• Wygląd nie kwota Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Nad czym pracuje rząd

Rachunek za energię dla odbiorcy będzie radykalnie uproszczony - zapowiedział we wtorek premier. Rząd przyjął odpowiednie przepisy w tej sprawie

Brawo przechodzą samych siebie.
    Wygląd rachunku za prąd jest ważniejszy od kwoty do zapłaty.
    Super.
  • Re: Wygląd nie kwota Autor: ~marcin [217.229.130.*]
    Co ty za bzdury opowiadasz, zajeżdza prymitywną ruską narracja z tik toka i youtuba. Im większe rachunki za prąd tym wyższe zyski. Prąd dla odbiorców indywidualnych jest tani jak barszcz, więc bardzo dobrze że Tusk się tym nie zajmuje, Bo jak by się zajoł ceną prądu, to nasze firmy energetyczne jechałyby ciągle na minusie. Tusk wie co robi, ty się nie interesuj tym na czym się nie znasz. I to co Tusk mówi, to masz to przyjąć do wiadomości i niech to będzie dla ciebie wiążące.
  • Re: Wygląd nie kwota Autor: ~elon [31.60.8.*]
    co to za tępa propaganda protuskowa?
  • Re: Wygląd nie kwota Autor: ~Nowicjusz [195.225.69.*]
    Myślę że rząd ma wiele innych i ważniejszych rzeczy do zrobienia niż zajmowanie się wyglądem rachunku za prąd. Ale mogę się mylić i może się okazać że obecnego rządu nie stać na nic więcej.
  • Re: Wygląd nie kwota Autor: ~54295889 [31.61.251.*]
    Przecież tu chodzi o to żeby na rachunku za prąd nie było pierdyliarda pozycji składowych, których przeciętny Kowalski (z Tobą na czele) ma prawo nie rozumieć.

Ty kiedykolwiek płaciłeś za prąd? Trollujesz tak politycznie czy serio taki ułomny jesteś? :D
    Mnie i zapewne każdego Kowalskiego interesuje ile mam zapłacić. Części składowe rachunku są sprawą nieistotną tym bardziej że i tak muszą go zapłacić w całości. Gdy obywatel będzie miał prawo wyboru czego płacić nie musi takie uproszczenie będzie miało sens.
    Następną sprawą jest to że rachunki za energię wystawiają zakłady energetyczne takie jak PGE. SA. To one decydują jakie pozycje umieścić na rachunku. Decyzje powinien podjąć zarząd a rząd powinien trzymać się od tego z daleka.
    Jeżeli chcą się wykazywać w takich tematach to są jeszcze do uproszczenia rachuni za hotele, za prowadzenie konta bankowego, za wczasy i wycieczki itd.
    Pozostaje mi tylko życzyć im powadzenia.
  • Re: Wygląd nie kwota Autor: ~54295889 [31.61.251.*]
    Przecież PGE działa według regulatora, czyli URE w kwestii stosowania taryfbi i zgodnie z wymogami regulatora prezentuje pozycje składowe rachunku :D

Ja bym Ci generalnie napisał, o co chodzi z tymi rachunkami natomiast pozostań w swojej PiSowskiej niewiedzy. Mniej wiesz, łatwiej żyjesz. PGE sobie kasę policzy, a akcjonariusze dywidendę :DDDD
    Istotą przekazu o uproszeniu rachunku było pokazanie społeczeństwu że rząd pracuje. Chcieli w ten sposób przykryć swoją nieudolność we wszystkich innych aspektach. Doskonale wiedzą jak są oceniani i takimi przekazami próbują to zmienić i pokazać że odnoszą sukcesy. Ale to już nie działa.
[x]
PGE -2,04% 10,58 2026-05-29 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.