Dodam tylko, że Holstin wyprzedził na wishlist tak rozpoznawalne tytuły jak Long Dark 2 czy Human Fall Flat 2, przekroczył 40 000 followersów na twi tt erze. Jeszcze wracając do tematu peaku demo, który już został szeroko omówiony, ale moim zdaniem to on spowodował, że niektórzy postanowili rozstać się ze spółką może o to dobrze, że akcjonariat się wymienił, ale przechodząc do meritum. To peak demo The Alters z budżetem ponad 40 mln i gdzie gracze dostali powiadomienie na maila o demo ( czego przy Holstin teraz nie było ) miał peak 1100 a jak widać na premierę niemal osiągnął 20 000, Crime Scene Cleaner z peaku 360 osiągnął niemal 14 000, , z drugiej strony inne dwa przykłady Signalis nie przekroczył peaku na premierę 1000 a sprzedaje się stabilnie i ma już ponad milion kopii czy taki hit jak Disco Esylum. Warunkiem analizując powyższe są wysokie oceny gry, póki co na próbie ostatniego demo na niemal 200 ocen 96% jest pozytywnych. Jakość produktu jest. Tak wiec niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski, Holstin wychodzi jednocześnie na Steam i konsole. Obecnym i przyszłym akcjonariuszom życzę spokoju i zadowolenia z inwestycji.
No widać opcja jest skoro ja dostałem i dlatego się zdziwiłem że każdy pisze o braku powiadomienia. Też dziwnie bo mejl do mnie przyszedł dzień po premierze o tym że demo jest dostępne na steam.
Kibicuję Holstinowi i mam nadzieję, że gra odniesie sukces ale bądźmy rzetelni i nie zakłamujmy rzeczywistości.
Tytuł mejla: Hostin the final demo is out Right Now
Treść: Step into the town of Jeziorne-Kolonia and get a proper feel of how everything we’ve been working on finally comes together - combat, story, puzzles, camera tricks, and of course a town absolutely drenched in 90’s Polish vibes… and ooze.
To go along with the demo drop, we’ve released a brand new trailer. Give it a play if you want a dirty little peek at what’s in store for you. Watch it here: https://youtu.be/0O3ofy7-iFY?si=jcSA4PtJfUtz27U0