czy ktoś cos wie o Walnym ? nic do tej pory nie przyszło, brak informacji w poprzednich latach walne miało miejsce na początku czerwca a informacja była około połowy maja, a teraz cisza jak makiem zasiał.
Jest termin WZA i są projekty uchwał dotyczącego podziału zysku jeden zarządu który wnioskuje przekazanie zysku na kapitał zapasowy i drugi projekt zatwierdzający wypłatę dywidendy 0.20 zł. aby uchwalić projekt wypłaty dywidendy potrzeba głosu poparcia drobnych akcjonariuszy więc zapraszam na walne ja jak zwykle będę obecny i będę nakłaniał do uchwały zatwierdzający podział zysku dla akcjonariuszy bo sytuacja firmy jest bardzo dobra i nie ma podstaw by cały zysk roczny przekazać na kapitał zapasowy.
A w zeszłym roku główny akcjonariusz oznajmił że jeśli sytuacja finansowa pozwoli to będzie skłonny zgadzać się na coroczną wypłatę dywidendy przynajmniej w wysokości inflacji.
Ja niestety nie mam jak byc na walnym, szkoda - ale musze ogarnac jak to zrobic zdlanie, moze sie uda ;) swoj % akcji mam i nie boję sie go użyc ;) co do dywidendy - zaje... dobrze. Co widac na rynku - spadly ceny ropy i ropopochodnych - to dobrze dla firmy, z tego co kiedys pisalem z zarzadem oni w trybie ciaglym robi adaptacje do nowych rozwiazan,produktów. co boli i o czym mowilismy - spolka jest wyceniona na starych wartosciach nieruchomosci i cena jednostkowa akcji jest zbyt mala. ogólnie C/Z dla spółki jest naprawdę dobre, tylko czekać aż ktoś grubszy wejdzie aby cos pograc bo obrót do 2-3 tys dziennei to dramat ;(
Jestem na etapie startu budowy domu - myslisz ze warto powiedziec wykonawcom - tylko IZO Jarocin ?? - ja mam taki plan ;)
Jestem obecny na WZA od lat i wiem że żadne zdalne uczestnictwo nie wchodzi w rachubę a więc zostaje tylko osobiste uczestnictwo lub pełnomocnictwo do głosowania zachęcał bym do uczestnictwa to zawsze pomaga coś ugrać i lepiej wygląda jak są przedstawiciele drobnych akcjonariuszy. Pan T.I. główny akcjonariusz przychylnie podchodzi do moich argumentów w sprawie podziału zysków i przeważnie zgadza się na wypłatę dywidendy no ale trzeba być i lobbować dlatego potrzeba parę osób to daje siłę przebicia.
To chyba zależne jest bardziej od tego co ustalili z Selena . Raczej przecież to też dogadali . Szkoda że wycena tes nie jest jawna , w takiej transakcji wiązanej powinna być . Oczywiście że można sprzedać tanio pół spółki żeby sprzedać drogo inna swoją spółkę . Tak to wygląda . Nie ma uzasadnienia sprzedawać pakiet większościowy który daje władze obsadzanie stanowisk i wszystkie profity w takiej cenie . Spółka jest malutka jestem pewny że znaleźli by się akcjonariusze którzy taki pakiet kupili by po 5 zł . Może trzeba by ofertę złożyć . Trochę to dziwnie wygląda . Nie wiem czy to jest prawnie ok. Niech zrobią ABB po 5 zł a będą mieli to pokryte . Nie przejrzyste to jest. To jest spółką publiczna jak można łączyć to ze sprzedażą prywatnej spółki ! Należy się zorientować czy tu nie ma jakiegoś konfliktu interesów .