Wygra wygra trzask. Niezdecydowani nie zagłosują w ogóle, albo przeciwko gangusowi..a to oznacza większy spokoj i obniżki stop, przynajmniej eksperci tak piszą i też tak myślę.
Wątpie.. ale do niedzieli daleko, i ja nie obstawiam przegranych wyborów przez Trzaskowskiego. Gdybym obstawiał, to bym już dawno wszystko z giełdy sprzedał, jeżeli ktoś obstawia wygraną Nawrockiego, to powinien sprzedać akcje. Wg mnie, po wygranej Trzaskowskiego, giełda pójdzie na nowe, wyższe poziomy. ale to tylko moja indywidualna opinia, i nie jest to żadna porada,
Podobnie było przy ostatniej porażce PISu. Inwestorzy nie lubią PISu, i chyba nie ma się co tutaj oszukiwać w tym temacie.
Ogólnie mainstream nie lubi nikogo oprócz siebie, a najwięksi inwestorzy robią kasę z politykami mainstreamowymi. Na moje oko Trzaskowski przegra wybory, reakcja giełdy będzie negatywna, ale bardzo ograniczona w skali i czasie.
To jest ten twoj poziom nienawiści do wszystkiego co inne, niż ta wasza konserwa polityczna. Nikt nie będzie unieważniał wynikow wyborów, za to rynek pokaże wam jak kocha wasza ekonomię socjalną, zwiększanie długu publicznego itd., itd.
I gdzie te Twoje lawinowe spadki "miszczu" ortografii? Dyktatura nienawistnego Tuska upada, a w zasadzie mocno się oslabia. W dłuższej perspektywie okaże się zbawieniem dla nas.
Uważam też, że wygrana Nawrockiego w dłuższej perspektywie będzie lepsza dla Polski niż Trzaskowskiego. Z punktu widzenia giełdy pewnie byłoby odwrotnie, ale w krótkim terminie. W długim terminie (2-3 lata) moim zdaniem jest to bez znaczenia bo rządzenie w Polsce opiera się niestety jedynie na pozorach sprawczości... Polsat na moje oko i tak powinien być gwiazdą najbliższego czasu, a czy się mylę to zobaczymy. Na razie akumuluję