]
    hahah... ale ciekawostki ;)

Po tygodniu sprzedaż oscyluje ok 150 tyś sztuk i to dobry wynik

Koszty produkcji??? To nie jest AAA ...

Firma zarabia i na Altersach też zarobi i po co pisać takie banialuki?

Obecny spadek wyceny ? - no proszę Was... Normalna realizacja zysku i lecimy dalej do kolejnej za 5-10% i tak dalej w góre kurs będzie leciał - gaming i Jego sentyment rośnie w siłę,
    The Alters do bardzo dobra premiera a sama gra jest więcej niż dopracowana !!!

Pozdrawiam Mącicieli haha
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~ktos [91.150.211.*]
    zwrocile uwage ze 30 % sprzedazy to chiny? tam cena za gre to 50 zl , wiec ten przychod co wyliczyles moze bys jeszcze nizszy
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Analitykk [31.61.241.*]
    @ktos oczywiście , że zwróciłem. Ponad 30% to Chiny i blisko 15 % to Rosja. Liczę ok.50 zł że sztuki, bo z rynków Premium mają ponad 65zl, a z tanich rynków ok.35zl , więc rachunek jest oczywiście dogłębnie przemyślany.
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Gracz [83.11.230.*]
    Generalnie Chińczycy lubią gry 11bit. Od dawna to widać w sprzedaży. Więc no aż prosi się o monetyzację i np. FP1 DLC w klimatach chińskich czy jakaś "patriotyczna" chińska gierka. Ale zarząd tego nie widzi niestety.
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Analityk2 [37.47.121.*]
    Twoje wypociny sa tyle warte co wylana woda za płotem
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Mikesz [83.26.67.*]
    Dziwi mnie ze w dzień wolny ktoś poświęca tyle czasu spolce której nie ma i nie zamierza kupić
    Zoboczeniec? Psychol?
    Poza tym j jeśli chodzi o koszty TA to wydaje ci się ze wiesz lepiej id spółki jakie były?
    Przychód z TA średnio 50 zl za szt kiedy cena najniższa to ok 50 zl
    Jesteś żałosny pogrom, opłacany żałosny wieśniak
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Analitykk [31.61.241.*]
    @Mikesz oprócz braku kultury i inteligencji wyazałeś się kompleną ignorancją w temacie składowych ceny za grę. Żyjesz z renty czy po prostu jesteś niezdiagnozowanym the billem?
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Mikesz [5.173.33.*]
    Nie będzie mnie uczył kultury wieśniak spod Grójca
    Dobra, zniżę się na chwilę do Twojego poziomu dyskusji Mikesz. A co mi tam.

Nie pij tyle w święta, bo jutro na 6 do roboty na budowę, a szef będzie Cię sprawdzał alkomatem.

A Analitykkowi dziękuję za merytoryczny wpis o sprzedaży The Alters.
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~Mikesz [83.26.67.*]
    Zasadniczo nie pije w ogóle
    Na budowie też nie bywam
    Akcji 11bit nam akurat niewiele
    Ale wkurzają mnie tacy manipulatorzy jak pogrom i as
    Nisko oplacani korporacyjne golasy, którzy potrafią pół dnia codziennie spędzić na wątki 11bit za judaszowe srebrniki, scierwa jedne...
    Ta gra powinna kosztować 6.5 miliona, a nie 65 milionów.

Nie widać tego, szczególnie marketingu. A gierka tylko na 15-20 godzin. Bez multi. Tylko singleplayer na jedno lub dwa przejścia.

Na co poszły te miliony?

Premie dla zarządu? Urlopy menstruacyjne? Owocowe czwartki? Pride Month?
  • Re: Szacunki.na 19.06 profesjonalisty Autor: ~all [188.33.46.*]
    Przecież Ty g.ł.ą.b.i.e pisałeś, że peak to będzie max 5k, a teraz się bierzesz za liczenie kosztów, nie wstyd Ci?
[x]
11BIT -2,16% 181,50 2025-10-24 17:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.