Witam.Nie dziw się ,że Twoje posty mogą złościć.Jak możesz pisać ,że wyniki za III kwartał będą bardzo dobre.No zastanów się i podaj faktycznie merytoryczne przesłanki , które na to wskazują.A tak naprawdę to chyba jest dużo wątpliwaści co do dodatniego wyniku za II kwartał.W sumie za II półrocze będzie dodatni , ale to niestety w połączeniu z pierwszym kwartałem.Moim zdaniem trzeba realizować zyski.Ale to moja opinia.Pozdro
zapewne w połączeniu z I kwartałem będą zyski. Jeżeli Ty chcesz realizować zyski to je realizuj, przez takich właśnie leszczy, którzy panikują przed raportem, nie mając również nic rzeczowego do dodania w zakresie oczekiwanych wyników, kurs nie rośnie, na dodatek wyniki są w poniedziałek, więc goń się i nie wracaj tutaj. Bez odbioru.
DANZAW I INNI PODOBNI to ,że spółka jest niedowartościowana , to nie znaczy ,że jest DOBRA .Z tego wynika ,że nie chcą jej inwestorzy kupować w ciemno.Po prostu inwestujecie w marzenia , bo realnego planu do dalszych wzrostów nie ma , tylko przeżutki-kreatywna księgowość.To Wy siejecie ferment ,piszecie tylko o pięknej przyszłości , bez jakichkolwiek podstaw.Ja swoje zarobiłem na JUPKU ,ale tylko spekulacyjnie , bo fundamentów tu nie ma.Wartość księgową porównajcie METODĄ SKORGOWANYCH AKTYWÓW NETTO .Najwieksze zmiany dotykają najczęściej gruntów,budynków i budowli oraz maszyn i urządzeń,których wartość rynkowa-szczególnie po długim okresie użytkowania-może w znaczący sposób odbiegać od wartości uwzględniającej amortyzację księgową.Wskaźnik C/WK nie jest wyrocznią , zobaczcie wskaźniki : RENTOWNOŚĆ AKTYWÓW , MAJĄTEK OBROTOWY DO ZOBOWIĄZAŃ KRÓTKOTERMINOWYCH , FINANSOWANIE DZIAŁALNOŚCI OPERACYJNEJ -WSKAŹNIK ZADŁUŻENIA , RENTOWNOŚĆ KAPITAŁÓW WŁASNYCH , WSKAŹNIK ROTACJI ZAINWESTOWANEGO MAJĄTKU ITP.To się dowiecie dlaczego wskaźnik C/WK jest niski.JUPEK to spółka dla przebiegłych traderów-spekulantów.Tak właśnie na niej zarobiłem i pewnie jeszcze zarobię w swoim czasie.Pozdro
kupisz albo nie kupisz jest wielu takich którzy nie zalapali sie na ,,pierwszy etap zarabiania'
Na jupku widać było średnią panikę ale i widać było zbieranie konkretne.(:..wszystko jak zwykle zalezy od głębokosci korekty w usa a nie od naszych baranków
obstawiam ze ta wlasciwa jeszcze nie nadeszla...każdy pod coś gra?...ja pod pompkę na wyższe poziomy zdecydowanie powyżej 3...!ma w miarę płynność i jest tani nadal po 2.31 można pakować do spodu(chyba zę nie skorekci do tego poziomu? i jutro odbije z nawiązką..?) zobaczymy co indianie pokażą?
Przeszedłeś sam siebie wypisując takie bzdury.Ciekawe stwierdzenie ze spółka przynoszaca duze zyski jest złą spółką .Za I kw. przychody 46 mln.zysk z działalności operacyjnej 44 mln,zysk netto 53 mln. zysk na 1 akcję 1.03 zł.Aktywa 294 mln.No i najważniejsze zobowiazania 1.1 mln. Piszesz bzdury jeszcze raz bzdury.
tamten to zesraniec zapomniał ze stoplossy istnieja i wywalił...jutro od tzw.ratujących zyski odbierze sie z rana pod wyniki i pod to ze wlasciwa korekta jeszce nie dzisiaj sie zaczęła...
zasada prosta jak czerwono kupować jak zielono s[rzedeawać..tutaj dolek cięzko bedzie trafić...dlatego zbieranko coraz nizej..rano byłem 100% pewien ze baraństwo zlamie 2.6 dołem...hahahahahaha...jutro obstawiam dalsze zbieranko nizej...no chyba ze giełda nie pozwoli i jakimś cudem zacznie isć do góry?
Ty masz chyba rozdwojenie jazni,21-ego piszesz ze spolka super, przytakujesz Gacusiowi ze ja super przedstawil,ze ludziom ze Stockwatcha mozna wierzyc,a dzisiaj wypisujesz pierdoly.Stary to jest chore.
korekta była wskazana tak jak piszesz ????? ale tu cicho jak makiem zasiał na tym forum
co niektóry nerwowy wywal bo sie boi wyników za I półrocze czy co?????????
Co tu pisać widzisz sam że dziś handlują niedobitki a Ci co kupowali duzymi pakietami nie śpieszą się ze sprzedażą .W poniedziałek wyniki i po obrocie widać ze bedą dobre bo w innym wypadku podpili by kurs by wywalić.