i jak? idzie? nie idzie?
ja mam mocne nerwy i dla zasady nic poniżej mojego progu już makaroniarzom nie oddam, ale może ktoś znający się na rzeczy wrzuciłby jakąś analizę tego ostatniego raportu?
Słuchajcie, to nie jest papier do tradeowania w lewo i w prawo. Tutaj nikt nie liczy na zarobek 5-10%. Na razie działania Porozumienia Akcjonariuszy przynoszą skutek - SII pracuje z nami nad zmianą Ustawy o Obrocie, uchwała o podwyższeniu zablokowana, zarząd wije się jak piskorz wezwany przez Sąd do przedstawienia prognoz, których podobno nie było (hahaha), ale które były podstawą do wyceny przez Deloitte (kabaret), cena powoli rośnie (średnia już wzrosła do ponad 1.8 PLN), wyniki Spółki (szczególnie bilans) wyglądają coraz lepiej ... Ja na serio z przyjemnością czekam na jeden z dwóch scenariuszy: 1. Włosi w końcu doprowadzają do emisji, zbierają >95%, wykupują nas po wadliwej wycenie znajomego biegłego gdzieś pomiędzy 1.45 a 2 PLN, idziemy jako Porozumienie z nimi do Sądu i po kilku latach wygrywamy realną wartość na poziomie 15-20 PLN/ akcję, lub 2. Włosi rozumieją co się stanie (vide scenariusz 1) i siadają z mniejszościowymi do stołu ws ustalenia realnej i akceptowalnej ceny w finalnym wezwaniu. Oczywiście dojący ich prawnicy nigdy im tego nie zasugerują, ale może jest tam ktoś, kto ma 5 klepek i IQ ponad 50, żeby to ogarnąć. Mogą też nie robić nic, ale wtedy, przy tak niskim free float, z czasem pojawi się popyt (już się ujawnia), który spowoduje, że rynek sam rozwiąże ten problem.
o, i o takie podsumowanie mi chodziło. dziękuję!
ja swoje papiery twardo trzymam, zmiany rzędu 5-10% mnue nie interesują
jedyne, czego żałuję, to zerowa już chyba szansa, żeby zrealizować te wiszące na rachunku maklerskim JPP po 1,45 PLN...