• Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Żarty jakieś, czy co.
  • Re: Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: ~Waren_Buffet [212.96.241.*]
    Tauron urósł w pół roku o ponad 100% - pod koniec grudnia był w okolicach 3,3-3,5 PLN teraz około 7 PLN (szczyt około 7,50PLN)
    PGE w pół roku urósł około 66%, był po około 6 PLN teraz mamy niecałe 10 PLN.
    c/wk dla PGE to 0,46 a dla Tauronu 0,65 (dość wysokie). Trzeba pamiętać, że są branże gdzie spółki mają c/wk 2,3 i więcej, a dla PGE i Tauronu to często były okolice 0,3 - taki mamy klimat.
    Tak więc PGE będzie jeszcze trochę rosnąć, a na Tauronie jak widać mamy korektę, która może (ale nie musi) przeistoczyć się w trend spadkowy. Wiele zalezy od szerokiego rynku i sytuacji na świecie (strefa Gazy, Ukraina). Wystarczy iskra by giełdy runęły w przepaść. Tauron już sprzedałem, PGE nadal trzymam, ale poważnie się zastanawiam czy nie sprzedawać jak kurs będzie po 11 czy 12 PLN. Tak jak piszę wszystko zależy od sytuacji na świecie. I jeszcze pod koniec czerwca ma być info odnośnie ewentualnej dywidendy od PGE - pozytywna informacja może wywołać ruch w górę. JAk będzie - zobaczymy.
  • Re: Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: ~il [178.73.8.*]
    a co z Eneą w tej sytuacji?
  • Re: Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: eldealeros [83.22.20.*]
    Na Tauronie chłodzimy obecnie oscylatory. Obecna korekta bardzo ładnie je schładza. PGE nie jest tak wygrzany więc łatwiej mu o kolejny wzrost. Wychłodzimy na Tauronie i ruszamy dalej.
  • Re: Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: ~Tomasz [89.229.109.*]
    8 zł czeka
  • Re: Czemu PGE rośnie a perełka nie?. Autor: ~Krokodyl [94.254.148.*]
    Zapomniałem kto ale ktoś pisał w 24 roku że idzie kilkuletnia hosa na energetyki i widać że tu szykuje duży gracz myślę że jeszcze w tym rokusie ujawni
[x]
TAURONPE 2,66% 10,62 2025-11-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.