https://youtu.be/WFSondmN_dc?si=w0w0rEP71SHwcjsj Mówcie sobie co chcecie, gość zna się na ścigałkach i nie zrównał jej z ziemią jak Wy tylko widzi w niej potencjał. Pierwszy update poszedł dziś już o 18.
Myślę, że jesteśmy ofiarami typowego zjawiska u nas w gamedev na giełdzie, czyli wyrzucania akcji w okolicach premiery. Grałem w tą grę jest naprawdę spoko. Oceny dobre. Peak faktycznie za mały, ale na moje oko zawiódł marketing. Wisze na haku w okolicach 10 zł ale myślę, że szybko z niego zejdę z nawiązką.
Żeby chętni na kupno gry przybywali w takim tempie co co przybywa mu wyświetleń to tu by były przez tydzień codziennie widły. Jest jak jest nie ma co się znowu napalać pod jeden filmik bo naganiacz Mieszko wklejał ich dziesiątki. Co jak co gra będzie generować przez kolejne miesiące przychód nie taki jak tu wielu liczyło, że zarobi kilkaset procent w tydzień ale jednak będzie to stałe źródło finansowania którego praktycznie nie mieli. Więc Ci co się nie wysypali na panice w dużej mierze sztucznie podsycanej zostaną po prostu długoterminowymi. Każdy ma wybór wysypać się teraz czy czekać na pierwszy raport kwartalny który uwzględni zyski z gry. I to będzie gamechanger. Ponieważ że strat pojawia się nagle zyski. Jakie by nie były to jednak zyski i perspektywy rozwoju a nie bankructwa. A czy gra się zwróci? Oczywiście że się zwróci. Tyle że nie w jeden weekend jak tu naganiać Mieszko czy Karol ale minie dużo więcej czasu.
ok mozesz mnie wyzywac od naganiacza ok ja powiem ci jak to wyglada z mojej strony , uwierzylem w gre w 800000 followers w trailery w azjatow w dopracowywanie gierki z powodu kolejnej zmiany daty o 2 miesiace pasowalo mi to a teraz widze ze podobno zrobili patch w 48h od premiery ktory lata wszystko czego nie zrobili przez kilka lat , kpina z akcjonariuszy, na wzrostach na spadkach na odbieraniu na kolkach mozna zarabiac , to zadanie akcjonariuszy zadaniem tworcow i zarzadu jest tworzyc produkowac i zarzadzac , masa osob wisi i ty piszesz o 2 osobach ktore widzialy potencjal ktory pokazywal zarzad marketing i eksperci a co powiesz o nich?????? gra sie sypala , peak 4000 przy 800000 followers wczoraj czwartkowego dzisiejszy piatkowy nie pobija godzina do godziny wejdz sobie na steam i zobacz , zycze wszystkim ktorzy wisza by zeszli z haka jak bedzie nie wiem gruby kapital nie traci tylko wiesza ulice gdyby nie to dzis kurs spadlby ponizej 5 zl moze nawet na 4 wiec jesli wyzywasz kogos od naganiaczy to najpierw zacznij od rachunku sumienia , dla mnie reputacja spolki nie istnieje a sentyment nigdy nie bedzie taki jak miesiac albo kwartal temu , moze wejde to kiedys jak kurs poloze sie na dluzszy czas , spolka utrzyma i nie zrobi kilku emisji czy nie wiadomo czego jeszcze
Karol też uwierzyłem w ten tytuł i wisze. Może być tak, że twórcy gry i ich znajomi zarobili więcej na giełdzie niż z produkcji tej gry. Ciężko wyczuć. Gra ma potencjał ale jest dużo do naprawy
gra jest spoko ale ma bledy i duzo w niej niesnasek z jednej strony gra indie z drugiej cena 35 dolarow 30 w promocji na start to tez nie tak malo , trailery sceenshoty z realistyczna grafika nawet ten filmik project sim na youtubie to kosmos ale zeby tak zagrac trzeba miec najlepszy sprzet , mogli zrobic realistyczny symulator pod kierownica ale najpierw arcade z grafika w stylu japonskich anime i klimatem , arcade tez dobrze sie sprzedaje np mario kart i wszyscy byli by zadwoleni kasa by sie zgadzala duzo doswiadczen rozwijanie stopniowego tytulu dopracowywwania czytania feedbacku , zamiast tego jest gra troche sim troche arcade , mysle ze nawet recenzecji ktorzy dostali klucz przed premiera tego nie ograniali chyba nawet dalo sie to wywnioskowac , gra nie zwroci sie tak szybko jak wszyscy myslelismy , niesteyy mija gorace 5 minut po premierze kiedy kuje sie zelazo poki jest gorace , mi samemu podobal sie tytul tematyka jaralem sie tym pomysl byl mega , ale wykonanie????? po takim czasie????? dlaczego????? ale notowania byly , handelek byl , trailery byly ostatnio widzialem filmik jak jakis polityk powiedzial wprost COZ SZKODZI OBIECAC nie bede nikogo o nic podejrzewac ale rece opadaja i musze przyznac ze ten facet z X o ktorym napisalem frajer mial racje po przeczytaniu pierwszej kiepskiej recenzji PRZEPRASZAM MYLILEM SIE I ZWRACAM HONOR
Spoko nie musisz nikogo przepraszać. Każdy sam decyduję. Ja też uwierzyłem w tytuł i tyle. Grałem w to grałem i gra jest ok jak na indyka. Oczekiwania były, za duże i myślę, że gracze i recenzenci też są zbyt krytyczni. 10 mln zł to są grosze w gamedevie i trudno sie spodziewać gry AAA. Fakt, że od dema za mało progresu ale docelowo gra będzie naprawiona. Największym problemem jest słaby i spóźniony marketing. Mimo wszystko czuje, że będzie dobrze. Nie przejmuj sie Karol na bananie tak jest czasami
"A czy gra się zwróci? Oczywiście że się zwróci. " Podziwiam optymizm. Gra której łączne koszta to prawie 10 milionów zwróci się gdy w piątkowy wieczór gra w nią ledwo 3 tyś graczy, mimo że filmik z gry wrzucił jeden z czołowych youtuberów samochodowych.
jak dobrze poczytasz komunikaty i artykuly szczegolnie te przed premierowe to dojdziesz od wniosku ze wiecej niz 10 baniek i zastanawia zdanie o kosztach marketingu ,,,
premiera dzisiejsza gierka 9 kings 10k followers peak 8000 wyglada jakby produkcja kosztowala roczny karnet na kebaba a tutaj wsparcie intela targi pokazy trailery 800000 wishlist 50k followers peak 4000 koszt produkcji i marketingu moze wyniesc ponad 11 12 13 mln , jestem zly na siebie nie miejcie mi tego za zle
Optymizm? Optymistą to bym był gdybym pytał tam jak naganiacze przedpremierowo" czy gra się zwróci w 72 godziny" Czyli co według Ciebie ? Nikt w to już więcej nie zagra spółka schodzi z giełdy? Każda gra sprzedaje się tylko w 72 h po premierze . Później już rozdają ja za darmo?
skad ty to bierzesz?????? gra jest i bedzie koszty poniesli kase z ipo wydali maja pracownikow do wykarmienia i mnostwo akcjonariuszy drobnych ktorzy brali akcje po 9 10 11 12 zl jednak jak ktos zbieral duzo wczesniej w dole to mogl miec srednia 7 i sobie sypac , rozumiem ze normalni zwykli ludzie ktorzy wisza chca zeby roslo i ze grubas ktory ratowal kurs chce to co ma wysypac w ulice tylko ze nie zycze nikomu zawisnac na lata jezeli kurs spadlby po tym na lopatki , jak bedzie zobaczymy , pisze o tym bo mnie hejtowaliscie naganiacz naganiacz sam uwalilem , potencjal byl wystarczylo wypuscic gre razem z tym patchem i nie czekac , trailer ign zlecenie filmu goosiest tak samo
Ten gość też ma sporo subskrypcji, nabija dużo wyświetleń. No i przede wszystkim gra mu się podoba. Zobaczymy czy coś ruszy po tych filmach. https://www.youtube.com/watch?v=DWWqYumIoik