• Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~agencja [46.112.74.*]
    Widzę, że to jest spółka przy której można umrzeć ze starości i się nie zarobi. Może dobra dla pasywnych inwestorów, co zerkają na notowania raz na tydzień. Potrzymam do końca czerwca, a jeśli będę miał coś lepszego, żeby kapitał pracował to wychodzę nawet wcześniej. A samej spółce życzę powodzenia, bo to polska marka (choć produkcja w Chinach).
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    to fakt spółka mało trendy i mało płynna, jedyne co może pomóc to raporty
    moim zdaniem nie warto teraz wyskakiwać bo w spółce nic złego się nie dzieje a perspektywy rozwoju są, otoczenie sprzyja

ja trzymam co najmniej do wyników za q3 (no chyba że coś niespodziewanego się wydarzy
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~Hrabia [83.22.129.*]
    W mojej opinii brak info o dywidendzie, to spadki nawet do 30 i kiszka na tych poziomach :/
    Ale zobaczymy co ustalą na WZA
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Uchwała nr …. Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Esotiq & Henderson Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku z dnia 30 czerwca 2025 roku w sprawie podziału zysku netto Spółki za rok obrotowy 2024. § 1 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Esotiq & Henderson Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku działając na podstawie przepisu art. 395 § 2 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych w związku z osiągnięciem przez Spółkę w roku obrotowym 2024 zysku netto w wysokości ……………….. postanawia dokonać podziału zysku netto w następujący sposób: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- • kwotę ……………… przeznaczyć do podziału pomiędzy akcjonariuszy jako dywidendę, co oznacza, że po odliczeniu akcji własnych spółki w liczbie …….., na jedną akcję przypada kwota ……….. ----------------------------------- • pozostałą część zysku netto w kwocie ……………… wyłączyć od podziału i przekazać na kapitał zapasowy.--------- § 2 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Esotiq & Henderson Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku, działając na podstawie przepisu art. 348 § 3 Kodeksu spółek handlowych, ustala:---------------------------------------- • dzień dywidendy (dzień ustalenia listy akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy) na ……. -------------------------- • termin wypłaty dywidendy na …………..------------------------------------------------------------------------------------------------ § 3 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. ------------------------------------------------------------------------------------------- Uzasadnienie: Wymóg podjęcia przez Walne Zgromadzenia uchwały w sprawie podziału zysku wynika z art. 395 § 2 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych.

Na razie dywidenda jest w planie , nieznany jest jej poziom.
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    https://esotiqhenderson.com/wp-content/uploads/2025/06/eah_factsheet_1q25.pdf

atuty inwestycyjne - SYSTEMATYCZNE WYPŁATY DYWIDENDY
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~ciekawy [91.150.222.*]
    nie sądzie, żeby jakikolwiek inwestor wchodził na to forum, trudno powiedzieć dla kogo jest ta spółka odpowiednim miejscem? Patrząc na politykę informacyjną to raczej należy uciekać przy sensownych poziomach.
    R/R posiadacze akcji są w plecy i dywidenda tego nie zrekompensuje. Spółka kontrolowana przez 1 osobę - to zawsze jest ryzyko dla drobnych akcjonariuszy.
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~agencja [94.254.229.*]
    Ja pierdziele, ale wtopiłem. Nie dość, że nie ma obrotów i nie mam jak wyjść, chyba że PKC. Nie dość, że nie ruszyło przez trzy miesiące, to jeszcze teraz spada. Moja wina, zachciało mi się spółeczki z szerokiego rynku, która ma zerowe zainteresowanie. No trudno, ale innym odradzam, chyba, że wchodzicie na rok i zapominacie i chcecie mieć tyle zwrotu, co na obligacjach, to ewentualnie tak. Choć teraz to w ogóle odradzam, bo spółka od października zeszłego roku jest w ewidentnym trendzie spadkowym i chyba szuka dna.
  • Re: Strata czasu dla aktywnego inwestora Autor: ~Trader [185.39.161.*]
    z tym wzrostem co na obligacjach to przesadziłeś

perspektywy są dobre
    ale popatrz na LPP, MON czy inne odzieżówki - wszędzie specjalnie szału nie ma

kurs o połowę niższy niż pod koniec 2021 a wartość księgowa minimalnie wyższa teraz

ja jestem przekonany że kurs bedzie dużo wyższy jak będą wypłacać dywidendę za 2025r
[x]
ESOTIQ -0,26% 38,10 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.