• W końcu Autor: ~Orzel74 [188.146.36.*]
    Coś się dzieje na kursie
  • Re: W końcu Autor: ~Markos [188.146.32.*]
    Hej Brygada, uśmiechnijcie się co tacy smutni jesteście, do góry nogami transparent trzymacie i jak rośnie czy nie?
  • Re: W końcu Autor: ~prof_ekonomii [89.64.10.*]
    Orzel74 widzę masz identyczne aktywa. Ja też na gameops i sonce siedzę. Demo mocno zaskoczy. Ruch się dopiero zacznie. Może nie cap 150 baniek ale 90-100 baniek cap czemu nie.
  • Re: W końcu Autor: ~Markos [188.146.32.*]
    Przy dobrym demo przed premierą będzie 30 po dobrej premierze nawet trzycyfry możliwe
  • Re: W końcu Autor: ~Tommi [31.18.249.*]
    No demo się bardzo dobrze zapowiada także nie oddawać po tej cenie ....
  • Re: W końcu Autor: ~prof_ekonomii [89.64.10.*]
    Nie ma co się ludziom dziwić. Rok męczenia buły...Dla typowego polskiego akcjonariusza 10% zwrotu to kupa kasy. Mentalność ludziom to problem. Ale wąska grupa osób zarobi bardzo dobrze na sonce.
  • Re: W końcu Autor: ~Azazello [185.182.66.*]
    Przestań naginać trolu. Jak taki jesteś przekonany że da zarobić. to bierz kredyt i ładuj pod korek. Nie znoszę takich nagonów co po spadkach nagle się ulatniają.
  • Re: W końcu Autor: ~Hls [94.78.153.*]
    Mocna ekipa na pokładzie to dobrze wróży a tak na marginesie macie coś do polecenia coś ala kasus Sonka z potnecjalem?
  • Re: W końcu Autor: ~Darek [91.150.213.*]
    Dnia 2025-06-06 o godz. 15:03 ~Hls napisał(a):
    > Mocna ekipa na pokładzie to dobrze wróży a tak na marginesie macie coś do polecenia coś ala kasus Sonka z potnecjalem?

Oprócz Sonki zbieram od 50 pln Scanway.Potencjał jest ale to juz Sam musisz ocenic.
  • Re: W końcu Autor: ~Hodorr [31.0.56.*]
    Ala Sonka przed wystrzałem to ciężko coś znaleźć, był Ironwolf ale nie pykło mi wejście poniżej 1,50zł. Wziąłem trochę akcji Hortico, z innej bajki. Spółka ciągle się rozwija i wg mnie jest teraz w promocji.
    Myślałem o czymś bardziej co kisi ogórasa i jest przed rajdem w górę :)
  • Re: W końcu Autor: ~Może [194.15.120.*]
    Madnetic 3-5 m-cy.
  • Re: W końcu Autor: ~Hodorr [31.0.56.*]
    Madnetic, z tego co czytałem podpisał beznadziejną umowę, tylko na zwrot kosztów:

"Emitentowi przysługuje
    wynagrodzenie jednorazowe w wysokości 540.000,00 zł netto oraz wynagrodzenie prowizyjne, nieograniczone
    czasowo, w wysokości 5% zysku netto uzyskiwanego z tytułu sprzedaży gry na platformie Steam.".

To bardziej gra, która pozwoli zabłysnąć tej spółce, niż jej zarobić. Póki jej nie zmienią nie ma co brać powyżej 5zł.

@Hls Hortico po tym spadku robi ogórki małosolne. Oczywiście mogę się mylić.
    Tak oni mają tyle co kot napłakał :)
  • Re: W końcu Autor: ~Yyyy [81.154.202.*]
    Kiedy ma się ukazać demo?
  • Re: W końcu Autor: ~lethys [37.31.27.*]
    Jutro
  • Re: W końcu Autor: ~Yyyy [81.154.202.*]
    Aha , ok, dzięki
  • Re: W końcu Autor: ~Jaca86 [89.64.73.*]
    A nie 9 czerwca?
  • Re: W końcu Autor: ~Hmm [94.78.153.*]
    Steam next fest jest od 9 czerwca, teraz chyba będzie trailer w Los Angeles
  • Re: W końcu Autor: ~Tommi [31.18.249.*]
    Trailer jest mega dobry tylko co z tym kursem ? Taki obrót w piątek i zjazd do bazy na 13 zł?
  • Re: W końcu Autor: ~Poszukiwaczperelek [83.23.119.*]
    Warto zwrócić uwagę na ConsoleWay, spółka ma regularne przychody i zyski z bieżącej działaności portowania, m.in bardzo udany port Crime Scene Cleaner na Xbox. Niemal milion złotych środków własnych, które spokojnie pokryją produkcję CoG. C/z 14 przy wycenie 4 mln zł, ostatnio akcje nabył prezes 10% i vice PLW 7%. Od dwóch lat w produkcji maja grę własna Crown of Greed, ocena demo 90%, kilkaset tys. wyświetleń na yt, 7000 tys followersów i 560 miejsce na steam wishlist. Na jesiennym festiwalu drugie demo i start marketingu oraz premiera na początku przyszłego roku. Przy tej kapitalizacji i perspektywach ryzyko jest bardzo małe. Wycena tylko 4 mln zł.
  • Re: W końcu Autor: ~W_ [37.30.44.*]
    Hej, zerknij na QubicGames, spółka mocno zdołowana, w posiadaniu mają Untold Tales, aktywo, które pewnie jest samo więcej warte niż spółka matka. Ale przede wszystkim Drago Ent. walor w kompletnej niełasce inwestorów. Obecnie jedna z najbardziej niedoszacowanych spółek na polskim gamedevie. Aktualna c/z 7,8. W przygotowaniu dwa DLC do świetnie monetyzującej się gry Gas Station Simulator i co jeszcze bardziej istotne Road Dinner Simulator, gry z uniwersum. Warto też przyjrzeć się One More Level. Jest trochę okazji na rynku, potrzeba tylko trochę czasu na analizę. Pozdrawiam.
[x]
SONKA -0,22% 9,00 2025-10-10 16:41:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.