• Prośba do osób, które będą dzisiaj na wideokonferencji Autor: ~xxx [91.150.221.*]
    Ja niestety być nie mogę. Pytanie dotyczy wyniku za 2024, więc może była o tym mowa na poprzednim spotkaniu (też nie mogłem być)
    W Raporcie na stronie 59 mamy taki zapis:
    "Na dzień 31 grudnia 2024 roku Spółka dokonała aktualizacji wartości akcji Torpol S.A. według notowania
    na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie z dnia 30 grudnia 2024 roku. W wyniku dokonanej
    wyceny wartość aktywa wzrosła o kwotę 18.374 tys. PLN"
    Wg mnie to oznacza:
    1. w wyniku 121 mln za 2024 18,4mln zł to wynik z tytułu wzrostu kursu akcji Torpol
    2. w kolejnych latach, wg mnie, też będą musieli przeliczać ten wynik (to może przynieść zysk lub stratę w danym roku)
    Jeżeli mogę prosić potwierdźcie to i spytajcie czy będą dokonywać takiego przeliczenia w kolejnych latach i czy tylko na koniec roku?
    Byłbym oczywiście szczególnie wdzięczny, gdybyście się podzielili odpowiedzią tu na forum
  • Re: Prośba do osób, które będą dzisiaj na wideokonferencji Autor: ~tomaslfc14 [212.87.242.*]
    Tak, było już kiedyś o to pytanie. Będą raz na koniec roku aktualizować wycenę.
  • Re: Prośba do osób, które będą dzisiaj na wideokonferencji Autor: ~xxx [91.150.221.*]
    ok.
    Dziękuję bardzo
[x]
MIRBUD 0,00% 13,62 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.