Kto będzie na walnym? Zatopić się w marzeniach o czystym powietrzu. Czy Columbus jest gotowy na to, że Fundusz Ochrony Środowiska podważa zasadność kosztów w umowach z poprzedniej edycji czystego. A w tych umowach Columbus piankiwanie poddasza i wymiana 3 okien rozpisywał za 75.000 zł netto. Wiem co mówię jestem przedsiębiorcą i też robimy czyste powietrze i trzeba się spowiadać z zawyżonych kosztów. Podziwiam tych co nie są w branży i inwestują w ten papier bo wierzą co prezes mówi
Słuchaj, ty nie porównuj 3 chamskich okien i pianki od firmy krzak, z 3 wypasionymi okanami i piana od Columbusa, to są zupełnie inne produkty, te od Dejwa mają zapewne wbudowane algorytmy do sterowania, perowskity, a na ramię masz numer do inwestora z USA.
10% informacji na tym forum jest może przydatnych, można się coś dowiedzieć a reszta to szłam. Jedni sieją mowę nienawiści do Columbusa i Prezesa (sprzedaj, odejdź, zostaw i nie narzekaj już bo się czytać tego nie chce), drudzy Super optymiści wróżą co chwilę wyższe kursy z niczego. Piszcie konkrety ludzie. Już każdy wie że to bankrut, prokurator itp. wystarczy ! Najlepsze jest to że i tak całe forum ma g.wno do gadania i nic nie może zrobić , rynek jest wielki i jak będzie podstawa do wzrostów to będzie kupowane.
Dnia 2025-06-10 o godz. 21:44 ~Henryk napisał(a): > 10% informacji na tym forum jest może przydatnych, można się coś dowiedzieć a reszta to szłam. Jedni sieją mowę nienawiści do Columbusa i Prezesa (sprzedaj, odejdź, zostaw i nie narzekaj już bo się czytać tego nie chce), drudzy Super optymiści wróżą co chwilę wyższe kursy z niczego. Piszcie konkrety ludzie. Już każdy wie że to bankrut, prokurator itp. wystarczy ! Najlepsze jest to że i tak całe forum ma g.wno do gadania i nic nie może zrobić , rynek jest wielki i jak będzie podstawa do wzrostów to będzie kupowane.
Idi0ci będą sprzedawać, idi0ci będą koupować. Taka jest giełda. Idi0ci będa mówić. Idi0ci będą wierzyć. Takie jest życie. I tylko ludzie będą myśleć. Bo tylko ludzie mają rozum, dzieciaki.
Konkretem jest to, że oddają za długi to co miało przynosić dochód długofalowo, a zostaje spółka od dociepleń i wymiany okien z rządowego programu, co może to robić Mirek z Wieśkiem ( bez urazy) na JDG i w życiu ich Columbus ceną nie przebije. Do tego komuś w ministerstwie coś się zmieni i zawieszamy lub kończymy program. Żeby na 10 mld umów podpisali to właśnie rynek wycenia to tak jak jest. Podbitki będą żeby wyjść z pozycji i to wszystko. Ja gdy brałem akcje to z myślą o magazynach i udziałach w aukcji mocy bo w tym jest przyszłość, a nie w elewacjach.
Skoro wcześniej popadli w długi przy tych inwestycjach widocznie się do tego nie nadawali, może ten ruch uchronił spółkę przed bankructwem, ja nie wiem co będzie. Coś tam się chwała ilością podpisanych umów, jakaś kasa z tego będzie, termo to też wymiana piecu, fotowoltaika itp.. ale na razie nic nie sprzedali więc nic nikt nie wie. Jedno jest pewne każdy by chciał kto zainwestował żeby to chodziło...
Kolego,od dawien dawna piętnuje nagonki w jedną bądź drugą stronę i hejt oczywiście,ale to wołanie na puszczy.Mysle że wielu nieudaczników wylewa swoje żale i frustracje, taka forma terapii.