NTC robi emisję powyżej ceny rynkowej, czyli i tak zarobicie a oni zbiorą kupę forsy. Prawdopodobnie na sfinansowanie tych 46% akcji IDH development, która zapewne postawi im linię produkcyjną (no ciekawe na co?...) na AME czekają na split i zakładam, że specjalnie milczą z diabetomatem żeby nie podbić jeszcze kursu. Ale mimo tego obroty się zwiększyły.
Wnioski wysuńcie sobie sami. Ja dziękuję za opieszałość inwestorów, skorzystam.
Dnia 2025-06-09 o godz. 10:24 ~Antychrystozaur napisał(a): > NTC robi emisję powyżej ceny rynkowej, czyli i tak zarobicie a oni zbiorą kupę forsy. > Prawdopodobnie na sfinansowanie tych 46% akcji IDH development, która zapewne postawi im linię produkcyjną (no ciekawe na co?...)
Mam pytanie. Skąd ta informacja o linii produkcyjnej ?
Bo jeśli chodzi o IDH, to owszem, było anonsowane takie przedsięwzięcie, ale potem pod koniec 2023 roku, pojawiła się informacja taka:
Owszem, jest tam napisane, że "Spółka nie wyklucza powrotu do realizacji projektu, co zależy to od wielu zewnętrznych ekonomicznych i makroekonomicznych czynników.".
Tylko, że ja obecnie nie znalazłem jakiejkolwiek nowej informacji na temat TEJ linii technologicznej (produkcyjnej) ani innej :-)
Dnia 2025-06-09 o godz. 11:42 ~Muminek napisał(a):
> Tylko, że ja obecnie nie znalazłem jakiejkolwiek nowej informacji na temat TEJ linii technologicznej (produkcyjnej) ani innej :-)
No nie mogłeś znaleźć, skoro nawet prezes IDH - spółki do niedawna w upadłości, nie jest w stanie podać trzech ostatnich inwestycji swojej spółki, a jeśli są takie "tajemnice" to wiadomo o co może chodzić..:), a umowę na zakup 10 mln kwita można w nieskończoność aneksować, dlatego z niecierpliwością czekam na "finalizację" umowy 30.06, życząc wszystkim sowitych zysków:)
Wiadomo tylko i raczej to już pewnie , do. 3 tygodni wiele się wyjaśni, ale wiem jedno kiedyś będzie na pewno grubo, kupić worek akcji i tylko czekać. Cierpliwe