nie było skupu jeszcze z zeszłego roku ze względu na brak nadwyżki a oni za ostatni rok znuw planują ustawę o skupie myślałem że se ten rok odpuszczą chyba że sie srodki znajdą i do końca czerwca przeprowadzą stary skup wtedy by to miało sęs.
Skup specjalny, taki z minimalnym wpływem na płynność. Nagroda Barei dla tych Panów i Spółki. Z drugiej strony sugestia wysokiej ceny skupu. No zobaczymy wersję Walnego. Tajemnicze sformułowania.
Młody to zdziwiony ,zyski idą do akcjonariuszy. od wielu ,wielu lat. Czasami tylko wypłacane kilka miesięcy póżnień .Czy ubrany? W tych cenach? Raczej każdy chciałby być tak ubrany.
Bardzo dziękuję za komplement. Jestem tutaj ponad 25 lat, choć akurat nie od początku z tą spółką. Odpychająca jest praktyka Zarządu i Prezesa. Na nic się zdają wasze zaklęcia, że jest tak świetnie, tylko nikt tego nie chce. To się w realnym świecie nie zdarza. Z parametrów powinno być wyceniane wyżej. Sami nawet nie kupujecie, bo kurs stoi. Nieufność jest tu wielka. A skup przy Spółce bez płynności, nie dostrzegacię śmieszności? Naprawdę? Tu się wiele rzeczy nie zgadza.
Zeby sypać, trzeba mieć . Jak akcjonariusz większościowy sprzedaje tylko w wezwaniach i odkupuje sprzedane akcje na rynku.Jak akcjonariusze mniejszościowi długoterminowi robią podobnie ,to kto ma sprzedawać po bananowej cenie? W dość krótkim czasie (4 lata) spółka skupiła i umorzyła 1,1 mln akcji. To ok.35% z tych które były ogółem. Akcjonariusze mniejszościowi jak sama nazwa wskazuje mają mniej niż 50% akcji ,więc na rynku krążą tylko resztki i na płynność nie ma co liczyć.
Nawet jak dadzą cenę 60, to i tak będzie dobrze. Skupią tylko więcej akcji. Zastanawia mnie tylko, kiedy to ogłoszą. Czy tam nie było przypadkiem daty końcowej 30.06.2025?
Dnia 2025-06-10 o godz. 09:06 ~remiq napisał(a): > Nawet jak dadzą cenę 60, to i tak będzie dobrze. Skupią tylko więcej akcji. Zastanawia mnie tylko, kiedy to ogłoszą. Czy tam nie było przypadkiem daty końcowej 30.06.2025?
30.06 2025 r. będzie WZA i tak przegłosują nową datę. Jeśli przegłosują proponowane uchwały (od kiedy pamiętam to zawsze przechodziły) to do funduszu skupowego dołożą zysk z jednostkowego 7.6 mln zł i łącznie z 3,9 mln zł z 2023 r. będzie 11.5 mln zł na skup. To już ładna sumka.W kolejnych latach powinno być podobnie. Liczę że po wynajęciu biurowca zyski wzrosną z 9mln zł rocznie dzisiaj do 12 mln zł. Do udziału w dywidendzie czy skupie jest uprawnionych 1.96 mln akcji, czyli wychodzi prawie 6 zł/akcję (zakładam że jak będzie skup dywidendowy to 99% akcji weżmie udział). Jak będzie skup dywidendowy to znaczy po cenie wyższej niż wychodzi z wyceny długoterminowej blisko górnej granicy w uchwale to kupią ok.130 tyś szt.Jak będzie skup nijaki:) po 60 zł za szt to kupią ok.200 tyś szt. Jest też możliwy skup odleszczający czyli za 11.5 mln zł ogłoszą skup 339tyś akcji (max z uchwały) ,wtedy wyjdzie cena ok.34 zł i pewnie prezes z RN nie weżmie udziału. Już raz taki skup był i ponad 400 tyś akcji zniknęło. Mi taki najbardziej by pasował,ale każdy jest wporzo.
Uchwały przeszły i mamy 11,5 mln zł na skup.6 zł/akcje i czekamy.:)Czekanie powinny umilić wyniki. Zakładam że w 2 kw ponad 3mln zł ,czyli kolejne 1,5 zł /akcję