Info wygląda dobrze. Sprzedaż za funta ale zadłużenie z bani. Te "dziesiatki milionów funtów do finalizacji transakcji" to po prostu na być kredyt dla nowego właściciela Poundland jeśli sąd zgodzi się na plan restrukturyzacji
Cebulion....jak widzisz miałem rację z wcześniejszą interpretacją komunikatów ( nieoficjalnych )...o tym że nie jest to żadna dopłata przez Pepco za litościwe przejęcie sklepów......do LPP też zachęcałem którego parę pakietów kupiłem ostatnio nisko a dziś nieźle...
Co do Poundlanda....potwierdzili że towary do Dealza biorą porzez Poundlanda stąd nadal będą współpracowali...Pepco sprzeda odzież do Poundlanda a FMCG Poundland sprzeda do Dealza...i chyba wszystko gra ??
Kolego po informacjach z mediów nie było wiadomo że te finansowanie bieżącej działalności dla nowego właściciela to ma być kredyt na 30 mln funtów udzielony przez Pepco dla Poundland z już nowym właścicielem. Kredyt to nie darowizna. Jakby mieli wyłożyć te 30 mln funtów żeby ktoś kupił to byłoby to zupełnie inna informacja, a tak można było interpretować te newsy mediowe.
Jak pamiętasz...trolki tu pisały że jest to kasa którą Pepco ma zapłacić dla Brothersa za przejęcie Poundlanda...a ja pisałem że jest to kasa na działalność operacyjną Poundlanda aby sklepy mogły funkcjonować do czasu pełnego przejęcia sklepów pzrez Brothers... i tak jest.....będą współpracowali bo na razie muszą.Ważne że mamy pozytywne wieści których niektórzy spodziewali się dopiero we wrześniu...kończę bo jak piszę to nie handluję i kasa umyka.....nara.