Ciekaw jestem ile z tych 500 tys rachunków jest aktywnych ,które przynoszą dla XTB przychody, a ile jest martwych. Powszechnie wiadomo ,że 70% graczy na CFD notuje straty i w sposób naturalny wypada z rynku lub zmniejsza swoje zaangażowanie. W to miejsce potrzebni są nowi dawcy kapitału, więc nie dziwią mnie bonusy dla nowych klientów. W niektórych krajach za otworzenie rachunku, XTB płaci dodatkowo 50 $. Jaka jest aktywność tych nowych klientów dowiemy się w raporcie za II lub III kw tj, jaki będzie wzrost przychodów Brak wyraźnego ich wzrostu będzie bardzo złą informacją. Miejmy nadzieję ,że tak nie będzie.
60 zł nie mogę wykluczyć, ale to będzie w dużej mierze zależało od sytuacji na rynkach zewnętrznych, Cła wprowadzone przez pomarańczowego kr>>tyna zaczną w końcu ciążyć światowej gospodarce i wywołąć trudno przewidywalne turbulencje. Ponadto nasza GPW może być przedmiotem zawirowań ze względu na sytuację polityczną po wyborach prezydenckich. Rynek tego nie lubi, a szczególnie zagranica.. Teraz uważnie obserwuję to co się dzieje, a jak pojawi się okazja kupna spróbuję wejść.
@niedźwiadek spokojnie, te dane są takie same dla wszystkich Domów Maklerskich w Polsce przy czym, niektóre z nich (a w tym gronie jest XTB), co jakiś czas czyszczą konta, aby pokazać realne stany kont w swoim posiadaniu.
Niedźwiedź, co się zmieniło, że już nie czekasz na 22,70 zł?
W sumie, te twoje aktualne "60 zł" są tak realne, jak kiedyś twoje cXTB nie przejdzie 22,70 zł".
Dziś, ktoś na zakończenie, przerzucił niemal 200 tys. akcji powiększając na samym fixie prawie 2 razy wolumen całej sesji, co na następnych sesjach często rozpoczynalo wzrosty.
Fajnie, że znowu się pojawiłeś, bo z tego co kojarzę, to byłeś jednym z antywskazników i między innymi, po twoich postach XTB zaczynało wzrosty.
Łącząc, więc te powyższe zdarzenia i mając na uwadze ostanie informacje dotyczące dalszego dynamicznego przyrostu nowych rachunków w XTB i ranking, gdzie XTB jest pierwsze do wejścia do Wig20 (fundusze muszą być gotowe na uzupełnienie swojego portfolio o nowo wchodząca do tego indeksu spółkę) oraz, że znalazło się na liście BNP Paribas spółek na czerwiec 2025, zakładam że wracamy do wzrostów.
Czyli jednak czekasz. Już myślałem, że się podłączyłeś do trendu, skoro piszesz, że "miejmy nadzieję, że nie". Te 50$ to masz na myśli darmową akcję w ZEA?
"Płacenie" za to, że zgodzisz się być naszym klientem, często postrzegane jest jako rozpaczliwe poszukiwanie klienta. Z punktu widzenia firm (np. banków) był to milowy krok w cięciu kosztów przy pozyskiwaniu klientów. "Znalezienie" klienta wymaga sztabu sprzedawców, wynagradzanych stałą pensją, bonusami, premiami itp, itd, z urlopami, z chorobami, z kaprysami, laptopami, biurami, wspartych reklamami, akcjami marketingowymi itp. itd. (koszty na jednego pozyskanego klienta ogromne). Krzycząc w mediach, oszalałem, dam pięćset przyciągało tabuny klientów, część z nich oczywiście myślała, co mi tam, założę konto...i nic nie dam w zamian, ale powolutku grillowana przez pracowników, zmiękła jak plastelina, wychodząc z torbą produktów. Reklama 500pln na konto na start, wygląda na głupi ruch, tylko wygląda...Tak jak to osławione „bez prowizji”. :)ymna którym zarabiaj itp. itd. (koszty na jednego pozyskanego klienta ogromne). Krzycząc w mediach, oszalałem, dam pięćset przyciągało tabuny klientów, część z nich oczywiście myślała, co mi tam, założę konto...i nic nie dam w zamian, ale powolutku grillowana przez pracowników, zmiękła jak plastelina, wychodząc z torbą produktów. Reklama 500pln na konto na start, wygląda na głupi ruch, wygląda...