• czysty Early Access Autor: ~mlody [83.22.173.*]
    Gram i gram i zaczynam rozumieć rozczarowanie w recenzjach.

Im się więcej gra, tym więcej wyłazi niedoróbek i niedopieczenia.

Mapa - plus.
    Audio, video, muzyka - plus.

Ale rany ile innych rzeczy jest zrobionych byleby było i widać wyraźnie, że nie były w ogóle testowane.

Na przykład misje sushi - NIE CHCE MI SIĘ ICH ROBIĆ po prostu, są nudne, długie i absurdalnie długie (wystarczy, ze w przeciągu 10 minut szybkiej jazdy wywalisz sie raz czy dwa i cała misja nieudana).

Nie wiem czemu wydali teraz a nie w formie Early Access. Może wydawca cisnął? Nie widzę też żadnego marketingu od wydawcy i ŻADNEGO marketingu do ludzi NIEZAINTERESOWANYCH driftem. W sensie do takich normalnych ludzi wspominających Need For Speed.
    Jakbym nie był inwestorem i nie siedział na tym forum w życiu bym nie trafił na YT na filmy o JDM, Żadnych szans.

Przy regularnej pracy za rok to będzie super gra. Teraz widać niedopracowanie.

Szkoda, że wtopiłem kasę. 13bać polski gamedev.
  • Re: czysty Early Access Autor: ~Anonim [91.221.44.*]
    Na pewno są niedociągnięcia, ale akurat jak grasz na łatwym poziomie to sushi jest banalnie proste. Nawet nie musisz dritfować i zbierasz fajną kasę. Raz mi się zdarzyło, że wygrałem wyścig i mi to nie zaliczyło... no trochę dziwne. Jak dla mnie to oni powinni już demo sprzedawać np. za 5 zł. Demo było ściągnięte 700tys racy więc jakby za 1$ ściągneli 500tys. to mieliby na dzień dobry 5 milionów na produkcję wersji finalnej. Jakby to był early access to byłby to sukces, ale rzeczywiście wydawca mógł naciskać.
  • Re: czysty Early Access Autor: ~mlody [83.22.173.*]
    no poza Matim sypaczem akcji to z tego wydawcy jestem najbardziej niezadowolony. Zdecydowanie zaszkodził zamiast pomóc. I to już kolejny raz jak spółka się przejechała na wydawcy (pamiętacie People Can Fly i Square Enix?)
  • Re: czysty Early Access Autor: ~Skopo [194.15.120.*]
    Generalnie w punkt, JDM to EA we wczesnym stadium.
  • Re: czysty Early Access Autor: ~Karol [5.180.61.*]
    bez przesady sa bledy ale bez przesady
  • Re: czysty Early Access Autor: akaraka [93.159.27.*]
    Może masz rację, że powinni zrobić EA. Tylko od strony biznesowej co by to dało? Część graczy nie chce płacić za EA i po prostu czeka na final release. Po co bulić za nieskończony produkt i liczyć, że ktoś go poprawi? Taki model musieli by przyjąć od początku, skoro poszli w darmowe dema, to teraz EA mógłoby ich rozwalić plynnościowo. Od strony finansowej to nie musiała być zła decyzja i pozwoli na uzyskanie większych prsychodów. Druga kwestia to czy gra jest tak niedopracowana, żeby uznać ją za EA? Czy te bugi są aż tak tragiczne, że nie naprawią ich w ciągu kilku miesięcy? Cyberpunk też powinni wydać w EA?
    tokyo jest w ea , sprzedaz super , oceny tez , wyjscie z ea txr we wrzesniu
    gierka tokyo xtreme racer ma 92 procent pozytywnych ocenek , wydluzyli ea do wrzesnia ea zeby zrobic wszystko idealnie , da sie , mozna , ogloszenie na ich karcie steam 15 maja mozna sprawdzic
    Urwało mi resztę eseju. Ogólnie premiera poniżej oczekiwań, plany sprzedażowe na najbliższe 12 miesięcy to jak dla mnie maks. 200-300 tys., może 40-50 tys. sprzedaliśmy do tej pory, więc byłoby 50% kosztów pokryte. Aktualizacje muszą byc na wysokim poziomie inaczej gra zdechnie w ciągu roku-dwóch. 3 updaty na 9 miesięcy to szansa na podtrzymanie zainteresowania, więc tu ok. Konsole i whishlista dalej w grze, zobaczymy na ile uda się wypełnić. Jeśli dowiozą i aktualizacje i konsole, to wg mnie na PC konieczne jest multi z prawdziwego zdarzenia, żadne split-screeny. Jeśli nie są tego w stanie zrobić to tytuł zdechnie nawet przy dobrych aktualizacjach i żadnym long-sellerem nie będzie. Mecz otwarcia w plecy, teraz tu się gra na longa kochani :D
    skoro mowisz ze polowa kosztow juz sie zwrocila to zobaczymy jak bedzie wygladac liczba graczy w nastepnych tygodniach , nie wiemy ile wyniosly koszty razem z marketingiem
    Zakładam budżet 11-12 milionów PLN minus 5-6 mln wydawca i przy obecnej cenie 50 zł marży na kopii, zależy ile Azja kupuje. Przy takiej premierze (dla mnie) kluczowe jest zapewnienie środków na dowiezienie aktualizacji i portu, bo to jest prawdziwa i raczej ostatnia szansa na wyciśnięcie kasy z tego tytułu, więc 4-6 mln muszą zebrać. Są jeszcze inne tytuły do wydania w tym roku, może coś jeszcze z nich skapnie, ale tego nie liczę.
    Żeby nie było że naganiam, to też jestem bardzo rozczarowany obecną sytuacją, każdy kto tu wchodził w ostatnim czasie liczył na więcej. Ryzyko było, ale WL wskazywała na sporą szansę. Mimo to wydaje mi się, że sytuacja chyba nie jest tak tragiczna jak większość twierdzi. Część sprzedała w panice i uzasadnia decyzje, do tego spekuła sieje trwogę. Ale obecna kapitalizacja wskazuję na pół-bankruta bez perspektyw (sprawdźcie sobie Farm51), a na takie wnioski jeszcze za wcześnie. Chyba, że jutro pójdzie info o mega tragicznej sprzedaży, to sam walę PKC xD
    Mleko się wylało, nie ma co płakać - albo się sprzeda i zapomina spółce, albo wierzymy dalej. Ja się kieruję analizą produktu i dla mnie jest to przyzwoita gra z potencjałem do rozwoju, co potwierdza większość YT. Na pewno hype był za duży, ale było to pewnie związane z ubieraniem ulicy.
    myslisz ze inwestorzy ktorzy juz sa w plecy zachowaja taki stoicyzm ???????
    Albo jesteś bardzo młody, albo bardzo głupi. Z mojego doświadczenia to jeżeli uważasz, że stracisz więcej, a jest to tutaj możliwe, to powinieneś sprzedać, pozbyć się problemu i przeznaczyć siłę i środki na inne tematy. Inwestowanie wiąże się z ryzykiem. Czasu nie cofniesz. Sam tu wiszę i przedstawiłem swoją perspektywę. Gdyby nie było tematu konsol to tak bym zrobił, bo Pizza obecnej kapitalizacji nie pociągnie
    nerwy puszczaja i wyzywasz????
    Nie bierz tego do siebie, moja obecna stopa zwrotu wskazuję, że też za mądry nie jestem
    JDM to gra z potencjalem , nie jest to KASZANKA ZONE , kapitalizacja mozliwe ze musi sie dostosowac , dziwi mnie czemu nie zaoferowano na steam kilkunastu zestawow z grami innych producentow
  • Re: czysty Early Access Autor: ~Bruno [31.0.48.*]
    Ten twój potencjał się nie ziścił. Kiedy 15 zł?
    oczywiscie ze sie nie ziscil zmarnowany potencjal , walka trwa
[x]
GAMFACTOR 7,63% 8,18 2025-10-06 17:04:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.