• Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Kobieta [193.24.247.*]
    Żeby się nie nakręcać, ale też realnie ocenić sytuację, w której obecnie jest mpay zebrałam w jedno miejsce wszystkie kluczowe informacje dotyczące tej spółki:

1. mPay podpisał list intencyjny z Techstreet Capital + Grupa LEW.
    • Po due diligence (zakończonym 16 maja), 17 czerwca Techstreet wezwał LEW do sprzedaży akcji (warunki zostały spełnione).
    • Chodzi o 6,9 mln akcji po 0,35 zł, a w kolejnych etapach nawet do 40% udziałów w spółce.
    • Sprawa trafiła do KNF – do 23 czerwca mają wydać decyzję ws. przekroczenia progu 33%.

2. Wyniki za 2024: progres, ale bez fajerwerków
    • Przychody: 30,4 mln zł (–16% r/r)
    • EBIT: +1,3 mln zł (+85% r/r)
    • EBITDA: +2 mln zł (+47% r/r)
    • Zysk netto: +10 tys. zł
    • TTV: 69 mln zł (+17%)
    • Użytkownicy: 1,7 mln i rośnie

3. Współprace i wdrożenia

W ciągu roku podpisali i ruszyli z:
    • LiveKid (płatności za przedszkola/żłobki),
    • Yanosik (płatności za przejazdy),
    • Paytree (mikropożyczki – ponad 1 mln zł udzielone przez apkę),
    • VeeAI + programy lojalnościowe (Żabka, itp.),
    • Universal Bank (Ukraina) – umowa na wdrożenie rozwiązań fintechowych.

4. Potencjał do końca 2025

Jeśli wszystko się domknie:
    • Techstreet przejmuje pakiet + wnosi know-how i ewentualne nowe partnerstwa,
    • Spółka przyspiesza rozwój pożyczek, kart, usług lojalnościowych i zagranicy,
    • Zwiększenie TTV i liczby użytkowników → przełożenie na przychody i marżę,
    • Realne wejście w segment „fintechowego super-appa”.

W takim scenariuszu kurs może dojść do 0,70–1,00 zł przy dobrym sentymencie i dowiezieniu roadmapy.

PODKREŚLAM: to są moje wyliczenia, niech każdy zweryfikuje po swojemu.

Ryzyka:
    • KNF może przyblokować transakcję (chociaż na razie nie wygląda),
    • Spółka musi generować zyski, a nie tylko podpisywać umowy,
    • Możliwe rozwodnienia przy kolejnych emisjach,
    • Konkurencja w fintechu ogromna.

Nie jest to typowy „balon NewConnect” – coś się tu dzieje naprawdę.
    Ale też nie kupujmy w ciemno – obserwujmy KNF, sprawdzajmy wdrożenia i reagujmy na dane, nie tylko emocje.

Żeby była jasność, ja kupiłam akcje w poniedziałek z zamiarem trzymania ich do końca roku (jesienią też ma się tu trochę zadziać) Ale czy do końca roku potrzymam, albo czy nie zrezygnuje wcześniej to oczywiście wyjdzie w trakcie bo nikt magicznej kuli nie ma
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Zico [83.27.155.*]
    Pełną zgoda: nadzieja i ryzyka!!!
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~ddddd [62.235.207.*]
    imponujaca pracy, analityka wysokich lotow
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Anonim [78.30.65.*]
    Zgadza się na chłodno, aczkolwiek z dużą dozą ostrożności i asekuracji; sam zakupiłem mały pakiecik 50k akcji...i czekam; jak ruszy z kopyta kolejne 60k pkc na szybko dokupię i bede obserwował; w przypadku spadków trza będzie uśrednić i wywalić na podbitce
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Okruchh [37.31.155.*]
    A dlaczego miało by spasc? Ja mam 80k kupione po 0,37gr i uwazam ze będzie bardzo dobrze.

Klientów lapia, Kredyty daja, Zarabiaja i teraz wejdzie Fund.

Dla mnie będzie tu grubo, bo to jest przejęcie. 4 zl bywalo kiedy nie bylo takich fundamentów jakie sa teraz.

Ja czekam i widzę ze jest zberany mpay
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    22 lipca będzie walne na którym odwołają/powołają członka rady nadzorczej. Po co? Nie wiem, choć się domyślam. Dlaczego za miesiąc? Nie wiem, choć się domyślam.
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Nowt [217.100.199.*]
    Wracamy do punktu wyjścia
    Nie sądzę.
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Mroczny [37.248.175.*]
    Czyli co. 0 informacji i od jutra zjazd na akcjach?
    Zadam jedno pytanie na myślenie (wiem, że niektórzy mogą mieć problem). Czy uważacie, że gdyby plany z funduszem okazały się niewypałem to dzisiaj na zamknięciu oglądalibyśmy kurs powyżej 40gr?
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~ja [89.74.141.*]
    Dnia 2025-06-23 o godz. 18:00 ~Waldek napisał(a):
    > Zadam jedno pytanie na myślenie (wiem, że niektórzy mogą mieć problem). Czy uważacie, że gdyby plany z funduszem okazały się niewypałem to dzisiaj na zamknięciu oglądalibyśmy kurs powyżej 40gr?

to jest raz a obroty na poziomie 374 425
    Dokładnie tak!
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Anonim [78.30.96.*]
    Waldek..no ty się zlituj z tym manipulowaniem; (już raz Ci udowodniłem z cena ok 0.42..pamiętasz??) kurs utrzymał się powyżej 0.40 tylko i wyłącznie poprzez sztuczne pompowanie robota trzymającego wycenę za gębę. Przeanalizujcie arkusz zleceń. Kto mądrzejszym posprzedawał większe ilości już do godz. 10. Kto sprzedaje akcje w dzień w którym może ukazać się ESPI o podpisaniu ważnej umowy i to w ilościach powyżej 20k - 40k sztuk???...no Waldek odpowiedz...pytanie na myślenie :))
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Waldek [31.0.61.*]
    Co mi udowodniłeś? Pogratulowałem Ci że udało Ci się kupić po tej cenie (własciwie to zdaje się że udało Ci się po 0,42x, ale niech Ci będzie).
    Kto sprzedaje w dzień w którym może ukazać się espi? Oczywiście insajderzy. I oczywiście działoby się to przy milionowych obrotach. Nie wiem czego nie rozumiesz.
    Walduś...coś czuje, że ładnie na tych akcja ugotowany jesteś, ale skoro piszesz o myślących to powiem Ci, że mądrzejsi kupowali po 0.34 - 0.42 i posprzedawali po 0.44 - 0.45...Waldek insajderzy??? zlituj się...
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Waldek [31.0.78.*]
    Pozwolisz, że nie będę się z Tobą licytował kto lepiej kupił i kto lepiej sprzeda, bo to jest poniżej poziomu, który staram się prezentować. Sprowadzasz dyskusje do sprzeczki zacierając to co istotne. Podsumuje to tak:
    Nie uważam by kupujący w okolicach 40gr zrobili zły biznes i nie spodziewam się klęski. Ty uważasz inaczej i jak najbardziej to szanuje.
    Nie zrobiłem nic poza wyrażeniem swojej opinii podając słuszne wg mnie argumenty.
    A jak będzie to czas pokaże.
    hahaha poniżej poziomu, który starasz się prezentować? boshe chłopcze tu o zarabianie pieniędzy, a nie o mowę trawę...Waldek, który to już twój nick na tym forum??
    Można zarabiać pieniądze, a zarazem dbać o kulturę wypowiedzi i właściwy poziom merytoryczny. Być może nie rozumiesz tego, tak jak nie zrozumiałeś moich poprzednich wpisów.
    W każdym razie, zupełnie bez ironii, życzę Ci sukcesów. Jeśli będziesz chciał podyskutować na temat spółki, bez osobistych wycieczek, to możesz na mnie liczyć.
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Zico [83.27.145.*]
    No cóż, nie każdego tutaj stać na wpisy na poziomie i merytoryczne. Mam wrażenie, że są one - nie tylko na wątku mPay - w znacznej mniejszości! Jak mówi łacińska sentencja: "O tempora, o mores"!
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Anonim [94.254.175.*]
    Tak dla przypomnienia....Waldek...kobieta..może jakieś komentarze na chłodno???
  • Re: Ocena sytuacji na chłodno Autor: ~Jasiek [89.64.6.*]
    Klasyka, kobita liczyła na szybki zysk ponad 100%, wsadziła swoje oszczędności i już ma ponad -20% straty.
    Dziękuję dobranoc. Na każdym poziomie tutaj wiele takich historii. Każdy chce zarobić 100% a jest grubo w plecy.
    Każdy liczy, że kiedyś odbije. Na Rafako do ostatniego dnia uśredniali a jeszcze kilka dni po zdjęciu z giełdy coponiektórzy wierzyli.
[x]
MPAY 2,50% 0,25 2026-05-29 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.