podał wyniki za kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik i listopad (przychód, zysk netto, marża do 5 miejsca po przecinku). Grudnia się niestety nie podjął.
Moje krótkie podsumowanie czatu (w nawiasie moje komentarze): - liczą na powrót marż brutto w okolice 8% pod koniec roku (co może się przełożyć na 50 mln $ zysku netto plus minus 5 mln), - gdy będzie gorzej z kursem mocniej rozważą skup akcji w celu wspomagania inwestorów (pewnie gdyby spadł poniżej 20 zł), - mocniej w grze Arabia Saudyjska, dalszy rozwój, dalsza polityka dywidendowa (ale na zyski będzie trzeba dłużej poczekać).
Q1 sprzedaż smartfonów mniejsza - mniejsza dostępność smartfonów w tym kwartale. Przychody kwiecień miłe zaskoczenie Nowa akwizycja - ale jakie straty bankructwa komuś tu na forum się na łeb rzuciło musi- szansa na złapanie wicelidera smartfonów do portfolia i dodanie swoich marek. Marze dołek q1 i wzrost do bazy 8% pod koniec roku. Przychody rosną szczególnie te wyżej marzowe dot. smartfonów Kazachstan już nie spada a powoli rośnie, Afryka RPA głównie ale i nie tylko plus Arabia saudyjska wielkie szanse. Breezy wisienka na torcie patrząc na wzrosty to w zasadzie samo powinno dać kapitalizację 200 mln usd.
Na teraz zakładam że marze na koniec roku średnio wyniosą 7,5% (0,5% x3 mlrd= 15 mln usd mniej ) a przychody będą wyższe o 200 mln czyli 6,66% czyli przy marzy 7,5% powinno dać na konie roku podobny wynik netto.
Czapajewo nie odpowiedziałeś @ryholowi pod co ma rosnąć jeśli dominuje fluktuacja zysku i jeden lepszy q jest zaraz negowany przez kolejny.
Tak jak napisał trochę szacunku dla @krewy i nie wciskaj kitu waćpan w AT bo majaki o wyspie to tylko w twoich zwidach ,że nie wspomnę o diamencie,ale to już kwestia na inne dywagacje raczej o tej odmianie alotropowej czyli jak z diamentu czapajewa zrobić grafit.Nie pchaj się świecznik ,gdy braknie ognia bo zamiast świecić tylko robisz za clowna.
Kolego to że miałem scenariusz w marcu pro wzrostowy i wietrzyłem szybkie osiągnięcie celu 40 ziko no cóż w istocie ten problem dostępności smartfonów co obniżyło marze nie był brany przeze mnie pod uwagę. Chwilowe anomalie zawsze mogą coś tam zaskoczyć w końcu dawno nie widziałem spadku smartfonów r/r czy k/k. Przecież nie tylko ja byłem zaskoczony większość analiotyków dawało 12-14 mln za q1. A wiesz czemu ja i analitycy tyle dawali bo to je Asbis i raczej zaskoki są w pozytywne ups może faktycznie teraz jest na przemian. Co do Asbisu to sory tu tez raz trafię z kupnem po 8 ziko innym razem wezmę po 29 ziko. Ale nie martw się nie narzekam jakoś nie zbiedniałem.
Co prawda szału nie ma na portfelu nie mam ale bywało gorzej. Nawet te brane 2k po 29 ziko w zasadzie są już na null - 4 ziko dywidendy plus dobrany mieszek z dywidendy po 17 ziko - ok szału nie ma. No ale te 50% portfela brane po 12 ziko to w zasadzie prawie za darmo już mam.
Ja tu nie od marca tylko od 4 lat Panie Dzieju i sią nie gniewam na spadki choć rzecz jasna byłem prawie pewny że już jedziemy na 40 ziko - dobra mogę poczekać jeszcze kwartał na moją V falę. .
A Kazachstanem się już nie martw to już rok temu spadlo o 40% i nie ma z czego spadać. Skoncentruj się na pozostałej prowzrostowej części rynku czytaj 70%. A to że 30% chwilowo ma przerwę rzekłbym fuks.
Ja tu o V fali nie od marca prawię tylko od zeszłego roku września a Krewa ma wyjątkowy antytalent do kresek bo dzień po jego prowzrostowych kreskach na 35-38 ziko zaczął się opad. No ale coś tam w istocie po wzroście z 8 ziko coś przy 29 ziko mruczał że będzie opad poniżej 20 ziko - szkoda ze nie mruczał kiedy trzeba było brać.
No ale ja przynajmniej wtedy kiedy on miał sraczkę doładowałem 50% portfela po 12 zio który mi dał 6 ziko z dywidendy. A ze miałem dokupiłem kolejne 80% przy 16-20 ziko i miałem wenę i kupiłem 2k po 29 ziko i nie będę z tego powodu rozterek bo wiem ze papier zasługuje na znacznie więcej dzisiaj.