Potwierdziło się, że to niestety walking simulator :( chyba już w takim razie wiadome skąd te spadki w ostatnich dniach. Wygląda na to, że to kolejna gra jak The Invincible - ładna i nudna. Pewnie ktoś zaraz mnie wyśmieje, że po co taki post wrzucam i jaki mam w tym interes. A no taki, że już tego sam doświadczyłem i zwyczajnie mi szkoda osób, które mogą przez swoją ślepą wiarę w grę tego typu popłynąć. Ale każdy niech robi co chce. Oczywiście, żeby nie było, że sam sobie to wymyśliłem podaję link, włączcie sobie fragment 1:06:10, https:// youtu.be/MUKqnAioLDI?si=ktXwLD-Y5k4T5dv0
Zagrożenia w tej grze to środowisko, anomalie, promieniowanie, nadchodzący świt i przede wszystkim inne wersje Ciebie.
Zakładając że dodaliby jakieś potwory do których się strzela itp(bo o to w sumie chodziło gościowi co się pytał czy to walking sim) to byście narzekali że takich gier jest juz masę i ze to kopia X czy Y.
Zauważ też że ten zarzut pojawił się w momencie gdy gościu po prostu biegał dookoła żeby se pogadać z widzami.
Odpal sobie helldivers, wiedzmina, obliviona etc, polowa gry to bieganie xD.
Gra jest dość unikatowa. Czy eksploracja będzie ciekawa, to myślę że zależy od tego pod jaka presja jesteś szukając zasobów i od tego jak wygląda świat, który eksplorujesz. Świat wygląda świetnie, presja tak se.
Testy wychodzą bardzo pozytywnie z tego co oglądam. Czy gra jest zbyt niszowa żeby zarobić? To się okaże
Powyżej wkleiłem link do najświeższego filmu, w którym gość przegrał 8h w The Alters i na pytanie widza czy jest to walking simulator odpowiedział - tak, jest to walking simulator w większości czasu i nie ma w grze żadnych elementów WALKI. I tak, w pozostałej części gry są zagrożenia w postaci środowiska, anomali, promieniowania czy innych wersji ciebie - zieeew dla współczesnych graczy, bo powtarzam: nie ma żadnej walki. Czy myślisz, że “zagrożenia” w różnych postaciach nie było w Invicible czy w Observer? Mimo wysokich ocen jakie było zainteresowanie main streamu? Zdania o Helldivers, Wiedźminie czy Oblivionie to nawet nie komentuję, bo nie wiem jak bardzo różowe okulary trzeba ubrać, żeby coś takiego napisać. Zakładam, że jesteś załadowany w akcje i pewnie z tego powodu starasz się za wszelką cenę wierzyċ w tę grę, ale życzę trochę bardziej realnego i krytycznego podejścia, bo takie jak twoje już też kiedyś sam osobiście przerabiałem.
Gadajta co chceta, gra ma wish liste na samym steam w okolicach 800-900 tys. Wiecej niz jakikolwiek inny twor od 11b, zainteresowanie jest. To top 34 global WL na steamie.
Przejmujecie się słowami jednej osoby. Przecież dla jednego to będzie najlepsza gra na świecie a dla drugiego kolejna gra, która przejdzie i zapomni. Przecież było demo i każdy kto grał to ma przedsmak tego co go czeka. Demo zdobyło bardzo wysokie oceny itp.
Super dzięki za link, obczaiłem cały i super się słuchało. Bardzo pozytywnie wyraża się o grze i ocenia ją na 8,5 i nawet więcej jak narracja siądzie. Bardzo był zadowolony z jakości produktu, praktycznie bez bugów. O walking simulator powiedział w kontekście, że nie ma walki, więc raczej nie porównywałbym tego do Invincible bo ilość rzeczy które można robić jest bez porównania większa. Szkoda że z całego filmu, w którym koleś wypowiadał się bardzo pozytywnie, wybrałeś 30 sekund pod swoją narracje, ale czego się nie robi dla pieniędzy xD
A żeby jeszcze nie być gołosłowny wrzucam opis samego video na YT.
"Got another chance to play this lovely game this year in Warsaw and see what they have been working on in the year they delayed the launch! It's looking great and I can't wait to get my hands on the full launch, I of course have some criticisms too to be fair, let me break it down for you in this video."
identyczne teksty były przed debiutem Frostpunka 2 , Ile to ma wislisty (2 M +) , niektórzy porównywali go juz do MANOR LORDS , ci gracze co mowili ze spodziewali sie czegoś innego byli wyśmiewani . Na forum masa luda Była jaknajbardziej zajarana premierą . Innych wyzywali od troli i radzili im zeby pakowali kasę w Shorty jak są tacy na nie ( tu akurat była dobra rada bo można było ba S-kach duze pieniadze zarobić)
to co łączy The alters z Fp2 to podobne budżety , to że przed debiutem mają niskie przyrosty followers , to ze ich wish list była budowana przez lata.
To co rózny FP2 i The alters to fakt ze FP2 był na 3-4 miejscu WL steama a The alters na 34 Miejscu , duzo nizej od takiego IFZ od GOP który ma obecnie kapitalizacje 80 M PLN . A co to oznacza? budowana WL przez lata nie ma dynamicznego przyrostu chetnych nowych graczy póki co . Największe przyrosty były w tamtym roku z 17 K na 47 K . Obecnie jest 55K czyli tylko 10 K followers przyrosło w 5 miesięcy, a do debiutu zostało 3 tygodnie .
Fakt ze reklama jeszce nie ruszyła, ale czy Odgrzewany kotlet Promowany mocno rok temu coś w tym temacie mocno zmieni? wątpie bo MAsy nie graja w tego typu gry , 8 lat temu jakby wypuscili pewnie byłby hicior , ale nie w obecnych czasach . 11 bit lubi sie za długo bujać ze swoimi grami ( The Alters to taki " następca " TWOM ) Ta gra powinna byc wydana rok po FP1 wtedy byłoby cool ale rok po Fp2 w 2025 jest na ta koncepcję po prostu za późno a ona kosztowała pewnie 50 Melonów gdy FP1 tylko 10 M a TWOM tylko 2 M pln.
Haha no jak ja kocham to intelektualne wyginanie się. Najpierw typ pisze że walking symulator. Jak go ludzie wytłumaczyli to obrót i 180 stopni o zaczyna walić tezy że płatny streamer xD w dobrej bańce chłop żyje.
sam sobie wytłumacz dlaczego ta super nie walking simulator gra na 3 tygodnie przed premierą jest Duzo nizej na WL niz IFZ był czy House fliper 2 . Dlaczego jest na podobnych poziomach co THE invincible przed swoim debiutem .
Skoro jest takie zainteresowanie grą to dlaczego nie jest w top 10 steama ? Frost punk 2 numeram 3 Wish Listy był a i tak po debiucie kurs spadł z 714 ( max przeddebiutowy ) na 150 pln .
Podobno myślenie nie boli, osobiście nie rozumien na co liczą ludzie na powrót na 500 ? Na kursy przed debiutem FP2, który miał o niebo lepsze statystyki i zainteresowanie niz The alters? Skoro po debiucie FP 2 zjechali na 150 To co będzie jeśli jednak The alters okaże się takim symulatorem chodzenia ale większy The Invincible i znacznie znacznie droższy?
FP2 jest obecnie na ok 1 K pozycji steama , przynosi relatywnie niewielkie pieniadze , przy promocjach podbija wyzej max do top 50 ale ogolnie nawet na promocjach jest 200-300 to dlatego pomimo ( 4 promocji łącznie z ta świateczno noworoczną) w 1 Q przychody nie wiele rożniły sie od 1 Q tamtego roku gdzie nie było jeszcze FP2 w dochodach i dlatego byli na minusie.
Po debiucie The alters będzie on rozliczny będzie dyndało pewnie 50 M pln do rozliczenia ( ile dokładnie dowiemy sie po debiucie bo narazie nie chcą ujawniać budżetu gry a to tez nie jest FAIR PLAY wobec akcjonariuszy) gra nie przebiła sie nawet do TOP 20 WL , z czym do ludzi.
O tym właśnie mówie, Panowie i Panie, wyginanie kazdej najmniejszej statystyki pod negatyw, nieznajomość tematu i ogólny niż inteletualny wypowiedzi ewidentnie wskazuje intencję rozmówcy. I bynajmniej nie są one racjonalne xD
forumowicz "post" pięknie nagina rzeczywistość: "FP2 jest obecnie na ok 1 K pozycji steama"-prawda jest taka że jest w okolicy 500 miejsca "przy promocjach podbija wyzej max do top 50"- prawda jest taka że zszedł poniżej 50 miejsca "nawet na promocjach jest 200-300" - prawda jest taka, że większośc promocji około 135 miejsca zapomniał też dodać, że w odróżnieniu od FP2, The Alters pod wersji demo ma 95% pozytywnych recenzji, za to "wujków dobra rada" mamy wysyp pomimo braku przyszłośći 11Bit studios
Mając taką opinie o premierze i grze na pewno taka osoba nie ma akcji. Więc po co pisze takie prorocze posty i traci tutaj czas ? Można się tylko domyślać :)