Dnia 2025-06-06 o godz. 17:10 ~Luk napisał(a): > Na koniec tygodnia wracamy na 240 +
Co takiego się wydarzy w przyszłym tygodniu, coś o czym tylko Ty wiesz ? Myślisz że rynek będzie zaskoczony ? Ja słyszałem taką plotkę że na giełdzie to kupuje się przyszłość, a teraźniejszość to się sprzedaje. 240 zł to będzie ale jeszcze poczekamy sporo czasu.
Jakbyś był akcjonariuszem od kilku lat to wiedziałbyś,że tu nic nie musi się wydarzyć by kurs ruszył 30-40% do góry,bo tak bywało wielokrotnie,zresztą podobnie jak w przypadku ,gdy po ciekawych informacjach z espi kurs stał lub nawet delikatnie spadał
Jak bym był od wielu lat :-)) ale dalej tak twierdzę "... że na giełdzie to kupuje się przyszłość, a teraźniejszość to się sprzedaje." i w to wieżę i wierzyłem nawet w dniu gdy miałem akcje kupione po 15 zł, a strata była widoczna -50%, to były lata wiary :-)) teraz mam średnią 89 zł i niewiedzę sensu podniecać się wzrostami i spadkami dla spółek w które się inwestuje długo terminowo. . PS. w dniu kiedy ta spółka zacznie mocno rosnąć po informacji jaką można było przewidzieć to w tym dniu ja sprzedam i zapomnę, ale nie wcześniej niż obejmę akcję z podziału.
Ok,tylko zadałeś pytanie - co się ma takiego wydarzyć w przyszłym tygodniu ,że wzrośnie na 240+?(Wg Łuk)Więc ci odpowiedziałem,że nic nie musi się wydarzyć,bo kurs bez żadnych wydarzeń wiele razy bił kolejne ATH.