Żeby się nie nakręcać, ale też realnie ocenić sytuację, w której obecnie jest mpay zebrałam w jedno miejsce wszystkie kluczowe informacje dotyczące tej spółki:
1. mPay podpisał list intencyjny z Techstreet Capital + Grupa LEW.
• Po due diligence (zakończonym 16 maja), 17 czerwca Techstreet wezwał LEW do sprzedaży akcji (warunki zostały spełnione).
• Chodzi o 6,9 mln akcji po 0,35 zł, a w kolejnych etapach nawet do 40% udziałów w spółce.
• Sprawa trafiła do KNF – do 23 czerwca mają wydać decyzję ws. przekroczenia progu 33%.
2. Wyniki za 2024: progres, ale bez fajerwerków
• Przychody: 30,4 mln zł (–16% r/r)
• EBIT: +1,3 mln zł (+85% r/r)
• EBITDA: +2 mln zł (+47% r/r)
• Zysk netto: +10 tys. zł
• TTV: 69 mln zł (+17%)
• Użytkownicy: 1,7 mln i rośnie
3. Współprace i wdrożenia
W ciągu roku podpisali i ruszyli z:
• LiveKid (płatności za przedszkola/żłobki),
• Yanosik (płatności za przejazdy),
• Paytree (mikropożyczki – ponad 1 mln zł udzielone przez apkę),
• VeeAI + programy lojalnościowe (Żabka, itp.),
• Universal Bank (Ukraina) – umowa na wdrożenie rozwiązań fintechowych.
4. Potencjał do końca 2025
Jeśli wszystko się domknie:
• Techstreet przejmuje pakiet + wnosi know-how i ewentualne nowe partnerstwa,
• Spółka przyspiesza rozwój pożyczek, kart, usług lojalnościowych i zagranicy,
• Zwiększenie TTV i liczby użytkowników → przełożenie na przychody i marżę,
• Realne wejście w segment „fintechowego super-appa”.
W takim scenariuszu kurs może dojść do 0,70–1,00 zł przy dobrym sentymencie i dowiezieniu roadmapy.
PODKREŚLAM: to są moje wyliczenia, niech każdy zweryfikuje po swojemu.
Ryzyka:
• KNF może przyblokować transakcję (chociaż na razie nie wygląda),
• Spółka musi generować zyski, a nie tylko podpisywać umowy,
• Możliwe rozwodnienia przy kolejnych emisjach,
• Konkurencja w fintechu ogromna.
Nie jest to typowy „balon NewConnect” – coś się tu dzieje naprawdę.
Ale też nie kupujmy w ciemno – obserwujmy KNF, sprawdzajmy wdrożenia i reagujmy na dane, nie tylko emocje.
Żeby była jasność, ja kupiłam akcje w poniedziałek z zamiarem trzymania ich do końca roku (jesienią też ma się tu trochę zadziać) Ale czy do końca roku potrzymam, albo czy nie zrezygnuje wcześniej to oczywiście wyjdzie w trakcie bo nikt magicznej kuli nie ma
Zgadza się na chłodno, aczkolwiek z dużą dozą ostrożności i asekuracji; sam zakupiłem mały pakiecik 50k akcji...i czekam; jak ruszy z kopyta kolejne 60k pkc na szybko dokupię i bede obserwował; w przypadku spadków trza będzie uśrednić i wywalić na podbitce
22 lipca będzie walne na którym odwołają/powołają członka rady nadzorczej. Po co? Nie wiem, choć się domyślam. Dlaczego za miesiąc? Nie wiem, choć się domyślam.
Zadam jedno pytanie na myślenie (wiem, że niektórzy mogą mieć problem). Czy uważacie, że gdyby plany z funduszem okazały się niewypałem to dzisiaj na zamknięciu oglądalibyśmy kurs powyżej 40gr?
Dnia 2025-06-23 o godz. 18:00 ~Waldek napisał(a): > Zadam jedno pytanie na myślenie (wiem, że niektórzy mogą mieć problem). Czy uważacie, że gdyby plany z funduszem okazały się niewypałem to dzisiaj na zamknięciu oglądalibyśmy kurs powyżej 40gr?
Waldek..no ty się zlituj z tym manipulowaniem; (już raz Ci udowodniłem z cena ok 0.42..pamiętasz??) kurs utrzymał się powyżej 0.40 tylko i wyłącznie poprzez sztuczne pompowanie robota trzymającego wycenę za gębę. Przeanalizujcie arkusz zleceń. Kto mądrzejszym posprzedawał większe ilości już do godz. 10. Kto sprzedaje akcje w dzień w którym może ukazać się ESPI o podpisaniu ważnej umowy i to w ilościach powyżej 20k - 40k sztuk???...no Waldek odpowiedz...pytanie na myślenie :))
Co mi udowodniłeś? Pogratulowałem Ci że udało Ci się kupić po tej cenie (własciwie to zdaje się że udało Ci się po 0,42x, ale niech Ci będzie).
Kto sprzedaje w dzień w którym może ukazać się espi? Oczywiście insajderzy. I oczywiście działoby się to przy milionowych obrotach. Nie wiem czego nie rozumiesz.
Walduś...coś czuje, że ładnie na tych akcja ugotowany jesteś, ale skoro piszesz o myślących to powiem Ci, że mądrzejsi kupowali po 0.34 - 0.42 i posprzedawali po 0.44 - 0.45...Waldek insajderzy??? zlituj się...
Pozwolisz, że nie będę się z Tobą licytował kto lepiej kupił i kto lepiej sprzeda, bo to jest poniżej poziomu, który staram się prezentować. Sprowadzasz dyskusje do sprzeczki zacierając to co istotne. Podsumuje to tak:
Nie uważam by kupujący w okolicach 40gr zrobili zły biznes i nie spodziewam się klęski. Ty uważasz inaczej i jak najbardziej to szanuje.
Nie zrobiłem nic poza wyrażeniem swojej opinii podając słuszne wg mnie argumenty.
A jak będzie to czas pokaże.
hahaha poniżej poziomu, który starasz się prezentować? boshe chłopcze tu o zarabianie pieniędzy, a nie o mowę trawę...Waldek, który to już twój nick na tym forum??
Można zarabiać pieniądze, a zarazem dbać o kulturę wypowiedzi i właściwy poziom merytoryczny. Być może nie rozumiesz tego, tak jak nie zrozumiałeś moich poprzednich wpisów.
W każdym razie, zupełnie bez ironii, życzę Ci sukcesów. Jeśli będziesz chciał podyskutować na temat spółki, bez osobistych wycieczek, to możesz na mnie liczyć.
No cóż, nie każdego tutaj stać na wpisy na poziomie i merytoryczne. Mam wrażenie, że są one - nie tylko na wątku mPay - w znacznej mniejszości! Jak mówi łacińska sentencja: "O tempora, o mores"!
Klasyka, kobita liczyła na szybki zysk ponad 100%, wsadziła swoje oszczędności i już ma ponad -20% straty. Dziękuję dobranoc. Na każdym poziomie tutaj wiele takich historii. Każdy chce zarobić 100% a jest grubo w plecy. Każdy liczy, że kiedyś odbije. Na Rafako do ostatniego dnia uśredniali a jeszcze kilka dni po zdjęciu z giełdy coponiektórzy wierzyli.