Cały świat oszalał na punkcie dronów. Każdy konflikt wnosi jakieś nowe rozwiązania na polu walki. Jest i będzie stałe zapotrzebowanie na ten sprzęt. Warto też mieć czym się chronić przed dronami. Lubawa ma w swojej ofercie stosowne rozwiązania.
problem w tym, że dowództwo naszych wojsk (co wynika z artykułu, który ktoś wczoraj wrzucił) nie widzi potrzeb produkcji dronów, więc pewnie i chronić się nie zamierzają póki co.
@jar1 btw ja się nie dziwię ,że im ciągle brakuje broni ( Ukrainie) . Na rolkach na fb jest masa filmików gdzie drony kamikaze atakują jednego rosjanina a nie np wozy bojowe czy transportery czy czołgi. Nie wiem kto tam dowodzi ,ale wiem ,że gdyby Ukraińcy płacili za ten sprzęt to na pewno by go bardziej z głową wykorzystywali. A tak dostają za darmo i tego nie szanują . Tylko ; daj daj daj daj daj............
Co by nie mówić mają teraz najbardziej wyszkolonych bojowo operatorów. Takie straszenie pojedyńczego żołnierza i publikacja tego w sieci ma swoje wydźwięki psychologiczne u przeciwnika.
Wydźwięk psychologiczny to zrobili ostatnio na lotnisku gdzie zniszczyli ponad 20 samolotów ruskim albo lekko naruszyli most Krymski. Natomiast marnowanie dronów za kilka lub kilkadziesiąt tys dolarów na jednego pijanego ruska to głupota. ruska który i tak albo się zachleje na śmierć albo zgubi drogę i się podda. Powydają ze swoich kieszeni tę kasę na drony do pogadamy inaczej .