• Akcjonariusze! Autor: ~Optymista [91.150.193.*]
    Mam trzy tysiące akcji. Myślę, że nie jest to mało. Chciałbym wiedzieć, co robimy dalej. Powinniśmy działać wspólnie, podejmować dalsze kroki, które pozwolą zminimalizować straty lub odwrócić obecną sytuację. To jak będzie zachowywał się akcjonariat ma ogromne znaczenie. Rozumiem, że żyjemy w Polsce, gdzie każdy cieszy się z potknięć innych i uwielbia wywyższać się i krzyczeć "a nie mówiłem!", ale nam to teraz nie jest potrzebne. Proszę to uszanować.
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Denis [37.248.172.*]
    Ja z całym szacunkiem, uprzejmie informuję, że zamierzam dopiero kupić w okolicach 4-5 zł.
    Tylko po to żeby wywalić na bodpitce.
    Wcześniej tego nie tykam.
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Cykador [37.30.32.*]
    Widzę przynajmniej dwie możliwości.
    1. Wywalenie PKCw poniedziałek i pogodzenie się ze stratą. To zależne od tego ile kto ma akcji i po ile oraz czy go stać na stratę już w poniedziałek.
    2. Zaczekać i zobaczyć co z tego będzie + wybrać się na walne. Jeśli projekty są faktem to mają jakąś wartość. Pytanie jaką i czy ktoś je będzie chciał kupić. Po ESPI pozycja negocjacyjna nie jest najmocniejsza. Finalnie może się okazać że i tak będzie strata.
    Patrząc na Rafako to nawet po ogłoszeniu sądowym o upadłość nadal spekulacja idzie w najlepsze.
    Panika nie jest najlepszym wyborem.
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Denis [37.248.172.*]
    Ty porównujesz Rafako do tej wydmuszki ?????
    Ha ha haaaa
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Cykador [91.237.86.*]
    Nie, nie porównuję. To są zupełnie różne branże z różną historią. Wyrażam swoją opinię w temacie na podstawie własnych obserwacji. Do tego jest właśnie forum.

• Re: Akcjonariusze! Autor: ~Bonanza [89.64.15.*]
    Niestety tutaj Premier nie przyjedzie i nie położy kasy z KPO. Możecie tylko wynająć tylko porządną kancelarię i ścigać zarząd w trybie cywilnym i karnym. Ale to już rozstrzygnie praworządny sąd !!! Jeśli tego nie zrobicie to dalej takie wałki będą kręcone na bananie.
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~ziomal [178.212.127.*]
    daj spokój z sądem , realnie proponuję :,
    jeśli Zarząd widzi możliwość sprzedaży swoich wynalazków to należy zastanowić się nad emisją akcji 2 mln z prawem poboru 2:1 w cenie 5 zł . Da to 10 mln zł (- 2mln dla agencji ) na rok działalności . Lepiej coś zyskać niż teraz O ( Sąd może był dobry ale w prawdziwej Bonanzie )
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Tosiek [31.60.34.*]
    Ja mam lepszy pomysł.Zebrac głosy większości w rzeszeniu się, odwołać nieudolny zarząd który zawierając jakąkolwiek umowę sprzedaży wartości twórczej nie zabezpieczył się paragrafem na sytuację, z którą mamy obecnie doczynienia.Przeciez to ewidentnie było działanie na szkodę spółki.
  • Re: Akcjonariusze! Autor: ~Antytechnik [91.150.205.*]
    Kto nibym miał to koordynować?
    SII byłby dobrym kierunkiem.
    Proponuję zebrać głosy na FB i założyć pozew przeciwko Jeleniowi.
    W międzyczasie skupić z rynku 10% akcji co nie będzie trudne w przyszłym tygodniu i odwołać prezesa.
    Co wy na to?
[x]
PURE 4,50% 6,28 2025-09-26 16:48:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.