1. W związku z ostatnim eventem na który byli zaproszeni dziennikarze, youtuberzy, itd. na którym można było zagrać w pełną wersję gry, robić screeny, nagrywać wideo itd. - zgoda na rozpowszechnianie tego info przypada na 22.05.2025 godzinie 17. W związku z tym prawidzwa promocja przedpremiorowa rusza jutro !!! Youtuberzy na swoich profilach już wrzucają posty, że grali w The ALTERS a ich zasięg będzie ogromny. Wielu z nich ma po +200 tys. subskrybentów na swoich kanałach, więc moim zdaniem gra podwyższy swoja pozycję na Steam Wishlist. Np. https://www.youtube.com/watch?v=wrCCPFkKXrY
2. 11 bit jest dzisiaj szortowane !!! Koszt pożyczenia akcji to aż 26%, pożyczono aż 36% wszystkich akcji możliwych do szortowania ! Wzrost o 15% w porównaniu do wczoraj. Oni grają na Waszą panikę i wątpliwości przed premierą. Najlepszą metodą jest wystawienie akcji np po 1000 wtedy nie mogą od Was pożyczać i sprzedawać, a później odkupywać po najniższej cenie. Załączam link do X gdzie jest to dokłądnie opisane i można zobaczyć jak to wyglądało w tym tygodniu. Po zwiększeniu promocji moim zdaniem zaczną odpuszczać, bo będzie za dużo ryzyko przy takim oprocentowaniu. Link: https://x.com/GPW_Trader2022/status/1925154495815717223/photo/1
3. Zastanówcie się co kieruje ludźmi, którzy piszą negatywne rzeczy na temat premiery gry. Poświęcają bardzo dużo czasu na tym forum, aby w złym świetle przedstawić sytuację 11 bit i The Alters. Przy okazji piszą że mają dużo akcji i zaraz sprzedadzą. Gdzie tu jest logika ? Skoro mam akcje firmy i chce na nich zarobić, to czy pisałbym negatywne rzeczy na forum, żeby cena spadła ?? Nawet jak faktycznie nie wierzy w tą premierę to sprzedaje akcje i przenoszę kapitał gdzie indziej, a nie pracuje nad tym żeby cena przez wysyp negatywnych informacji jeszcze bardziej była zaniżona. Sami ocencie, które osoby tak robią. Moim zdaniem chodzi o to, że właśnie oni szortują pozycję i chcą jak najwiecej tu wyrwać. Koszt pożyczenia akcji 11 bit jest naprawde duży, ale dlaczego ? Bo jest taka manipulacja na kursie i budowanie niepewności. Pozdrawiam
Ja Ci napisze co kieruje ludźmi którzy piszą negatywnie, a właściwie obiektywnie. This War of Mine to była świetna gra, Frostpunk 1 był rewelacyjny, ukończyłem podstawę i dodatki co mi się nie zdarza często, Frostupunk 2 to klapa, nie ukończyłem pierwszej misji bo mi się nie chciało w to grać, liczyłem na udoskonaloną i rozwiniętą jedynke - porażka. The Invicible? Szkoda gadać. Grałem też w The Alters demo i powiem Ci że to klapa. Zapowiadali Frostpunk 3 w stylu jedynki i dopiero wtedy widzę tu potencjał
Hej, przepraszam za prawdopodobnie głupie pytanie ale chciałem się dopytać, na czym polegają te rzeczy o których piszecie przede wszystkim - pożyczanie akcji i shortowanie i jaki wpływ mają na 11bita? Od razu uprzedzę że tak oczywiście mogę sobie to wyszukiwać w przeglądarce i tak też zrobiłem ale może lepiej zrozumiałbym bardziej przystępne, łopatologiczne wytłumaczenie od was :( Oczywiście zrozumiem zdania typu (które zresztą bardzo często się tutaj pojawiają) - "synku jak tego nie rozumiesz to lepiej zostaw to specjalistom" ale fakty są takie że mnie to ciekawi i chętnie dowiem się na czym to tak naprawdę polega - może nawet w kontekście 11bita :)
Pozdrawiam,
Brokerzy dają ci możliwość pożyczenia akcji danej spółki, sprzedajesz te akcje i liczysz na to że kurs spadnie, żebyś mógł je odkupić taniej i oddać, różnica pomiędzy sprzedażą, a kupnem to Twój zarobek, oczywiście broker za pożyczanie (cost to borrow) bierze prowizję, jest ona różna dla różnych spółek w zależnosći od ryzyka, dla 11Bit koszt to 25,94%, na 21 maja pożyczonych jest 8,74tys akcji (shares on Loan) i jest to 35,40% całej puli akcji udostępnionych do pożyczenia (utylization), 20 maja było pożyczone 5,17tys akcji, pozdrawiam
czyli wychodzi na to że w jeden dzień wzrosła liczba pożyczonych akcji o prawie 70%. zakładam że ktoś kto pożycza raczej nie robi tego by stracić czyli z dnia na dzień wzrasta ryzyko nakręcenia się spadków
Generalnie taki okres że zagraniczny kapitał realizuje zyski na polskiej giełdzie, było odcięcie dywidend w sektorze bankowym i cała GPW poleciała dzisiaj w dół, ale z tego co mówia eksperci kasa z dywidend będzie reinwestowania w nasz polski rynek. Zobaczymy najbliższe 3 tygodnie ale jestem naprawde poztywnie nastawiony do tej gry i jej sprzedaży
Relacje z zeszłotygodniowego eventu, w tym dotyczące pokazywanych wówczas i ogrywanych przez uczestników gier, objęte są embargiem, które zniknie za kilka dni.
Event był tylko jednym, choć bardzo ważnym elementem ostatnich tygodni kampanii marketingowej "The Alters". Szczegółów kolejnych działań (a będzie ich dużo) nie możemy zdradzać, ale liczymy, że informacja o naszej grze dotrze do wszystkich zainteresowanych.
Pozdrawiamy
Cytuję "zniknie za kilka dni". Dlaczego tutaj pisze się, że embargo znika 22 Maja a nie jak podaje 11bit studio kilka dni po 22 Maja?? Może ktoś mi wyjaśnić albo ja czegoś nie rozumiem.