Orzel74 widzę masz identyczne aktywa. Ja też na gameops i sonce siedzę. Demo mocno zaskoczy. Ruch się dopiero zacznie. Może nie cap 150 baniek ale 90-100 baniek cap czemu nie.
Nie ma co się ludziom dziwić. Rok męczenia buły...Dla typowego polskiego akcjonariusza 10% zwrotu to kupa kasy. Mentalność ludziom to problem. Ale wąska grupa osób zarobi bardzo dobrze na sonce.
Przestań naginać trolu. Jak taki jesteś przekonany że da zarobić. to bierz kredyt i ładuj pod korek. Nie znoszę takich nagonów co po spadkach nagle się ulatniają.
Dnia 2025-06-06 o godz. 15:03 ~Hls napisał(a): > Mocna ekipa na pokładzie to dobrze wróży a tak na marginesie macie coś do polecenia coś ala kasus Sonka z potnecjalem?
Oprócz Sonki zbieram od 50 pln Scanway.Potencjał jest ale to juz Sam musisz ocenic.
Ala Sonka przed wystrzałem to ciężko coś znaleźć, był Ironwolf ale nie pykło mi wejście poniżej 1,50zł. Wziąłem trochę akcji Hortico, z innej bajki. Spółka ciągle się rozwija i wg mnie jest teraz w promocji.
Madnetic, z tego co czytałem podpisał beznadziejną umowę, tylko na zwrot kosztów:
"Emitentowi przysługuje
wynagrodzenie jednorazowe w wysokości 540.000,00 zł netto oraz wynagrodzenie prowizyjne, nieograniczone
czasowo, w wysokości 5% zysku netto uzyskiwanego z tytułu sprzedaży gry na platformie Steam.".
To bardziej gra, która pozwoli zabłysnąć tej spółce, niż jej zarobić. Póki jej nie zmienią nie ma co brać powyżej 5zł.
@Hls Hortico po tym spadku robi ogórki małosolne. Oczywiście mogę się mylić.
Re: W końcu Autor: ~Poszukiwaczperelek [83.23.119.*]
Warto zwrócić uwagę na ConsoleWay, spółka ma regularne przychody i zyski z bieżącej działaności portowania, m.in bardzo udany port Crime Scene Cleaner na Xbox. Niemal milion złotych środków własnych, które spokojnie pokryją produkcję CoG. C/z 14 przy wycenie 4 mln zł, ostatnio akcje nabył prezes 10% i vice PLW 7%. Od dwóch lat w produkcji maja grę własna Crown of Greed, ocena demo 90%, kilkaset tys. wyświetleń na yt, 7000 tys followersów i 560 miejsce na steam wishlist. Na jesiennym festiwalu drugie demo i start marketingu oraz premiera na początku przyszłego roku. Przy tej kapitalizacji i perspektywach ryzyko jest bardzo małe. Wycena tylko 4 mln zł.
Hej, zerknij na QubicGames, spółka mocno zdołowana, w posiadaniu mają Untold Tales, aktywo, które pewnie jest samo więcej warte niż spółka matka. Ale przede wszystkim Drago Ent. walor w kompletnej niełasce inwestorów. Obecnie jedna z najbardziej niedoszacowanych spółek na polskim gamedevie. Aktualna c/z 7,8. W przygotowaniu dwa DLC do świetnie monetyzującej się gry Gas Station Simulator i co jeszcze bardziej istotne Road Dinner Simulator, gry z uniwersum. Warto też przyjrzeć się One More Level. Jest trochę okazji na rynku, potrzeba tylko trochę czasu na analizę. Pozdrawiam.