• KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: ~krol [109.107.12.*]
    Ktoś wie co tu się dzieje , spółka ze świetnymi zyskami , produkująca pełną para , rozwijająca się z roku na rok zwiększająca wartość z dnia na dzień leci na łeb na szyje. Tak działa nasz bananik. Przecież to powinno ok 8 pln teraz latać.
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: ~laik [153.19.102.*]
    Co dzień tak samo, rano jako-tako się trzyma, potem leci???
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: ~krol [109.107.12.*]
    tyle to ja widzę tylko to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Przecież tutaj nie ma najmniejszej podstawy do 40% spadku. raport niższy o 3 % iż rok wcześniej kasy 20 baniek więcej.
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: maciekbe [79.169.48.*]
    Jak się nie boisz to kupuj. Spółka skupowała dużo wyżej, teraz ma okres zamknięty i później po takim kursie nie kupi? Rsi już szoruje po dnie. Ja powoli daje się ubierać
  • drenowana wydmuszka bez perspektyw więc jest urealnienie kursu na 1,80 Autor: ~lipa [138.199.36.*]
    napompowała kurs spółdzielnia z naganiaczami by poubierać naiwnych.
  • Re: drenowana wydmuszka bez perspektyw więc jest Autor: ~Invek [89.73.194.*]
    Spoldzielnia to pompuje kurs 1-2 tygodnie a nie lata.
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: akaraka [93.159.27.*]
    1. Wynagrodzenia zarządu
    2. Spada marżowość
    3. Fund wyszedł poniżej 5% - możliwe że sypie resztą akcji i zbija kurs

Jest prowadzony skup, ale zasadnicze pytanie czy te skupione akcje nie zostaną przeznaczone na program motywacyjny, czyli w sumie dodatkowe wynagrodzenia zarządu ;) A że zarządzający to również głowni akcjonariusze no to możliwości walki z tym są raczej mierne.

Żeby nie było, to nie mam nic przeciwko dobrym zarobkom zarządu Spółki, która generuje zyski. Natomiast te kwoty w odniesieniu do wyników są chyba trochę nieadekwatne. Przynajmniej dla mnie tak było, więc wyszedłem z tego waloru. Ale tak jak piszesz, wyniki same w sobie są dobre, szczególnie przy obecnej wycenie.
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: ~Ja [37.47.81.*]
    Mi się wydaje, że zwyczajnie nikt nie chce siedzieć w spółce, w której przy 17,5 mln. zysku, zarząd (3osoby) bierze 8,5 mln. wypłaty. Wiadomo nikt nie pracuje za darmo, no ale żeby pani prezes z panem Lutkiem zarabiali po 300 tys. zł miesięcznie, kurde 10 tys. dniówka XD no bez jaj. Do tego pracownicy i buli pracownicy, źle wypowiadają się o firmie, że jest tam toksyczna atmosfera, donosicielstwo pani prezes, która z koleżaneczkami (swoimi pupilami) obrabia ludziom dupy. Piszę tylko co wyczytałem w internecie. Kolejna sprawa, te kosmetyki nie są jakoś wielce zachwalane, są tanie, mają kilka ciekawych produktów, ale świata raczej nie zwojują. Moim zdaniem najbardziej odstrasza zarząd, spółka rozgrywana pod 2 osoby
  • Re: KTOŚ WIE CO YU SIE DZIEJE Autor: ~XXX [176.5.177.*]
    Śmierdzące szwagry Wołominskie i ich pazerność!
  • widzisz nawet teraz naganiacz się pojawił wciskając kit o rsi jak tu Autor: ~lipa [138.199.36.*]
    jeszcze co najmniej -50% będzie, widać jakie wielkie pakiety ciągle wywalają...
  • Re: widzisz nawet teraz naganiacz się pojawił wciskając kit o rsi jak tu Autor: ~XXX [176.5.177.*]
    I taka piramida na głównym!
  • rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~123456 [193.28.84.*]
    Dnia 2025-05-20 o godz. 12:16 ~Ja napisał(a):
    > Mi się wydaje, że zwyczajnie nikt nie chce siedzieć w spółce, w której przy 17,5 mln. zysku, zarząd (3osoby) bierze 8,5 mln. wypłaty.

Sprawozdanie finansowe za okres 01.01.2023 r. – 31.12.2023 r. Nota 33 wynagrodzenia, łącznie z wynagrodzeniem z zysku, wypłacone lub należne osobom wchodzącym w skład organów jednostki Spółka w bieżącym roku wypłaciła wynagrodzenia, osobom wchodzącym w skład organów zarządzających  w wysokości 8 051 580,00 zł brutto. 

W zeszlym roku wzieli podobnie... i wtedy nikomu to nie przeszkadzało?
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: steve2 [91.205.244.*]
    Niby atmosfera w firmie nie taka (jakieś kobitki robią sobie na złość) mają być powodem tych spadków? Dobrze kierują spółką to i dobrze zarabiają.Trupy w szafie były ale dały nogę... Zobaczymy jakie bajki nam jutro będą opowiadać.
    To było zejście po głębokie stoplossy. Jutro 30% w górę i kierunek 15.
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~oli [31.0.54.*]
    Rok temu zyski rosły,teraz spadły rok do roku więc słuszne pretensje akcjonariuszy.
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    co to ma za znaczenie ile biorą ważne aby patrzeć ile zostanie po ich wypłatach a jak widać
    zostaje sporo . Pewnie można powiedzieć że mogłoby być więcej gdyby mniej zapłacić zarządowi ale czy ktoś zagwarantuje że gdyby był inny zarząd i zarobiłby np. 1 000 000 to czy byłby wstanie swoją wiedzą i umiejętnościami wypracować tyle ile pozostawia stary zarząd , i co wtedy nowy zarząd zarabia mniej ale nie zna się na branży i zdecydowanie mniej zostaje netto w spółce , To ja już wole stare rozwiązanie,
    Możliwe że cała ta sytuacja z kursem zaskoczyła również zarząd , który zmienia regulamin
    możliwe że ktoś chce szybko opuścić spółkę bez ( niedawno był komunikat o zmianie udziałów ) może ten ktoś idzie dalej po całóści

• Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~Mat [37.30.51.*]
    Oto właśnie chodzi, ale przecież większość ludzi w tym kraju boli, że ktoś inny zarobił, a jak dużo to już po nocach nie śpią...kiedy ten naród dojrzeje emocjonalnie (?). Dla nas się liczy, żeby kurs był wysoko, a kondycja finansowa spółki jest bardzo dobra, więc takie "fochy" to jest żenada. Pzdr
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~krol [109.107.12.*]
    Dokładnie dla mnie liczy się kurs i ma rosnąć nic więcej.
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~123456 [193.28.84.*]
    Dnia 2025-05-20 o godz. 17:31 ~oli napisał(a):
    > Rok temu zyski rosły,teraz spadły rok do roku więc słuszne pretensje akcjonariuszy.

w 2023 i 2024 zyski byly podobne kolo 18 mln

• Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~123456 [193.28.84.*]
    Dnia 2025-05-20 o godz. 17:31 ~oli napisał(a):
    > Rok temu zyski rosły,teraz spadły rok do roku więc słuszne pretensje akcjonariuszy.

aha i jak w twojej firmie w tym roku nie poprawi sie zysk.... to pójdziesz do szefa zeby ci pensje obniżył?

• Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~krol [109.107.12.*]
    Ktoś tu wie co robi, myślisz że gdzie się podziały te akcje? W kibel ktoś wyrzucił a 170k poszło od reki . Poczekaj i nie marudź. Tutaj bedzie rosło i to ładnie ale nie w 2 dni.
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~Lord [83.31.78.*]
    Powiem szefowi aby minimalny krajową sobie wypłacał ale tu mamy WOLomin i ........
  • Re: rok temu tez wzieli 8 baniek Autor: ~Ja [37.47.86.*]
    Zgadzam się, zarząd powinien przynajmniej zarabiać 50/50 ze spółka, w końcu to Oni podejmują decyzje. 15mln. dla spółki, 15 mln. dla zarządu chytrusy, ahh nie chcecie dać ludziom zarobić, nie rozumiem Was.
[x]
4MASS -0,11% 4,54 2025-09-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.