Myślałem że ktoś wali z wola do wora by uwalić kurs przy okazji zebrać na niskich poziomach. A teraz czeka na okazje by go wydżwigać... ale za dużo spadło i nie widać by ktoś zbierał... będzie się kiśić aż jakieś info nie wskoczy albo spekuła przejmie stery..
W obrocie jest 5.503.370 akcji (serie I i M nie są dopuszczone do obrotu), od wtorku przemieliło się 2.186.494, czyli blisko jedna czwarta. Nad progami są tylko Labocanna i Dunin-Michałowski, z czego ten drugi na 100% posiada notowane akcje, a Labocanna najprawdopodobniej większość nienotowanej serii I - wystarczy prześledzić komunikaty o zmianach w akcjonariacie od 2018 r i wszystko jasne. Moim zdaniem sypie p. Szczepan i ci którzy wywalają ze strachu, że "ktoś sypie". Spirala sama się nakręca, ale w końcu amunicja się skończy i odbije, choćby na zasadzie "zdechłego kota". A z jakiego poziomu to się zobaczy, ważne że obroty z dnia na dzień spadają zamiast przyspieszać, czyli panika dobiega końca. Coraz więcej hien i sępów też krąży na forum, czyli będzie komu to odbicie zrobić:) W dołek pewnie nie trafię, ale będę próbował.
Też o tym myślałem ale on wkońcu musiałby zaraportować. Pozatym mógł oddać zdecydowanie wyżej, i małymi pakoetami by nie zwalić kursu. Ja odnosze wrażenie że ktoś specjalnie to zaniża a ulica sie wystraszyła poszły stop losy... mam nadzieję że już koniec spamdków.
Ma 6 dni sesyjnych na zaraportowanie, jeśli to on sypie i zaczął we wtorek, to ma czas prawie do końca przyszłego tygodnia. Ale nie zapominajmy, że miał 1 mln akcji, a nie 2 czy 5 i trochę się tego już przemieliło. Patrząc na to jakie paczki tu latały w ostatnich dniach, to nie sądzę by dużo zostało, w szczególności uwzględniając spadające obroty...
A co może być w wynikach rocznych czego nie ma kwartalnych? Od dawna wiadomo, że spółka właściwie ostatnio niemal nie prowadziła działalności operacyjnej, a od września tylko oczekiwała na zmianę głównego akcjonariusza.