• Lubawa i drony Autor: ~Marek [89.75.144.*]
    A ja szukałem spółki na GPW produkującej drony... To jeszcze śpiew przyszłości, ale kierunek bardzo dobry! My też MUSIMY mieć armię dronów - to głównie tym Ukraina spowalnia oprawców i zadaje im astronomiczne straty tracąc przy tym jak najmniej ludzi, których im brakuje.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~xyz [37.30.48.*]
    Muszą mieć już jakieś prototypy, może wejdą w jakiś temat z WB.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Marek [89.75.144.*]
    Też tak myślę, że połączą siły, a może nawet coś więcej? Stać ich na to.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~zombie [77.65.82.*]
    dokupione ,dzis jeszcze macie szanse, ulica jeszcze nie wie
    W sumie były prezes Lubawy działa w WB.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~seb [87.206.217.*]
    W tym samym czasie: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Marynarka-Wojenna-Polski-dostanie-drony-To-zapewni-kontrole-pod-woda-na-wodzie-i-nad-woda-8946903.html

Teraz trwają narady - fundy myślą, co z tym fantem zrobić :-)
    Ustalili, że "schładzamy bez względu na koszt"? Na pewno teraz są bardzo zajęci.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Rob [37.31.24.*]
    Nie ta nazwa. Admin usuń ten wpis, miałem pisać jako Rob!
    ... a spółka, która będzie produkowała drony przyszła do mnie :-) Już chyba wiadomo, co tu się szykuje - wystarczy połączyć kropki! Teraz można zrozumieć, dlaczego Lubawa nie miała tak długo prezesa, dlaczego przeszedł do WBE i jaki był tego zamysł. A jak się jeszcze prześledzi karierę Marcina Kubicy, to można też znaleźć, że był członkiem Konwentu Akademii Wojsk Lądowych. I jest mistrzem w zarządzaniu spółkami kapitałowymi. No to będziemy mieć chyba niezły holding! Pan Marcin wcale nie odszedł z Lubawy :-)
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Alfa [77.65.97.*]
    A to ciekawa koncepcja, pracowałem w Lubawie za czasów Marcina Kubicy, a on teraz w WB electronics od prawie 2 lat.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Don [141.0.13.*]
    zwracam uwage,ze zapis dot. działalności holdingowej tez ma sie zmienić na walnym
    Holding z WB? To było by Coś :)
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Krystian [57.129.1.*]
    Jest już gdzieś oferta na drony dostępna? Szukam i znaleźć nie mogę. Ewentualnie informacja oprócz PKD, że wchodzą w produkcję. Z góry dzięki!
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Ciekawy [46.112.80.*]
    Nie ma takich informacji to tylko pomowienia
    Nie rozumiem. Jeżeli masz rację, to czy to nie podchodzi pod oszustwo i próbę wpłynięcia na decyzje?
    Szczerze liczyłem na te informacje bo spółka wygląda atrakcyjnie .
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~xD [91.150.200.*]
    Merytoryczny Mareczek i jego ekipa bardzo się starają, by takie bzdury pojawiały się na forum z merytoryczną analizą generowaną przez AI na czele xD A pisałem, żeby uważać xD
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~blondynka [37.30.26.*]
    xD- DO WOJA MARSZ DO WOJA A TY N[E PŁACZ MIŁA MOJA : ) NO CÓŻ TAKI MAMY KLIMAT .
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~xD [77.252.69.*]
    Odnieś się może do tego wątku. Chyba, że jesteś z ekipy Mareczka lub nim samym. Co by nie dziwiło xD
    MÓWIŁAM WALCZ Z NATRĘCTWAMI .
    Można to gdzieś zgłosić? Jest tu jakaś moderacja? Firma też nic sobie z tego nie robi? To działanie na jej niekorzyść.
    Kurs wydaje się mieć potencjał. Jednak przez tego typu praktyki mam wrażenie, iż może być odwrotnie.
    Taa, zgłosić xD Trzeba brać poprawkę, że to forum opanowane przez trolle xD
    Wystarczy trochę poczytać- głównie jedna osoba pisząca pod kilkoma nickami xD
    Ale próbuj, przydałby się porządek.
    Pewnie zaraz któryś będzie szczekać xD
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~autor [79.191.148.*]
    jeżeli spółka nie udziela informacji dla inwestorów na temat stanu firmy ----- to jest działanie------ spółka działa przeciwko sobie
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Ave [84.40.239.*]
    Przecierz pkd to tylko wymóg formalny z ustawy i nic nie niesie ze sobą żadnych zmian w produkcji wyraźnie napisane jest
    Wyraźnie jest napisane wyżej: a spółka, która będzie produkowała drony przyszła do mnie :-) Już chyba wiadomo, co tu się szykuje -
    Zatem co? Produkują, nie produkują? Czy to tylko manipulacja?
    I POMYŚLEĆ ŻE - Lamborghini, znane obecnie z produkcji luksusowych supersamochodów, swoją historię rozpoczęło od produkcji traktorów rolniczych.Firma Lamborghini Trattori została założona przez Ferruccio Lamborghini w 1948 roku, wykorzystując powojenne zapotrzebowanie na sprzęt rolniczy.Dopiero później, w 1963 roku, Ferruccio Lamborghini założył firmę Automobili Lamborghini, zajmującą się produkcją samochodów sportowych
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Informator [95.90.227.*]
    Na podstawie dostępnych publicznie informacji do sierpnia 2025 roku, WB Electronics i Lubawa S.A. są wymieniane jako potencjalni inwestorzy zainteresowani terenem Parku Technologicznego w Książu Wielkim
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Inwestor [37.225.88.*]
    Czy mógłbyś podać źródło (link) jeśli to publicznie dostępne informacje?
  • Re: Lubawa i drony Autor: marbon [89.75.144.*]
    Szanowny Krystianie, napisz, proszę, czego nie zrozumiałeś w moich wcześniejszych wypowiedziach, to spróbuję Ci to wyjaśnić. Przedtem warto abyś się może zastanowił, dlaczego zarząd nie wnioskował o dopisanie do PKD także np. produkcji amunicji oraz abyś poszukał co oznacza metafora "pieśń przyszłości". Jeżeli uważasz, że zamiarem takiego wpisu do PKD była wyłącznie manipulacja kursem własnej spółki, to by znaczyło, że jej Zarząd jest niepoważny i radziłbym uciekać od Lubawy jak najdalej. Ja natomiast tak nie uważam. Uważam natomiast, że taką produkcję można rozpocząć dość szybko wcale nie przy pomocy maszyn szwalniczych, z czego tak tu się śmiali niektórzy o mocno ograniczonej wyobraźni, ale poprzez choćby zmiany w grupie kapitałowej. Moim zdaniem te zmiany w PKD są pierwszym krokiem w bardzo dobrze przemyślanej strategii firmy, której z oczywistych względów do końca nie rozumiem, ale ufam, że ma to sens. Czy wyjaśnić też termin dot. "łączenia kropek"? Udanego tygodnia, Marek
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Rob [95.49.33.*]
    Ładnie. Park technologiczny w Książu...
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~Rob [95.49.33.*]
    To po to ta kasa pod inwestycje i zmiany w pkd. Zarząd słów na wiatr nie rzuca. Czekamy na linka.
  • Re: Lubawa i drony Autor: ~xxx [91.150.208.*]
    Zarząd w ogóle żadnych słów nie rzuca
    Raczej Ty czegoś nie zrozumiałeś. Przeczytaj raz jeszcze mój post, dasz radę zrozumieć.
    Również pozdrawiam.
    Mareczek i Rob xD No ja bym uważał, już nawet wiem, co będą pisać xD
[x]
LUBAWA 1,72% 9,46 2025-11-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.