Za orteksem dzisiaj wyśledziłem nastepujacy kierunek zmian.
1. W zakladce Fundamentals, prognozy EPS ida w górę z 10.56 na 11.82 w 25r. Prognozowane Zarobki w 26r 9.97 zl, w 27r 10.45 zł. Łacznie w 3 lata LWB netto ( bez dodatkowej amortyzacji) ma zarobic 32.24 zł.
2. W zakladkach Analysts oraz EPS Momentum mozemy znaleźć prognoze 12 miesiecy do przodu. Prognoza EPS 12 m momentum idzie w górę z 10.33 na 11.10 zł.
"Róbta co chceta" bo to nie jest porada inwestycyjna.
Shorty 12.565, liczba pozyczek 3.
Haha shorty 12.565? Ile to 0.1% free floatu? Trzeba miec mozg asa zeby tu widziec jakies shorty. Mam 3100 akcji jak tak dalej pojdzie bede mial wiecej niz short:)
Mózg to ma każdy, ale rozum nie.
Nie obrażaj Asa, bo to tobie wyraźnie brakuje rozumu, ...z prostego powodu : bo zaprzeczasz faktom których nie widzisz.., nie masz orteksa, bo ciebie leszczu nie stać.
Jak shorty sie aktywizują, to dziennie biora partiami 12-20 tys, ciagna kilka dni. Czasami szczytuja na 60 tys, czasem 90 , a zdazalo sie 160 tys.
Shorty w tych dniach wysprzedaja akcje stanowiace 30 do 80% obrotu.
0.1% FF to rzecz wzgledna i pojecie nieadekwatne w sytuacji Bogdanki.
Vkad grasz z shortami, wiec stosujesz obraźliwą i kłamliwą pseudo argumentacje
Nie gram z shortami nie klam. Zaokraglij procent akcji jaki maja shorty I ile ci wyjdzie? Jak zaograglisz do pelnej liczby bez miejsc po przecinku to jak nie patrzec ZERO I jak free float ma niby byc wzgledny? Ty masz moze Ortex ale kompletnie NIE UMIESZ korzystac. Gdybys przeanalizowal chocby utilization wiedzialbys ze shorty na Bogdance to bzdura.
Widzisz wszystko dookoła a szortów z "Piczim włosem " nie zauważyłes ! To że jednostka męska np tryk ma instrument wielkości łonowego włosa, to nie znaczy że Jarce nie może krzywdy zrobić Tutaj jest podobnie .Bawicie się tymi wlosiętami od ponad 2 lat i udało Wam się zepchnąć i utrzymać kurs. Swoje zarobiliście , i więcej nie będzie. Więcej owiec już nie bzykniecie, amoże być nawet odwrotnie p. makler Czas się pakować i wypaść z tego baru. Nie ma po co mięsem rzucać .To tani ,chamski chwyt
Dnia 2025-05-26 o godz. 19:33 ~as napisał(a): > Widzisz wszystko dookoła a szortów z "Piczim włosem " nie zauważyłes ! To że jednostka męska np tryk ma instrument wielkości łonowego włosa, to nie znaczy że Jarce nie może krzywdy zrobić Tutaj jest podobnie .Bawicie się tymi wlosiętami od ponad 2 lat i udało Wam się zepchnąć i utrzymać kurs. Swoje zarobiliście , i więcej nie będzie. Więcej owiec już nie bzykniecie, amoże być nawet odwrotnie p. makler > Czas się pakować i wypaść z tego baru. Nie ma po co mięsem rzucać .To tani ,chamski chwyt
My to znaczy dokladnie kto? Na razie to ty piszesz pod 3 roznymi nickami:) Niestety nigdy nic madrego. Wszedzie widzisz maklerow i fundusze - radze udac sie do dobrego lekarza. Na glowe jest juz dawno za pozno, ale moze na nogi chociaz cos pomoze.
Panie makler zszedłeś na psy. Atyle miałeś ciekawych teorii .Np gazyfikacja elektrowni, "Piczi włos " 43-45 do końca roku .Nic dziwnego że klienci odeszli
Ja mam też parę tysięcy nieco więcej niż TY. Jestem zatem drobnym inwestorem , większość kupiłem po 21-24 złote (zależnie od okresu zakupu) I POCZEKAM ! Taki ``as`` niech się miota - ja z trollami już nie polemizuję i pozdrawiam takich jak ja i Ty drobnych inwestorów ...
Wczoraj w Sejmie poseł PO mówił że Bogdanka to największa i najbardziej rentowna kopalnia w Polsce. Jest największym pracodawcą na Lubelszczyźnie. A ja widzę miliardowe straty i straty ciągle rosną.