• Co się może wydarzyć? Autor: ~Morświn [46.112.114.*]
    Mam pytanie. Zacznę od tego, że wszedłem w tą spółkę troszeczkę pochopnie, nie sprawdziłem jej dokładnie, ale jednak wydała mi się atrakcyjna, gdyż akcje były przecenione (ok 0,21zł). Później kurs zaczął rosnąć i tu zrobiłem błąd dokupując większy pakiet i uśredniając w górę. Teraz wiszę na haku, a wykres drugi tydzień to nie jest nawet równia pochyła, to jest prawie pionowy wodospad.

I tu moje pytanie - na co liczycie, na co czekacie? Pytam poważnie, bo jeśli jest coś, co może pozytywnie wpłynąć na kurs w najbliższych tygodniach to poczekam, ale jeśli nie to realizuję stratę. Podkreślam, że to nie jest pytanie retoryczne, na nic nie naganiam - pytam ludzi, którzy tu są dłużej i znają spółkę lepiej mając więcej zebranych informacji.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Re: Co się może wydarzyć? Autor: ~prot [37.47.222.*]
    Wejdź na stronę spółki, poczytaj raporty, od pewnego czasu zaczęli wykazywać większe zyski, w/k cały czas rośnie. Jest to solidna spółka dla cierpliwych. 3x zarobiłem na niej całkiem niezły grosz i od wczoraj zbieram ponownie.
  • Re: Co się może wydarzyć? Autor: ~Exc [37.225.84.*]
    Do tego budują nową halę i ma zapowiadają kampanię reklamową.
  • Re: Co się może wydarzyć? Autor: ~cena [31.94.18.*]
    Opublikowano wyniki za pierwszy kwartał 2025 r.
    Wyniki za pierwszy kwartał 2025 r.:
    • Przychody: 15,4 mln zł (bez zmian w porównaniu z I kw. 2024 r.).
    • Dochód netto: 189,3 tys. zł (spadek o 79% w porównaniu z I kw. 2024 r.).
    • Marża zysku: 1,2% (spadek z 5,9% w I kw. 2024 r.).
    W ciągu ostatnich 3 lat zysk na akcję wzrastał średnio o 108% rocznie, jednak cena akcji spółki wzrosła tylko o 5% rocznie, co oznacza, że ​​znacznie odstaje ona od wzrostu zysków.

Poważnie ? naprawdę ? Akcje są niedoszacowane? to dlaczego inwestorzy sprzedają akcje? ,dlaczego opadły ręce i kurtyny spółka doszła do ściany , nie jest w stanie spełnić oczekiwań wielkich centrów handlowych i zapewnić odpowiedniej ilości produktów tzw. masy krytycznej firma od lat walczyła z marżowością zapominając o równomiernym rozwoju czyli rozwijaniu parku produkcyjnego jest firmą produkującą niszowe produkty , Kraftowe produkty nierozpoznawalne nawet na rynku lokalnym. Czy to zmienią? czy starczy na to energii ?
  • Re: Co się może wydarzyć? Autor: ~Morświn [46.112.106.*]
    Dziękuje za odpowiedzi. Ja o wynikach i nowej linii wiem. Aż tak pochopnie to nie inwestuję, żeby nie sprawdzić podstaw. O nadchodzącej kampanii marketingowej nie wiedziałem, ale to niewiele dla mnie zmienia. Myślałem, że jest coś o czym nie wiem - na plus lub minus.

Ja też uważam, że spółka jest solidna jeśli chodzi o fundamenty i nie rozumem, skąd taka wycena, ale niestety nie mogę zostać z Wami, żeby się przekonać. Kurs leci po 3% na sesję i to jest kaskadowy wodospad w tej chwili. Z mojej analizy transakcji wynika, że to jest jakaś dystrybucja, na każde większe zlecenie kupna momentalnie ktoś wystawia sprzedaż, żeby tylko upchnąć większe pakiety bez konieczności wpisywania ich w arkusz czy stawiania zlecenia WUJ. A, a arkusz po stronie zakupowej jest właściwie pusty. Dzisiaj i tak nie mam czasu się tym zająć, ale jeśli do wtorku nie zmieni się trend to wychodzę, bo mam w tej chwili prawie 20% straty.

Cokolwiek będzie w najbliższych dniach, jeśli tylko poprawi się sentyment do spółki w przyszłości wśród inwestorów, albo ktoś przestanie sypać pakietami lub i jedno i drugi to ja Was wesprę swoją gotówką, bo ta spółka - jako przedsiębiorstwo - po prostu na to zasługuje, żeby w ogóle nie być "na groszówkach".

Pozdrawiam i życzę powodzenia - spółce i akcjonariuszom.

• Re: Co się może wydarzyć? Autor: _wiatrak_ [83.30.230.*]
    Kup sobie jakiś sok i skosztuj.
    Jak nie smakuje - pozbądź się akcji.
  • Re: Co się może wydarzyć? Autor: ~Morświn [46.112.98.*]
    Soku nie kupiłem, bo nie mogłem trafić, ale z akcjami zostałem, zmniejszyłem tylko trochę pozycję. Kurs przestał spadać, a ja sam nie wiem, jakoś wierzę w tę spółkę. Czy się zawiodę, czas pokaże.

Pod koniec kwartału, gdy będę robić przegląd swoich papierów, zobaczę co dalej. Do końca czerwca trzymam, chyba że wydarzy się coś bardzo nagłego. Pozdrawiam wszystkich akcjonariusz i samą Spółkę.
[x]
EXCELLENC -0,34% 0,29 2025-11-07 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.