• Ale wycena! Autor: zjn [78.8.151.*]
    Spółka z 3 mln zł kapitału i 370 tys. zł zysku za pół roku warta 40 mln zł!!!
    I ktoś to jeszcze kupuje?!
    Pytanie do kupujących - na co liczycie? O ile wzrośnie jeszcze wartosć tej spółki?
  • Re: Ale wycena! Autor: ~miszcz [77.254.134.*]
    czytales troche o tej spolce czy walisz tak prosto z mostu?
  • Re: Ale wycena! Autor: zjn [78.8.151.*]
    Znam tą spółkę. Robią ogrody, mała architekturę itp. Słyszałem o niej zanim weszła na giełdę. Teraz z ciekawości wszedłem na nią i parsknąłem śmiechem widząc co sie dzieje z kursem.

Rozumiem, że jesteś akcjonariuszem. Na co liczysz? Na zyski 5-10 mln zł? W jaki sposób?
    Ile jest warta realnie spółka z kapitałem 3 mln zł i zyskiem po I półroczy 370 tys. zł - dodam, że niższym od osiągniętego w okresie poprzednim. To są tylko usługi budowalane wygrywane na przetargach, a więc ryzyko walki o marżę.
  • Re: Ale wycena! Autor: ~zjn [78.8.151.*]
    a nie mówiłem
  • Re: Ale wycena! Autor: puch_25 [77.189.58.*]
    @zjn, mozesz mi wyjasnic w jakim celu zabierasz tu glos?
    Akcji nie masz, wiec o co chodzi? Jakis interes do zalatwienia? Idzi na jakis czat jak chcesz pogadac.
    Jesli ktos kupuje akcje na GPW, to chyba wie co i dlaczego.
    I na pewno nie potrzebuje twoich "zyczliwych" porad.

Puch.

• Re: Ale wycena! Autor: zjn [78.8.151.*]
    @puch
    Po to jest forum, żeby się wypowiadać. Bardzo żałuję, że tylko kilka procent wypowiedzi to dyskusje merytoryczne, a wiekszość to naganiacze najczęściej posiadaczy akcji.
    Jeżeli masz jakieś merytoryczne argumenty za wzrostem kursu ANTI, to chetnie pogadam.

Obserwuję spółki w celach inwestycyjnych. Czasem jak mnie coś zaskoczy to się wypowiadam na forum, żeby poznać opinię innych. Zazwyczaj niestety brak jest sensownych odpowiedzi na moje uwagi, a oburzają się Ci którzy mają akcje i nie podoba im sie, że ktoś podaje rzeczowe argumenty przeciwko wzrostom.

Wiecej wiedzy, mniej emocji!!!
  • Re: Ale wycena! Autor: ~czarna rozpacz [83.11.237.*]
    Byłem tam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko zarządcy nieruchomości (tym też się zajmują). Nie wiem jak teraz - ale wtedy mieli wykładzinę w biurze chyba z lat 80-tych
  • Re: Ale wycena! Autor: ~fistech [87.205.159.*]
    ...i wtedy przyszedł prezes NFI VICTORIA i powiedział - Józek, ok, zainwestujemy w tą Twoją firemkę, ale wykładzinę to musisz zmienić...
  • Re: Ale wycena! Autor: ~yogi [87.96.105.*]
    fajna głowa z ramionami na wykresie
  • Re: Ale wycena! Autor: ~aa [83.7.194.*]
    gdzie tu sens i logika , dzis sie pozbyłem i radze wam to samo
[x]
GREENECO 0,00% 0,29 2014-08-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.