Czas najwyższy zacząć szanować Konstytucję RP i zacząć publikować zaległe wyroki TK. Współpraca z prezydentem jest konieczna bo tylko gwarantuje rozwój RP. Ustawy które będą wychodzić z Sejmu muszą muszą być zgodne z Konstytucją RP a nie oczekiwaniami Brukseli.
W zgodzie z konstytucją i własnym sumieniem będziemy współpracować z nowym prezydentem wszędzie tam, gdzie to konieczne i możliwe - zadeklarował premier.
Pana Bodnara wysłać na Ukrainę na pierwszą linię frontu.
Niedaleko pada jabło od jabłoni
Dawna sygnatura
Sr 8/47/GOW
Tytuł teczki
Akta sprawy przeciwko Michał Bodnar s. Iwana
Opis zawartości
Bodnar Michał s. Iwana: skazany za dostarczanie żywności, udzielanie informacji UPA
Daty skrajne
1947
Zadajesz pytanie wymijające a sam zacząłeś od wpisu politycznego .
Dodam od siebie że przedmówca ma rację i należy nasz kościół oczyścić z plew . W mojej rodzinie miałem biskupa , księdza i zakonnice i z ich relacji wiem że w kościele źle się dzieje , jestem katolikiem i chciałbym być dumny z mojej wiary . Zobacz jak u muzułmanów jest , można tylko im zazdrościć, my tego nie osiągniemy bez reformy kościoła. Szkoda tylko tych prawdziwych duchownych co nie mogą się przebić w tej cherarchii obłudników .
Moĵ wpis jest polityczny. Żart. Stanowienie dobrego prawa i przestrzeganie go jest wpisem politycznym. Następny żart. Niech rząd bierze się do pracy i zacznie działać. Jak ustawy będą niekontytucyjne to prezydent ich podpisać nie może lub odeśle do TK. Cała gospodarka czeka na nowe ustawy w tym i PGE. Do roboty więc bo wszyscy na to czekamy.
Na tematy kościoła i innych wyznań jest inne forum.
PIS jak rządził miał swojego prezydenta Dudę to mógł to zrobić . Teraz rząd może być w sytuacji patowej ale poczekamy zobaczymy . Możliwe że wiatry będą sprzyjające bo gadka wyborcza nijak się ma do rzeczywistości.
Czego nierozumiesz. Ja tylko chcę aby ustawy były zgodne z prawem i Konstytucją RP. Zapewne nowy prezydent będzie podpisywał te które te wymagania spełniają a innych podpisywać nie może. Jak rząd spłodzi ustawę np. wiatrakową i będzie ona w zgodzie z prawem RP to zapewne taka ustawa zostanie podpisana. To czy rząd będzie w patowej sytuacji zależy od niego i ustaw jakie przedłoży prezydentowi do podpisu.
Czy ja namawiam do łamania prawa. Nie Ja chcę żeby prawo było przestrzegane. Jeżeli komuś obecne prawo nie pasuje to niech je zmieni a potem je stosuje. Tyle I tylko tyle.