• skup Autor: ~s8 [164.127.225.*]
    nie było skupu jeszcze z zeszłego roku ze względu na brak nadwyżki a oni za ostatni rok znuw planują ustawę o skupie myślałem że se ten rok odpuszczą chyba że sie srodki znajdą i do końca czerwca przeprowadzą stary skup wtedy by to miało sęs.
  • Re: skup Autor: ~remiq [31.0.90.*]
    Przecież jak sprzedadzą nowy biurowiec, to na parę takich skupów jeszcze starczy.
  • Re: skup Autor: ~obs [91.205.91.*]
    Skup specjalny, taki z minimalnym wpływem na płynność. Nagroda Barei dla tych Panów i Spółki. Z drugiej strony sugestia wysokiej ceny skupu. No zobaczymy wersję Walnego. Tajemnicze sformułowania.
  • Re: skup Autor: ~MN [89.228.83.*]
    chyba jesteś tu nowy co ? skup taki jak zwykle. a właściciwie upoważnienie do jego przeprowadzenia. czy będzie w tym roku to się okaże.
  • Re: skup Autor: ~fun [31.60.225.*]
    Młody to zdziwiony ,zyski idą do akcjonariuszy. od wielu ,wielu lat. Czasami tylko wypłacane kilka miesięcy póżnień .Czy ubrany? W tych cenach? Raczej każdy chciałby być tak ubrany.
  • Re: skup Autor: ~obs [91.205.91.*]
    Bardzo dziękuję za komplement. Jestem tutaj ponad 25 lat, choć akurat nie od początku z tą spółką. Odpychająca jest praktyka Zarządu i Prezesa. Na nic się zdają wasze zaklęcia, że jest tak świetnie, tylko nikt tego nie chce. To się w realnym świecie nie zdarza. Z parametrów powinno być wyceniane wyżej. Sami nawet nie kupujecie, bo kurs stoi. Nieufność jest tu wielka. A skup przy Spółce bez płynności, nie dostrzegacię śmieszności? Naprawdę? Tu się wiele rzeczy nie zgadza.
  • Re: skup Autor: ~s8 [164.127.225.*]
    zacznij sypac to sie i płynność znajdzie.
  • Re: skup Autor: ~fun [31.60.225.*]
    Zeby sypać, trzeba mieć . Jak akcjonariusz większościowy sprzedaje tylko w wezwaniach i odkupuje sprzedane akcje na rynku.Jak akcjonariusze mniejszościowi długoterminowi robią podobnie ,to kto ma sprzedawać po bananowej cenie? W dość krótkim czasie (4 lata) spółka skupiła i umorzyła 1,1 mln akcji. To ok.35% z tych które były ogółem. Akcjonariusze mniejszościowi jak sama nazwa wskazuje mają mniej niż 50% akcji ,więc na rynku krążą tylko resztki i na płynność nie ma co liczyć.
  • Re: skup Autor: ~Andi [91.94.7.*]
    Skup stanowi nagrodę dla cierpliwych, zwłaszcza gdy cena jest bliska cenie maxymalnej widełek.
  • Re: skup Autor: ~remiq [31.0.27.*]
    Nawet jak dadzą cenę 60, to i tak będzie dobrze. Skupią tylko więcej akcji. Zastanawia mnie tylko, kiedy to ogłoszą. Czy tam nie było przypadkiem daty końcowej 30.06.2025?
  • Re: skup Autor: ~fun [5.184.105.*]
    Dnia 2025-06-10 o godz. 09:06 ~remiq napisał(a):
    > Nawet jak dadzą cenę 60, to i tak będzie dobrze. Skupią tylko więcej akcji. Zastanawia mnie tylko, kiedy to ogłoszą. Czy tam nie było przypadkiem daty końcowej 30.06.2025?

30.06 2025 r. będzie WZA i tak przegłosują nową datę. Jeśli przegłosują proponowane uchwały (od kiedy pamiętam to zawsze przechodziły) to do funduszu skupowego dołożą zysk z jednostkowego 7.6 mln zł i łącznie z 3,9 mln zł z 2023 r. będzie 11.5 mln zł na skup. To już ładna sumka.W kolejnych latach powinno być podobnie. Liczę że po wynajęciu biurowca zyski wzrosną z 9mln zł rocznie dzisiaj do 12 mln zł. Do udziału w dywidendzie czy skupie jest uprawnionych 1.96 mln akcji, czyli wychodzi prawie 6 zł/akcję (zakładam że jak będzie skup dywidendowy to 99% akcji weżmie udział). Jak będzie skup dywidendowy to znaczy po cenie wyższej niż wychodzi z wyceny długoterminowej blisko górnej granicy w uchwale to kupią ok.130 tyś szt.Jak będzie skup nijaki:) po 60 zł za szt to kupią ok.200 tyś szt. Jest też możliwy skup odleszczający czyli za 11.5 mln zł ogłoszą skup 339tyś akcji (max z uchwały) ,wtedy wyjdzie cena ok.34 zł i pewnie prezes z RN nie weżmie udziału. Już raz taki skup był i ponad 400 tyś akcji zniknęło. Mi taki najbardziej by pasował,ale każdy jest wporzo.
  • Re: skup Autor: ~s8 [164.127.225.*]
    ten co tobie by pasowywał i prezesyj nie wzioł by przydziała to by sobie odbił za pare latyj za co najmij stowke
  • Re: skup Autor: ~fun [31.60.236.*]
    Uchwały przeszły i mamy 11,5 mln zł na skup.6 zł/akcje i czekamy.:)Czekanie powinny umilić wyniki. Zakładam że w 2 kw ponad 3mln zł ,czyli kolejne 1,5 zł /akcję
  • Re: skup Autor: ~s8 [164.127.251.*]
    chyba te 3 m liczysz razem z polsatem.
[x]
TELESTR 1,74% 23,40 2025-09-04 12:13:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.