• Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Julka [138.199.50.*]
    Czytam tu, że spółka taka fantastyczna, tyle ma kasy na kontach, tyle dobrych IP, Alters tak wysoko na jakichś wishlistach, ocenach, itp. Do tego jeszcze wspaniały FP2 i coś tam jeszcze. To skoro jest tak wspaniale, to dlaczego kurs najpierw poleciał na łeb na szyję, a teraz się dalej osuwa? Czy tak zachowują się kursy spółek ze wspaniałymi perspektywami?
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: barteq87 [188.127.27.*]
    Ale czemu służy Twój post ? Masz akcje 11 bit ? Bo rozumiem, że możesz mieć takie zdanie o tej firmie, ale po co tu tracić czas ? Jakieś wishlisty ? :) to jest najlepszy wyznacznik jak gra się będzie sprzedawała po premierze, coś na czym w jakiś stopniu możemy bazować i tak o tym mówią specjalisci. Czy mogą być gorsze wyniki ? Oczywiście, że tak, wiele się możę wydarzyć, chociaż ja osobiście jestem dobrej myśli i wierze, że po premierze akcje podskoczą go góry, a raport za półrocze będzie naprawde niezły. Więc posty produkowane na siłe, wzmianka o jakieś wishlisty świadczy o dużej ignoracji albo celowym działaniu, które ma wywowłać niepokój u nowych inwestorów :)
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Kubanczyk [89.79.212.*]
    To wyrywkowo czytasz :) 45% pisze tutaj, że spółka fantastyczna, 45%, że tragiczna spółka. Oczywiście obie strony to potężni i doświadczeni inwestorzy, często przyznający, że ta spółka ich nie interesuje. Po prostu z dobrego serca przychodzą tutaj i dzielą się swoją ogromną wiedzą i doświadczeniem.

Pozostałe 10 % po prostu podaje przydatne informacje lub o coś pyta.

Nie powiedziałbym, że kurs się osuwa. Raczej trzyma się w podobnym przedziale. Raport za Q1 słaby, niby spodziewanie, ale jednak wyraźnie słabszy od konsensusu. Na pewno do odbicia to nie zachęcało.

Za Q2 powinno być świetnie, ale po wtopie z jakością gry na premierze FP2 obawy mogą być spore.

Osobiście liczę, że promocja The Alters wreszcie mocno ruszy i zachęci grubsze portfele to zainteresowania się akcjami. Gra też powinna być dużo bardziej wygrzana przed premierą.
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: barteq87 [188.127.27.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=Jsl4TiSFaSU

Zobaczecie dzisijeszą premierę Japaynse Drift Masters, jak jest opisywana przez Marcina Podolackiego. Jak kurs akcji zmienia się po premierze.
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Julka [138.199.50.*]
    Ok, czyli wasze predykcje opierają się na wierze i nadziei. No to winszuję. Nieważne, że wyniki finansowe kiepskie, gorsze od konsensusu. To na pewno chwilowe, wierzycie i macie nadzieję, że za kolejny kwartał będą lepsze. Nieważny trend, nieważna stara giełdowa mądrość, że przeciwko trendowi się nie gra. Macie nadzieję, że w końcu odpali. Nie lepiej zagrać w Lotto i mieć nadzieję na miliony?
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Qwerty [89.151.17.*]
    Wyjaśnienie dlaczego są gorsze od konsensusu było podane - były to różnice kursowe (bo dużą cześć środków mieli w USD). Ktoś tutaj twierdził, że analitycy przecież uwzględniają ryzyka kursowe. I owszem, pewnie tak, ale nie takie jakie miały miejsce jak Trumpowi odbiło z cłami. Konsensus powstał znacząco wcześniej, i analitycy nie mogli przewidzieć aż takich wahań jak miały miejsce.
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~agencja [46.112.110.*]
    Masz akcje? Bo jeśli nie, to po co tu siedzisz? Wyraziłaś swoje zdanie. Po co dalej tu siedzisz na tym forum. To jest proste pytanie - odpowiedz albo zamilknij.
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Julka [138.199.50.*]
    Dnia 2025-05-21 o godz. 23:09 ~agencja napisał(a):
    > Masz akcje? Bo jeśli nie, to po co tu siedzisz? Wyraziłaś swoje zdanie. Po co dalej tu siedzisz na tym forum. To jest proste pytanie - odpowiedz albo zamilknij.

Odpowiadam: bo mi się tak podoba :)

• Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~RC [185.153.38.*]
    Oczywiście, że na wierze i nadziei, jakby to była czysta matematyka i dało się wszystko przewidzieć to by tu sami milionerzy siedzieli
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: barteq87 [37.225.64.*]
    Dodajcie sobie profil @GPW_Trader2022 na X. Tam zamieszcza aktualne dane o szortowaniu. 11 bit jest cały czas pod naciskiem szorta przy oprocentowaniu 25 % ! Nie dajcie się omamić, wystawcie akcje na sprzedaż po wysokich cenach, wtedy nie mogą od Was pożyczać akcji. Zobaczcie co sie stało z Artic Paper
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Inwestor [89.64.77.*]
    Dnia 2025-05-22 o godz. 08:01 barteq87 napisał(a):
    > Dodajcie sobie profil @GPW_Trader2022 na X. Tam zamieszcza aktualne dane o szortowaniu. 11 bit jest cały czas pod naciskiem szorta przy oprocentowaniu 25 % ! Nie dajcie się omamić, wystawcie akcje na sprzedaż po wysokich cenach, wtedy nie mogą od Was pożyczać akcji. Zobaczcie co sie stało z Artic Paper

Hahahahahahaahah

Widzę, że te bajki o wystawianiu akcji cały czas aktualne na forum bankiera.

Zamiast wystawiać swoje akcje na sprzedaż po wysokich cenach poszukajcie sobie w necie jak wyśmiewane są te teorie spiskowe. I nie dajcie się nabrać, to po prostu dowodzi intencji ludzi takich jak barteq87. Robią co mogą, żeby namówić was na kupno akcji, które wkrótce będą przecenione o połowę.

Arctic Paper to zupełnie inna branża, ale sytuacja analogiczna - słabe wyniki finansowe, kiepskie zarządzanie sprawiły, że kurs od roku się osuwa i aktualnie jest przepołowiony vs to, co było rok temu.
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: barteq87 [37.225.64.*]
    Nigdzie nie namawiam do zakupu akcji, pokazuje ludziom dane, mogą wejść poczytać i sami ocenić. W tabelkach jest wyszczególnione ile akcji jest pożyczanych i na jakim oprocentowaniu. Ty natomiast piszesz co się stanie z akcjami 11 bit, że spadną o połowę :) Moim zdaniem w ten sposób jasno jest pokazane kto ma jakie intencje. Na tym forum są ludzie, którzy inwestują w 11 bit i liczą na zysk w związku z np. premierą The Alters i tacy, którzy zarabiają na tym, że cena akcji idzie w dół np. poprzez negatywne komentarze. Sami oceńcie
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Inwestor [89.64.77.*]
    Teorie o wystawianiu drogo swoich akcji żeby fundusze nie mogły ich pożyczać to takie same teorie jak te o płaskiej ziemi :)

Płaskoziemcy również przytaczają szereg argumentów na poparcie swojej teorii :)

Każdy może poczytać i sam ocenić XD
  • Re: Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz Autor: ~Qwerty [89.151.17.*]
    Ta teoria bazuje na nieznajomości regulacji, bo ustawa o obrocie ściśle określa, że akcje należące do inwestorów indywidualnych znajdują się w krajowym depozycie.
[x]
11BIT 1,49% 183,70 2025-09-29 17:00:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.