Dnia 2025-06-04 o godz. 16:11 ~Analityk napisał(a): > Nie nowych tylko awansowano dwóch dotychczasowych pracowników. > > Czytaj komunikaty ze zrozumieniem.
a będą za darmo pracować? czyli zamiast jednej pensji w zarządzie teraz będą 2
Do Analityk Po 102.5 powiadasz jest 6zlecen chyba że masz 6 rachunków ale dobra też mogę pokazać moja siłę jak przyjdzie pora co nie zmienia faktu że papier jest tak tani że nie wiedzą jak nim manipulować żeby nie było aż takich fajerwerkow ale przyjdzie pora i będzie wielkie bum hehe
mrfiesta, czy będziesz ten pakiet z 6,8 sprzedawał jeszcze taniej?
Muszę zrobić "optymalizacje" podatkową i nie wiem czy mam jeszcze czekać na niższą cene.
Na ENI zarobiłem w tym roku +130% a na Rafako +80% dlatego muszę trochę obniżyć podatek, który zapłacę w przyszłym roku.
Jeżeli wcześniej za darmo na stanowiskach menadżerskich nie pracowali to i w zarządzie za darmo nie będą pracować.
Rotacja stanowisk w firmach jest wskazana ponieważ niektórzy pracownicy się "wypalają".
Zawsze lepiej awansować kogoś z firmy niż zatrudniać nowe osoby do władz spółki.
To działa motywująco dla pozostałych pracowników w firmie.
Dnia 2025-06-04 o godz. 21:14 ~Analityk napisał(a): > Jeżeli wcześniej za darmo na stanowiskach menadżerskich nie pracowali to i w zarządzie za darmo nie będą pracować. > > Rotacja stanowisk w firmach jest wskazana ponieważ niektórzy pracownicy się "wypalają". > > Zawsze lepiej awansować kogoś z firmy niż zatrudniać nowe osoby do władz spółki. > > To działa motywująco dla pozostałych pracowników w firmie.
a co to ma do rzeczy? byla jedna pensja są dwie i nie jest to jak pisales zadna redukcja kosztów zarzadu
Na pewno za darmo nie pracowali, a na pewno otrzymali wyższe wynagrodzenie niż wcześniej. Do tego jak się spojrzy szerzej, to okazuje się, że jedna z nowych osób jest w dość mocnych relacjach... Także czy na pewno biznesowo lepiej? Nie wiem ale koleżeństwo w jakimś stopniu na pewno pomogło.
To nie były ostatnie zmiany we władzach Komputronik. Euvic 2030 (Rafał Sonik) też na pewno wprowadzi swoich ludzi do Zarządu/RN po dofinansowaniu spółki.