Trampek "rekomenduje" nowe 50% cła na europę. Może być zjazd na szerokim co będzie przeszkadzało cyfrowemu na taki powrót..choć też mam nadzieję że jedziemy tam skąd wróciliśmy.
Dnia 2025-05-26 o godz. 06:53 ~Greg napisał(a): > Trampek "rekomenduje" nowe 50% cła na europę. Może być zjazd na szerokim co będzie przeszkadzało cyfrowemu na taki powrót..choć też mam nadzieję że jedziemy tam skąd wróciliśmy.
Rzecz nie idzie o Trumpka. Rzecz idzie o polskie wybory. Już to kiedyś tym wspomnialem i pisałem ale, wy i tak przeciez wiecie swoje ....
https://youtube.com/shorts/ddOLQCkRxlI?si=FBm3iiC2vXMCpYEy
Czego geniuszu nie rozumiesz? Języka polskiego? Wszystko jest napisane jak najbardziej poprawnie. Wszyscy rozumieją, tylko Ty masz problem . A chłopców poszukaj sobie na swoim podwórku.
Posłuchaj uważnie co chce Ci przekazać. Rzecz nie idzie o to czy wygra jak to określasz ten...... czy tamten. Giełda i rynki to nie forum polityczne i nie o to tu chodzi. Rzecz idzie o to, że rynki lubią przewidywalność i stabilizację. A jeśli tak, to weź mi i wszystkim innym zainteresowanym wytłumacz o jakiej przewidywalności i stabilizacji będziemy mogli mówić skoro rządzący jest z jednego obozu politycznego a prezydent z drugiego. I nie jest żadną tajemnicą, że po wygranej kandydata prawicy będą robione takie ruchy które mają doprowadzić ostatecznie do przedterminowych wyborow. Piszą o tym publicyści na roznych portalach tylko trzeba chciec je czytać. Zreszta i takim scenariuszu przedterminowych wyborów mówił kiedyś jeden z liderów PiS na spotkaniu z wyborcami. ( do odszukania w sieci) Tak więc jak sądzisz jak będzie się pozycjonował zachodni kapitał gdy będziemy mieć taką sytuację wewnętrzną?
Iks- powiem ci krótki bo ostatnio nie mam za dużo czasu żeby się udzielać . Takich straszących jak ty to tu było przez ostatnie 2 lata na pęczki zawsze się pojawiają i zawsze szybko gasną . Wypełzleś gdzieś z nory i za niedługo tam wrócisz . Jesteś świetnym analitykiem giełdowym i pewnie masz bardzo dużą stopę zwrotu z swoich inwestycji . Więc ciesz się nią koś pieniądz i licz złote dukaty . A nas ciemna masę zostaw w spokoju my forumowi nieudacznicy będziemy dalej ślepo inwestować . Nie doradzają nam bo się jeszcze nauczymy i zabierzemy ci część twoich zysków. Ale dziękuję ci że jesteś tak wspaniałym człowiekiem prawdziwy z ciebie filantrop . A nam biedakom pozostaje już tylko nędza na lata .
czy wygra narodowiec czy brukselski lokaj to i tak długoterminowo nie ma znaczenia bo krótkich zawsze oni znają powody do wyrolowania przestraszonej ulicy