Uśredniałem do 1,4 złotego. Myśl ze w każdej chwili mogę sprzedać i zarobić jest optymistyczna. Zaczynam sprzedaz małymi pakietami i kupuję spółki z NC
dziekuję ale zawsze tu będę sprzedaje małe pakiety, kilku znjomych zrobiło podobnie. w NC nie wejdziesz z większym kapiałem w pojedyńcze podmioty jak max do 50 tysiecy złotych, a w ile zainwestujesz max w 10-15 spółek reszta to słabe walory i często bez raportów i zawieszenia.
To bardzo dobra strategia inwestycyjna i tylko taką uznaję ! Ja nie kupuję spółek pod wpływem emocji. Nie kupuje takich jak Rafako raczej powoli czekam na zysk 2-3-5 lat i wówczas analizuję czy wychodzić. Pamiętam Cognora kupowałem tez powyżej 1 złotówki a wyszedłem przy 600% zysku tu teraz zaczynam analizować kiedy wychodzić. Nie martwcie się nie odczujecie mojej sprzedaży za bardzo to nie ten typ spółki.
Dnia 2025-06-10 o godz. 19:17 ~zaskoczony napisał(a): > To bardzo dobra strategia inwestycyjna i tylko taką uznaję ! > Ja nie kupuję spółek pod wpływem emocji. Nie kupuje takich jak Rafako raczej powoli czekam na zysk 2-3-5 lat i wówczas analizuję czy wychodzić. Pamiętam Cognora kupowałem tez powyżej 1 złotówki a wyszedłem przy 600% zysku tu teraz zaczynam analizować kiedy wychodzić. Nie martwcie się nie odczujecie mojej sprzedaży za bardzo to nie ten typ spółki.
Ja mam tak samo, analizuje jak sytuacja się zmienia. miałem cel 5 zł , potem 7 zł ale jak widzę że na WIG wchodzi zagranica to nie ma co teraz sprzedawać bo może być o wiele wyżej.
Też kupowałem na podobnych poziomach co Ty.
Żal ze wczoraj tak malo kupilem, tylko kilka K po 7,35 z nadzieja, ze dzisiaj dokupię w promocji, a tu trzeba bylo sie nie zastanawiać tylko brać. Nadchodzi ozywienie po latach na spolkach energetycznych. Kupuja z perspektywą min. 3-5 lat.
Kurs w hiperboli....a Ty kupujesz long term ...nie no nie mogę
Tak, wczoraj tez dokupilem 15 tys. po 8,30 na long term. Tylko zaluje ze nie kupilem 2 tyg wczesnie, niestety juz 15 tys byl bym do przodu. Ale jestem spokojny, juz niebawemj 10-11
Pieniądze, lubią ciszę. Zrozumiecie, to z czasem, dzieciaki. Przepraszam za protekcjonalny ton. Pozdrawiam i życzę ogromnych zysków. Ciekawe tylko kto wytrzyma.
Jak to dzieci mamy malutkie pakieciki papierów więc wytrzymamy. To żadne pieniądze. Luz. Ale za to Ty musisz mieć cholerne ciśnienie przy tym ogromnym pakiecie. Wytrzymałości i również dużych zysków.
dlatego po cichutku niektóre spółki rosną bez popularności,to kiedy te nowe ATH na Fotovolcie...buhaha. Poza tym gratki Zaskoczony udało ci się jak ślepej kurze ziarno, no chyba że znasz się na rzeczy a nie liczysz na ziarno.
Bardzo możliwe bo to nie jest wygórowana cena. Wystarczy, że Tauron zarobi jeszcze 1.159 mld (czyli tyle co zarobił w pierwszym kwartale) i wartość księgowa na jedną akcję wyniesie dokładnie 11.40 (aktualnie wynosi 10.74). Wówczas wskaźnik c/wk wyniesie 1.00. To nadal będzie dużo dużo taniej niż wycena europejskiej konkurencji. Dla przykładu wskaźnik c/wk CEZ'u (który nadal jedzie w górę) wynosi aktualnie 2.59. Gdyby Tauron był wyceniany na tym samym poziomie to jedna akcja powinna kosztować dzisiaj 27.80. Zatem te Twoje 11,40 wydaje się być śmiesznym poziomem na tle CEZ'u. Życzę Ci abyś osiągnął swój wymarzony pułap. Mam nadzieję, że to się niebawem stanie.
Dziękuję za życzenia. Szkoda mi tylko tego Fotovolta że tak stoi w miejscu. Wszystko inne ślicznie się wspina. Pozdrawiam i zobaczymy co przyniesie kwartał.