W sumie nie dziwne wystarczy popatrzeć w jakich krajach i klinikach robią badanie. Ten news też przeszedł bez większego echa więc warto go przypomnieć: ".. Jedną z najważniejszych cech celowanej degradacji białek, która jest w jakiś sposób istotna farmakologicznie oraz z perspektywy biznesowej, że możemy w sposób prawie natychmiastowy w trakcie badania klinicznego ocenić dwie rzeczy. To jest, jaki jest poziom leku w organizmie, czyli farmakokinetyka oraz czy białko, które my chcemy usunąć z tego organizmu, białko, które powoduje rozwój choroby jest usunięte z tych komórek. Inne dostępne klasyczne terapie, czyli inhibitory, przeciwciała monoklonalne nie umożliwiają tak bezpośredniego odczytu. I możliwość tego bezpośredniego odczytu powoduje, że w pierwszym etapie, w pierwszej fazie klinicznej my mamy tak naprawdę pomiary, które są zarezerwowane dla fazy drugiej wśród innych terapii..."
Mirek, skoro kurs jest +7%, to napisałbym że kupują aż miło. Ale wiadomo - punkt widzenia zależy (w tym przypadku) od posiadania, lub nie, akcji na rachunku. Rekomendacja? Kupuj jest naprawdę bardzo tanio
Dostanie się na tę listę oznacza że cząsteczka ma nowatorski mechanizm działania, bardzo dobre wyniki, raczej jeszcze przedkliniczne oraz że może być przełomem w leczeniu chorób. Brawo
Artykuł naukowców Captora został opublikowany w Communications Chemistry, czyli w czasopiśmie naukowym z grupy Nature:
https://www.nature.com/articles/s42004-025-01641-9
Rewelacja. Czekamy na potwierdzenie wyników w klinice "...Te wyniki badań przedklinicznych, wraz z korzystnymi właściwościami biofarmaceutycznymi związanymi z penetracją do komórek i klirensem zarówno proleku, jak i aktywnego metabolitu, a także zależnością od VAP-1, sugerują, że ABS-752 może oferować unikalną możliwość terapeutyczną dla pacjentów z rakiem wątroby..."
Minęły 3 miesiące od rozpoczęcia kliniki. Czasowo powinno rozpocząć się podawanie w trzeciej kohorcie. Czyli etap wykazania skuteczności cząsteczki. Trzecia i czwarta kohorta. Zatem 8 + 8 tygodni = końcówka listopada. Opracowanie wyników i poprosimy, pod choinkę, ładnie zapakowany prezent :)
Jesteśmy w momencie wykazania skuteczności cząsteczki / lub jej braku / ale też ewentualnej toksyczności. Czy zachowanie kursu ma coś wspólnego z badaniami? Oby nie
Dnia 2025-09-08 o godz. 13:31 ~hormon napisał(a): > Jesteśmy w momencie wykazania skuteczności cząsteczki / lub jej braku / ale też ewentualnej toksyczności. Czy zachowanie kursu ma coś wspólnego z badaniami? Oby nie
Też się tego obawiam, było wybicie spółka zdołowana, kolejna faza rozpoczęta a tu zjazd do bazy, słabo to wygląda.
Jakże donośnie, w kontekście zachowania kursu vs trwających badań, brzmi stwierdzenie z ostatniej konferencji że projekty nie są ze sobą powiązane w związku z czym w przypadku niepowodzenia jednego będzie on kasowany i przygotowywany do rozpoczęcia nowy. Oby nie w tym przypadku.
Dnia 2025-09-09 o godz. 09:43 ~hormon napisał(a): > Jakże donośnie, w kontekście zachowania kursu vs trwających badań, brzmi stwierdzenie z ostatniej konferencji że projekty nie są ze sobą powiązane w związku z czym w przypadku niepowodzenia jednego będzie on kasowany i przygotowywany do rozpoczęcia nowy. Oby nie w tym przypadku.
Wiem że tak mówili, ale skasowanie projektu na pewno suchą nogą nie przejdzie, lepiej żeby nie kasowali na takim beznadziejnym rynku to -30% na start by było. Badania mają szybko iść to niedługo będzie wiadomo czy jest zysk czy jest w ....
Oczywiście trzymamy kciuki ale z tyłu głowy trzeba mieć świadomość co ewentualnie może się wydarzyć. Z tego co pamiętam w 1 fazie odpada ok 40% projektów.
Dnia 2025-09-09 o godz. 11:16 ~hormon napisał(a): > Oczywiście trzymamy kciuki ale z tyłu głowy trzeba mieć świadomość co ewentualnie może się wydarzyć. Z tego co pamiętam w 1 fazie odpada ok 40% projektów.
Biomed nie dość że zdołowany to jeszcze dziwne zachowania kursu dochodzą, ja ostatnio Poltreg kupiłem pod info że podają lek pacjentowi w międzyczasie doszła informacja o patencie w Korei, a kurs od zakupów 30% w tydzień:-) teraz odrabia ale nawet do ceny kupna nie wróciło.
Za to na Medinice po kilkumiesięcznej kiszonce ruszyło https://www.bankier.pl/forum/temat_witam-lekko-podciagnalem-kurs-nie-bylo-trudno-bo-slaba-plynnosc,70509901.html
Captor też kupiłem pod rozpoczęcie badań i wyglądało na zmianę trendu na wykresie, mam nadzieję że te spadki to jednak nie od insiderów co wiedzą jak idą badania tylko jakieś turbulencje nie związane z działalnością.
Wolumeny z ostatnich dni istotnie przekraczają liczbę akcji motywacyjnch serii O. Dodatkowo to wszystko dzieje się w okresie zamkniętym dla iniderów ze względu na publikację raportu, a to oni zapewne dostali większość akcji motywacyjnych. Regularnie też pojawiają się zlecenia ukrytej sprzedaży. Jako akcjonariusz mam mieszane uczucia i jestem negatywnie zaskoczony zachowaniem kursu w stos. do miejsc w którym (rzekomo) jest firma z badaniami
@ hormon Jakże donośnie, w kontekście zachowania kursu vs trwających badań, brzmi stwierdzenie z ostatniej konferencji że projekty nie są ze sobą powiązane w związku z czym w przypadku niepowodzenia jednego będzie on kasowany i przygotowywany do rozpoczęcia nowy. Oby nie w tym przypadku.
Będę wdzięczny za link do nagrania tej konferencji?
To stara prezentacja z czerwca, miesiąc po rozpoczęciu I fazy. Myślałem, że przeoczyłem coś ostatnio. Pomimo Waszych wątpliwości na forum ciężko jest coś tanio kupić. Niestety przegapiłem poniedziałkowy zjazd i podaż na 34.
Stara prezentacja to byłaby sprzed 2 lat. Ta jest bardzo aktualna. Raz że z czerwca, dwa bo odbyła się po rozpoczęciu kliniki. A co do ceny, patrząc tylko na AT, to 37 opór a później zejście na 31,5.
Dnia 2025-09-11 o godz. 15:03 ~hormon napisał(a): > Stara prezentacja to byłaby sprzed 2 lat. Ta jest bardzo aktualna. Raz że z czerwca, dwa bo odbyła się po rozpoczęciu kliniki. > A co do ceny, patrząc tylko na AT, to 37 opór a później zejście na 31,5. >
12 września będzie publikacja raportu za pierwsze półrocze (po sesji). A 17 września będzie spotkanie po wynikach:
https://captortherapeutics.pl/spotkanie
To wszystko brzmi bardzo interesująco ale to jest cząsteczka która wejdzie do kliniki za 1.5 roku. Gdzie tu i teraz mamy badania CT-01. Mam wrażenie że spółka stawia bardziej na sukces CT-03. Zobaczymy