• Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~Johny [79.186.145.*]
    Tak jak w temacie. Czy jest szansa, że instytucje będą pożyczać pieniądze Columbusowi, ale proszę o odpowiedzi z argumentami a nie po prostu tak lub nie. Bądźmy poważni
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~Jan [185.238.205.*]
    Generalnie to spolka z taką przeszłością jak Volumbus nie dostanie kredytu beż twardego zabezpieczenia typu aktywo, poręczenie przez inną spółkę czy przynajmniej pod umowę (nie wiem jak banki obecnie traktują umowy z czystego powietrza). Niestety lata jechania na stracie nie są dobrze widziane w procesie kredytowym, nie mówiąc już o pozostałych historiach wiszących na spolka. Nie spodziewałbym się już dalszego finansowania przez Kurczaka, kosztuje się na tym co jest i raczej pójdzie dalej w świat.
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~Jac [37.31.144.*]
    Info Espi z 31.12.2025
    „ Zarząd Columbus Energy SA z siedzibą w Krakowie (“Columbus”) informuje, że w dniu dzisiejszym zawarł z Bankiem Ochrony Środowiska SA z siedzibą w Warszawie (“BOŚ”) umowę o współpracy, której celem jest określenie zasad i warunków nawiązania współpracy pomiędzy stronami w zakresie finansowania realizacji programu Czyste Powietrze Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Umowa ta tworzy zobowiązanie do zawarcia w przyszłości szczegółowej umowy o współpracy pomiędzy stronami, która będzie przedmiotem odrębnych ustaleń.”

Sądzę że ta sprzedaż ZCP jest warunkiem uzyskania finansowania .
    W raporcie za I kw ,też o tym piszą .
    Jak dostaną finansowania to otworzą się możliwości .
    Pozdrawiam
    Jac
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~Jac [37.31.144.*]
    Oczywiście info z dnia 31.12.2024
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~Jan [185.238.205.*]
    Tak, ta spolka jest mocna w zawieraniu termszitow i różnych umow o współpracy.
    To prawda , no ale daje jej, ostatnią szansę .
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~HiLifeKing [5.173.186.*]
    Hahaha, Dejw "lekki bilans" umie w termszity i listy do Columbian, zawarto bowiem
    "(...) umowę o współpracy, której celem jest określenie zasad i warunków nawiązania współpracy pomiędzy stronami w zakresie finansowania realizacji...
    Umowa ta tworzy zobowiązanie do zawarcia w przyszłości szczegółowej umowy o współpracy pomiędzy stronami, która będzie przedmiotem odrębnych ustaleń."
    Kto pracował z BOŚ to wie, że to urząd a nie bank, zabezpieczenie na 150%, weksle, zastawy itp.
    A skąd Colunbo i Dejw mają wziąć majątek hak wszystko w lombardzie.
    To są umowy szczególne związane z obsługą programu pod zawarte umowy z klientami .
    HiLlifeKing , a jak dostaną finanse tonco zrobisz ?
  • Re: Co po sprzedaży ZCP? Czy jest szansa na kredyty? Autor: ~HiLifeKing [77.252.239.*]
    Nie wiem, kto chciałby dać kasę firmie z tak "lekkim bilansem", która zostanie bez majątku, jedynie pod jakieś umowy pod ryzykowny program, który raz jest raz nie ma...
    BOŚ to trudna instytucja, a Columbo nie jest wiarygodny finansowo, przez kilkanaście kwartałów przynosi wyłącznie straty, mitomański jest zarząd jest bardziej obciążeniem niż walorem.
    Będę mocno zdziwiony jak pozyskają finansowanie - ale jeśli - pogratuluję, nie mam z tym problemu.
    Jednakże dla mnie bardziej prawdopodobny jest inny scenariusz - według mnie to kolejna ściema, mająca dać czas Columbowi i odciągnąć uwagę od upłynniania majątku dla DC24, że niby to plan, strategia, a według mnie to granda/skok na kasę przez dużego zwierza kosztem leszczyny.

[x]
COLUMBUS 1,52% 6,01 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.