• Umowa do 10go czerwca Autor: ~Jas [5.184.207.*]
    Zaczynam mieć wątpliwości czy podpiszą finansowanie do jutra? Trzymacie do jutra licząc się z wodospadem czy realizować dziś ?
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Andy [46.112.2.*]
    Realizuj dzisiaj. Zdecydowanie. Ta umowa da jakies 20% i nic wiecej a masz pewny hajs na juz, teraz
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Julius [37.30.46.*]
    Ja klepną kierunek 50 zl min.
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Lol [46.112.116.*]
    Ja mam tu horyzont długoterminowy. Trzymam twardo. Jak będzie wodospad to dokupie.
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Dyzio [165.85.12.*]
    Ja też
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~agencja [46.112.76.*]
    Według ustaleń, które zostały przedstawione w ESPI w maju, Fidera zażyczyła sobie, żeby przed podpisaniem umów z nimi sąd zarejestrował akcje serii J i K. Zapewne chcą mieć pewność, że nie podpisują umów z wydmuszką giełdową PGM a z Grupą Niewiadów, która może być przyszłym gigantem zbrojeniowym, a już teraz jest poważną firmą. Sąd jeszcze niczego nie zarejestrował, więc byłoby bardzo dziwne, gdyby poszło ESPI, że coś podpisali.

A jeśli podpiszą, ja myślę, że to pójdzie na 50zł lub wyżej, bo będzie spływać jeden komunikat za drugim o realizacji tych postanowień, pracach z nową fabryką. Myślę, że wówczas też prasa gospodarcza zainteresuje się poważniej firmą, bo obecnie spółka jest uparcie ignorowana, ale o umowie z Fiderą napisali choćby tu i w paru innych miejscach.

A jeśli nie podpiszą... Będzie pewnie zejście poniżej 10zł, ale spółki to nie przekreśli. Myślę, że w parę miesięcy znajdą innego inwestora i znów będzie tu można zarobić krocie. Z pewnością będzie się tutaj działo ciągle coś w perspektywie kilkunastu miesięcy.
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Set [109.199.94.*]
    Seria J jest zarejestrowana
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Terxio [31.0.72.*]
    Źródło?
    Mam przed sobą KRS - nie ma rejestracji serii J, ani żadnych zmian związanych z ostatnimi wydarzeniami (zmiana firmy, składu zarządu etc.). Nie kłam.
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~echo [91.227.156.*]
    Zarząd Polska Grupa Militarna S.A. z siedzibą w Warszawie (Emitent) informuje, że w dniu 4 czerwca 2025 roku dom maklerski prowadzący rejestr akcjonariuszy Grupa Niewiadów S.A. (GNSA) dokonał wpisu Emitenta, jako akcjonariusza, któremu przysługują akcje reprezentujące 100 proc. kapitału zakładowego GNSA. Emitent wskazuje, że przedmiotowe akcje GNSA zostały przeniesione na Emitenta w wykonaniu umów objęcia akcji serii J Emitenta, na podstawie których dotychczasowi akcjonariusze GNSA objęli łącznie 100.000.000 akcji imiennych Emitenta serii J. O zawarciu tych umów Emitent poinformował raportem bieżącym ESPI nr 31/2025 z dnia 27 maja 2025 roku.

Powyższe oznacza, że na dzień dzisiejszy, Emitent jest jedynym akcjonariuszem Grupa Niewiadów S.A.

A to ,co to jest?
  • Re: Umowa do 10go czerwca Autor: ~Mroczny [37.248.173.*]
    Zanim zmienią dane w Krsie, to może minąć miesiąc od złożenia wnioski
    Można złożyć wniosek o przyspieszenie procedowania wpisu ze względu np. na ważny interes podmiotu, którego wpis dotyczy. Sąd nie musi, lecz może taki wniosek uwzględnić. Choć faktycznie masz rację, że w sprawach bardziej skomplikowanych - a ta taka jest - sąd raczej nie będzie się spieszył, żeby nie popełnić błędu. Stąd, ja byłem zaskoczony terminami, które ustalono z funduszem, ale... nie takie cuda już widziałem.
    Nie chce mi się tłumaczyć, co to jest, to, co opisałeś. Napiszę Ci - krótko - czym to nie jest. REJESTRACJĄ AKCJI PRZEZ SĄD REJESTROWY, a tego oczekuje fundusz.
    A skąd możesz wiedzieć czy ten dokument o przeniesieniu akcji im nie wystarczy?
    Bo sami tak podali w ESPI z 20.05.br.
    Nie sądzisz chyba, że ustalając terminy proceduralne prawnicy nie brali pod uwagę pracy sądów.
  • Re: Umowa do 10 czerwca Autor: ~krazinski [83.27.95.*]
    Dnia 2025-06-09 o godz. 11:38 ~Jas napisał(a):
    > Zaczynam mieć wątpliwości czy podpiszą finansowanie do jutra? Trzymacie do jutra licząc się z wodospadem czy realizować dziś ?

Dziś jeszcze za wcześnie na ewentualny wodospad. Jutro rano raczej też. Chyba najlepiej byłoby w trakcie jutrzejszej sesji ustawić sobie stop lossa na wypadek złej wiadomości.
[x]
GNSA -0,50% 16,06 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.