Wie ktoś może czemu, jak gra ma być szeroko rozpromowana, to nie publikują żadnych materiałów na summer game fest? Mam na myśli Cronosa. FGS ma niewspółmiernie niższy zasięg, chociaż i tu pewnie nie pokażą nic. A nawet jeśli, to za 5 minut przestaje oglądać bo zmęczyły mnie gry o toczącej się kuli w baśniowym świecie, albo o latającym szczurze. Rozumiem, że raczej chodzi o koszta, ale gry mniejszego kalibru były publikowane na SGF.
Stawiam na wariant day1 gamepass i pokazanie gry na wydarzeniu xboxa, co raczej poskutkuje znaczną kanibalizacją sprzedaży. Już to FGS lepsze, bo wydarzenie xboxa raczej skierowane do 30 milionów subskrybentów, którzy nawet nie kupią gry jakby była za 5 dyszek. Obym się mylił.
Prezentacja Summer Game Fest 2025 już za nami i niestety kolejny raz potwierdziło się, że wydarzenie nie ma szans zastąpić słynnych konferencji na zapomnianym już E3. Mogliśmy zobaczyć sporo zwiastunów gier, wielu twórców przypomniało o swoich projektach, ale tym, czego brakowało, były duże zapowiedzi.https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/artykuly/summer-game-fest-2025-zawiodl-oto-wszystkie-gry-ujawnione-na-pokazie/syspctt
Myślałem, że może zobaczymy początek marketingu Cronosa, ale najwidoczniej jeszcze nie teraz. Jutro Xbox ma swój pokaz, skoro Bloober ma swoje gry na Game Pass to może tutaj coś pokażą?
Dobrą dla nas informacją jest chociaż to że RE9 wyjdzie w 2026, więc nie będzie kolizji z Cronosem
Ten summer game fest byłby strzałem w dziesiątkę. Nie pokazali praktycznie żadnej ciekawej nowej gry, poza RE9, i może coś jeszcze by się znalazło. Zasięg ogromny, przez to że był to biedny pokaz, to Cronos by tylko na tym zyskał, bo by nie zniknął w tłumie, kontrastowałby względem innych rzeczy, które były zaprezentowane.