• co się stanie gdy Autor: ~mozarella [217.113.225.*]
    kupię tego wystawionego na S batona 2,3 mln papiera?

Proszę o poważne odpowiedzi, jutro opierdzielam 300k
    papiera LCC, więc mogę zakupić, tylko czy warto?
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~Slawek [83.14.171.*]
    Jeśli poważnie o tym myślisz to poczytaj kilka moich "wypocin", może jest w nich trochę sensu , może nie. Ale Roczna konsolidacja i wejście nowego inwestora ( 21% akcji - na razie) chyba coś oznaczają. Bo nikt dla jaj nie wchodzi z takim kapitałem żeby tylko zostać akcjonariuszem ( kapitalizacja = 16 mln zł , a Małek kupił akcje za ponad 4 mln zł).
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~mozarella [217.113.225.*]
    myślę o zakupie poważnie dlatego, że:

1. jako jedna z niewielu spółek z NC Epigon nie miał istotnego wybicia
    2. ten baton może być tylko straszakiem, który umożliwia komuś skup akcji poniżej 0,17 pln od niecierpliwych i zmęczonych konsolidacją, gdy cały rynek zapierdziela na północ
    3. :) Moja żona kupiła kilkadziesiąt k akcji bo podobała jej sie nazwa, a że był to jej pierwszy zakup, może warto wykorzystać przysłowiowe szczęście początkującego? Na EFH i Solid już na waciki zarobiła :)
    Ja też jeszcze chcę trochę dokupić mam nadzieję, że zdążę przed walnym, bo potem to może być przyspieszona reakcja wielu nowych tu.
    a kiedy walne?
    Na początk kupię pół tego batona, zobaczymy co będzie.

Miałem nosa z WDM, Totmes, teraz w kościach czuję Vision i Liberty z NC (mam troche papiera), mam nadzieję że z Epigonem będzie podobnie.
    Walne jest 9 września. A gwoli przypomnienia :

Te 2,1 mln w jednym zleceniu na sprzedaż to tylko straszak a właściwie hamulec, żeby kurs nie wzrósł. A dlaczego? Ano dlatego, że MKS Sp. z o.o. (czytaj Morpol-Małek). Kupiła ostatnio 21 mln akcji po 20 gr. I teraz mamy 9 września walne, na którym sądzę, że ogłoszą nową emisję akcji po ..... 20 gr (dlatego kurs jest trzymany w ryzach) a może to być ok 50 mln akcji i Małek staje się większościowym . W Epigon jest wtedy wpompowane 10 mln zł i mogą ruszyć z tym co robi Morpol, tylko kupić linie produkcyjną, bo całą resztę mają. Dla Małka czapki z głów z 14 mln zł zrobi moim zdaniem z 70 mln zł , bo na 1 zł to min na ile wywindują cenę akcji., a jeśli wejdzie na GPW to .... A najlepsze w tym wszystkim, że to się zrobi bardzo szybko, bo FF jest wyjątkowo mały oficjalnie 9 mln akcji , w rzeczywistości znacznie mniej, parę osób ma po trochę więcej niż 100 tys. akcji, a i paru z ceny emisyjnej 1,1 zł/szt. Więc chętnych na sprzedaż będzie naprawdę niewielu. No, ... wystarczy - rozstrzygnięcie za 1tydzień po walnym.
    Jeśli ściągniesz większą część batona to i ja się do reszty dołożę.
    Kurczę, chyba się skuszę! Kasa zainwestowana w giełdę nie jest mi potrzebna, gdyż na bieząco całkiem przyzwoicie zarabiam. Prawde mówiąc nie obawiam sie nawet jakiejś głębokiej korekty która niewątpliwie kiedyś musi nadejść. A po głebokich spadkach przychodzą duże wzrosty :)
    No to jak, rozbieramy w tym tygodniu batona?
    P.S. Mam nadzieję że nie jest twój :)
    Mój był przez pare sesji :), ale po lewej stronie.
    no to w tym tygodniu rozbieramy klocka, a po 15.09 ustawiamy się na wódeczkę, ok? Albo balujemy do rana, albo jesteśmy w miejscu albo topimy smutki. :)
    No można spróbować, jestem za.
    Może jeszcze ktoś się dołączy.
    Lepiej kupic od razu 1 mln, czy w pakietach po 50 - 100k.?
    Kup od razu, to ja będę zaraz po tobie.
    ok, o ile nie bedzie zwały na LCC z rana, sprzedaję 100k i ładuję w epi. dobrej nocy
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~noname [*]
    zastanawiam sie czy Wam nie podebrać troszke tych akcyjek ;))))))

uwazajcie bo moze dla Was nie starczyc ;))))))
    Spokojnie po 17 gr jest ponad 2 bańki. No ale jak mozarella będzie miał money i zacznie kupować, to i ja się dołącze, a potem może pójdzie dalej
    spokojnie, jak tylko coś uda mi sie sprzedać, wskakuje
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~poinformowany [77.112.95.*]
    CHyba sie mozarella deko spozniłes
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~asasasa [77.113.230.*]
    Spokojnie ... jeszcze kupi po 16 gr. ( do woli ).
  • zkz Autor: ~mozarella [217.113.225.*]
    zdążyłem, kupiłem, zarobię

P.S. Na razie 300k z planowanego 1m
  • Witaj mozarella Autor: ~Slawek [83.14.171.*]
    A ja myślałem, że to ty po 13.00 zacząłeś rozbierać batona i częściowo się do tego przyłożyłem. Ale w sumie to dobra wiadomość. Bo sporo jeszcze uszczkniesz.
  • Re: cze sławek Autor: ~mozarella [217.113.225.*]
    myślę że trochę rozruszaliśmy epi, jutro dokupuję, niestety drożej.
    Zamiast epi kupiłem efh, amb i też do przodu kilka procent :)
  • Re: cze sławek Autor: ~Slawek [83.14.171.*]
    Sądzę, że drożej nie dokupisz. Akcje są lawinowo dorzucane, aby kurs nie wzrósł. Także jeszcze pare dni jest na zakup poniżej 20 gr
  • Re: cze sławek Autor: ~janio8 [83.7.175.*]
    o hehe dobry kolo z ciebie - podobnie gadamy i ja też myslałem, że to mozarella zbiera batona

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1592446&strona=1

pozdr
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~kato1 [213.158.199.*]
    czyżby? ;)
    Rozebrałem 1/2 batona - ja zebrałem 300k, moja żona ok 200k razem ok. pół mln papiera, jutro dobieramy do 1 mln. Pozdrawiam zbieraczy
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~janio8 [83.7.175.*]
    to jeszcze dzieci, wójków, ciotki, kuzynów i babcie namówcie do skupowania ;)
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~kato1 [213.158.199.*]
    a reszta z 2,1 mln? :))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: co się stanie gdy Autor: ~janio8 [83.7.175.*]
    podobno władował w EFH i inne spóły ;)
    w chwili obecnej mam EPI, EFH, AMB, LCC, VISION, LIBERTY, MCI i SKOK. Tak potrzymam może do końca wrzesnia. Mam do opchnięcia 65000 LCC (zostanie mi ponad 100k) - kupię za to EPI. Liczę na 20-25% zarobku portfela do końca września :) Chyba jeszczę w międzyczasie opierdzielę fundy Merrill Lynch (World Minning i Emerging markets) i Franklina Templetona (BRIC i Asian growth) i wrzucę na gpw.
    OK Panowie oszczędzać siły. Teraz kursu i tak wyżej 20 gr się nie podbije więc szkoda pieniędzy. Należy poczekać tydzień i jak już się ogłosi po walnym to co ma się ogłosić to wtedy wzrośnie bez kagańca.
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.