• Interesujący spadek kursu akcji Autor: ~Mmbm [178.235.230.*]
    Ciekawe, że po pierwszych od dawna lepszych wynikach, kurs po chwilowym wzroście, wrócił do poziomu sprzed 3 miesięcy. Spółka pokazała (po raz pierwszy od dawna) lepsze wyniki zarówno na poziomie przychodów jak i zysku (w tym netto). Obniżono koszty (przy czym zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami miało to być w pełni widoczne od marca - a więc nie było w pełni zdyskontowane w wynikach za 1Q). Obniżyła się całkowita kwota zobowiązań (w tym głównie krótkoterminowych). Spółka wchodzi z nowymi produktami (np. do LIDLa) Teoretycznie kurs powinien powoli rosnąć w oczekiwaniu na wyniki 2Q. A tymczasem :-) Oczywiście możliwości jest kilka ale spółka po raz pierwszy od dawna, wydaje się niedowartościowana. Nie jest to oczywiście rekomendacja do czegokolwiek :-)
  • Re: Interesujący spadek kursu akcji Autor: ~MRBIG [83.30.53.*]
    WARTO TO MIEĆ W PORTFELU,TYM BARDZIEJ ŻE ALTERNATYW ZA DUŻO NIE MA
  • Re: Interesujący spadek kursu akcji Autor: ~Mmbm [178.235.230.*]
    I znowu kurs spada wydawałoby się, że bez żadnego powodu do poziomów sprzed ostatniego (dobrego) raportu kwartalnego. Ostrożnie dokupiłem 1000szt. BTW ostatnio częściej na spółce pojawia się jakiś sensowniejszy obrót akcjami. I teraz pojawia się pytanie, czy kurs spada ot tak sobie, czy też spółka "przecieka". Przypominam, że około 10 lipca powinny pojawić się orientacyjne wyniki sprzedaży za 2-gi kwartał (które Spółka już w zasadzie zna - nie licząc dzisiaj, został 1 dzień roboczy czerwca).
  • Re: Interesujący spadek kursu akcji Autor: ~Kosmonauta [94.254.132.*]
    Ja mam zamrożone w tym śmieciu parę koła i mała szansa żeby odzyskać hajs w najbliższym czasie, gniot raczej nie zbankrutuje ale jak długo przyjdzie się z tym borykać trudno oszacować
[x]
MIRACULUM 0,00% 0,80 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.