• RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Fugazi [193.106.102.*]
    ..jak akcje były po 1,5-2,0 pln. Mam już emeryturę. Oczywiście jak sprzedam certyfikaty.
    Dziś rozpocząłem kupno certyfikatów L na JSW.
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: eldealeros [80.49.169.*]
    Jeszcze za wcześnie na JSW. Będzie niżej.
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    7-9 jsw
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Fugazi [193.106.102.*]
    W mijający czwartek JSW +10
    Certyfikat ma dźwignię x 3.
    W ęxtrema kursu nigdy nie celuję bo wiem że nie trafię.
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: eldealeros [80.49.168.*]
    Jest to jakiś sposób wejścia. Póki co po tym wystrzale kurs zatrzymał się na silnym oporze, z którego może się cofnąć.
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Nawet jeśli pociągną na 30 to i tak przy okazji korekty poleci na 10
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Fugazi [193.106.102.*]
    Dnia 2025-07-06 o godz. 10:51 ~Jaś napisał(a):
    > Nawet jeśli pociągną na 30 to i tak przy okazji korekty poleci na 10

Nie wiem czy teraz poleci na 30 czy dopiero za 0,5 roku.
    Wiem że trend spadkowy na jsw trwa już 3 lata i jest blisko do jego odwrócenia. A jak trend na jsw się odwraca to jest winda pionowa zarówno w dół jak i w górę.
    Wklejam link do bardzo ciekawej i optymistycznej analizy
    https://www.forbes.pl/inwestowanie/specjalista-od-prognoz-inwestycyjnych-mozemy-obudzic-sie-naprawde-po-duzych-wzrostach/028jm5y
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: eldealeros [80.49.168.*]
    Z tym "blisko" to bym uważał. Spadki na Tauronie trwały ponad 5 lat a licząc od szczytu tuż po debiucie 10 lat. Zatem te 3 lata w przypadku JSW wcale nie musi oznaczać, że jesteśmy w okolicach dna.
  • Re: RCFL3TPE kupowałem Autor: ~Edi [83.6.223.*]
    Ostatnie wzrosty na JSW tylko i wyłącznie w związku z ożywieniem nadziei na zwrot składki solidarnościowej.
    Ja gram krótko, ale dostaję po łapach. Koksujacy po usd180, koszty wydobycia jastrzębia w okolicach pln800,
    o dramacie na koksie nie wspominajac, miesięcznie przepalają pln400Mln (wszystko w komunikatach, wystarczy podliczyć). Ale popelnilem błąd logiczny,bo gram na długo azoty zakladajac że PKN musi odkupić polimery. A przecież i jedno, i drugie spółki państwowe,więc podobne podejscie SP. Poza tym na jatrzebiu bardzo duzo sportów otartych, tam grubasy się siłują, można rykoszetem oberwać. Póki co zredukowalem eski o połowę. Ochrona kapitału ;)
[x]
TAURONPE -1,01% 9,01 2025-09-12 17:04:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.