Skoro sprzedawał to nie widzi perspektyw w najbliższym czasie na wzrosty. Gdyby było inaczej nikt by nie sprzedawał czego co wzrośnie o ABB nawet nie wspominam...
przecież prawie zawsze tak jest. zaraz się rzuci hołota do ataku za słowa prawdy , jak zawsze. chyba że leżą skacowani po wyniku RT słoiki z agencyjek i funduszy
Sam zarząd wyznaczył szczyt wyrzucając papier, natomiast w cywilizowanych krajach takie zagrywki insiderow kończą się przecena spółki i nikt normalny nie inwestuje w nieodpowiedzialnych. Mają możliwość pakietowek w systemie pozagiełdowym, po co wywalają batony na rynku w trakcie notowań?
Najgorsze jest to ze już były takie akcje w Rainbow i się zarzekałem że nie będę nerwów na tą spółkę tracił, ale jej wybaczyłem bo robi super wyniki. I tak w kółko. Znowu urośnie ale co sie nawkurzam to moje
Typowa spółka na longa.polowa wysokiego zysku,na rozwój,połowa na dywidendę.Ze po trzydziestu latach keszuja się na szczytach.....ja,bym też tak robił...
Brakuje informacji kto to wziął, gdyby był komunikat, że pojawił się nowy fundusz >5% albo jeden z głównych obecnych zwiększył o tyle pozycje to by to zupełnie inaczej wyglądało.
Dnia 2025-06-02 o godz. 18:17 ~R1000 napisał(a): > I tak i nie, przykład XTB pokazuje, że kurs może dalej rosnąć, po 1, 2 czy 3 ABB
Dokładnie tak, poza tym tutaj jest nawet lepszy przykład, bo nie zarząd sprzedawał a osoba która odchodzi z firmy na emeryturę. Najpierw w 2021 przeszli do RN a teraz zegnają się na dobre z firmą. Firma nadal zwiększa zyski, przejmuje zagraniczne podmioty, i do tego perspektywa jest że nadal zyski będą rosły tyle że trochę wolniej niż dotychczas. Jaki ma sens sprzedaż w tym momencie?