Według ustaleń, które zostały przedstawione w ESPI w maju, Fidera zażyczyła sobie, żeby przed podpisaniem umów z nimi sąd zarejestrował akcje serii J i K. Zapewne chcą mieć pewność, że nie podpisują umów z wydmuszką giełdową PGM a z Grupą Niewiadów, która może być przyszłym gigantem zbrojeniowym, a już teraz jest poważną firmą. Sąd jeszcze niczego nie zarejestrował, więc byłoby bardzo dziwne, gdyby poszło ESPI, że coś podpisali.
A jeśli podpiszą, ja myślę, że to pójdzie na 50zł lub wyżej, bo będzie spływać jeden komunikat za drugim o realizacji tych postanowień, pracach z nową fabryką. Myślę, że wówczas też prasa gospodarcza zainteresuje się poważniej firmą, bo obecnie spółka jest uparcie ignorowana, ale o umowie z Fiderą napisali choćby tu i w paru innych miejscach.
A jeśli nie podpiszą... Będzie pewnie zejście poniżej 10zł, ale spółki to nie przekreśli. Myślę, że w parę miesięcy znajdą innego inwestora i znów będzie tu można zarobić krocie. Z pewnością będzie się tutaj działo ciągle coś w perspektywie kilkunastu miesięcy.