• Czat o godz.11 Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    J/w
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Widać strach u inwestorów, dziesiątki pytań w kółko do Costasa Tziamalisa o marże i przyszłość.
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Michael [5.173.146.*]
    Podeślę ktoś link ?
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~krazinski [83.7.230.*]
    Dnia 2025-05-20 o godz. 11:55 ~Michael napisał(a):
    > Podeślę ktoś link ?

Proszę bardzo:
    https://www.youtube.com/watch?v=8sKWd8jXRpU
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~gall [94.154.17.*]
    podzieli sie ktos, co powiedzial nt. wynikow w maju i calym 2025? Dywidenda taka sama będzie?
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Bob [95.160.158.*]
    Samo Breezy warte tyle co wycena Asbisa. Możliwe że dadzą go oddzielnie na giełdę za 250-300 mln USD.
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Bob [95.160.158.*]
    Sorzedazż majowa zgodnie z planem. Kwiecień wzrost min 20% (wg mnie).
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~gall [94.154.17.*]
    jakim planem, jak sami mowia ze nie maja planu na ten rok? xD jutro beda wyniki za kwiecien?
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~wladek [165.225.207.*]
    podał wyniki za kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik i listopad (przychód, zysk netto, marża do 5 miejsca po przecinku). Grudnia się niestety nie podjął.
  • Re: Czat o godz.11 Autor: arkadiusztoja [217.96.164.*]
    będzie dalej spadać, niebawen 22.xx
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Moje krótkie podsumowanie czatu (w nawiasie moje komentarze):
    - liczą na powrót marż brutto w okolice 8% pod koniec roku (co może się przełożyć na 50 mln $ zysku netto plus minus 5 mln),
    - gdy będzie gorzej z kursem mocniej rozważą skup akcji w celu wspomagania inwestorów (pewnie gdyby spadł poniżej 20 zł),
    - mocniej w grze Arabia Saudyjska, dalszy rozwój, dalsza polityka dywidendowa (ale na zyski będzie trzeba dłużej poczekać).
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Q1 sprzedaż smartfonów mniejsza - mniejsza dostępność smartfonów w tym kwartale.
    Przychody kwiecień miłe zaskoczenie
    Nowa akwizycja - ale jakie straty bankructwa komuś tu na forum się na łeb rzuciło musi- szansa na złapanie wicelidera smartfonów do portfolia i dodanie swoich marek.
    Marze dołek q1 i wzrost do bazy 8% pod koniec roku.
    Przychody rosną szczególnie te wyżej marzowe dot. smartfonów Kazachstan już nie spada a powoli rośnie, Afryka RPA głównie ale i nie tylko plus Arabia saudyjska wielkie szanse.
    Breezy wisienka na torcie patrząc na wzrosty to w zasadzie samo powinno dać kapitalizację 200 mln usd.
    Elczapo - dzięki za komentarz
    Do zen_on - wielkie dzięki za komentarz odnośnie czatu :)
    Na teraz zakładam że marze na koniec roku średnio wyniosą 7,5% (0,5% x3 mlrd= 15 mln usd mniej ) a przychody będą wyższe o 200 mln czyli 6,66% czyli przy marzy 7,5% powinno dać na konie roku podobny wynik netto.
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Michael [93.159.3.*]
    Plus wreszcie koniec wojny zniweluje dyskonto na wycenie i przywitamy w tym roku znów poziom 30zł
    Dnia 2025-05-20 o godz. 17:25 ~Michael napisał(a):
    > Plus wreszcie koniec wojny zniweluje dyskonto na wycenie i przywitamy w tym roku znów poziom 30zł

Jakaś wojna ma się w tym roku skończyć? Jakim wynikiem?
  • Re: Czat o godz.11 Autor: ~Stockprofes [109.241.193.*]
    Czapajewo nie odpowiedziałeś @ryholowi pod co ma rosnąć jeśli dominuje fluktuacja zysku i jeden lepszy q jest zaraz negowany przez kolejny.
    Tak jak napisał trochę szacunku dla @krewy i nie wciskaj kitu waćpan w AT bo majaki o wyspie to tylko w twoich zwidach ,że nie wspomnę o diamencie,ale to już kwestia na inne dywagacje raczej o tej odmianie alotropowej czyli jak z diamentu czapajewa zrobić grafit.Nie pchaj się świecznik ,gdy braknie ognia bo zamiast świecić tylko robisz za clowna.
    Kolego to że miałem scenariusz w marcu pro wzrostowy i wietrzyłem szybkie osiągnięcie celu 40 ziko no cóż w istocie ten problem dostępności smartfonów co obniżyło marze nie był brany przeze mnie pod uwagę. Chwilowe anomalie zawsze mogą coś tam zaskoczyć w końcu dawno nie widziałem spadku smartfonów r/r czy k/k. Przecież nie tylko ja byłem zaskoczony większość analiotyków dawało 12-14 mln za q1. A wiesz czemu ja i analitycy tyle dawali bo to je Asbis i raczej zaskoki są w pozytywne ups może faktycznie teraz jest na przemian. Co do Asbisu to sory tu tez raz trafię z kupnem po 8 ziko innym razem wezmę po 29 ziko. Ale nie martw się nie narzekam jakoś nie zbiedniałem.
    Co prawda szału nie ma na portfelu nie mam ale bywało gorzej. Nawet te brane 2k po 29 ziko w zasadzie są już na null - 4 ziko dywidendy plus dobrany mieszek z dywidendy po 17 ziko - ok szału nie ma. No ale te 50% portfela brane po 12 ziko to w zasadzie prawie za darmo już mam.
    Ja tu nie od marca tylko od 4 lat Panie Dzieju i sią nie gniewam na spadki choć rzecz jasna byłem prawie pewny że już jedziemy na 40 ziko - dobra mogę poczekać jeszcze kwartał na moją V falę. .
    Zobaczymy jak rynek zareaguje na dwu cyfrówy w przychodach w następnych kwartałach.
    A Kazachstanem się już nie martw to już rok temu spadlo o 40% i nie ma z czego spadać. Skoncentruj się na pozostałej prowzrostowej części rynku czytaj 70%. A to że 30% chwilowo ma przerwę rzekłbym fuks.
    Przypominam ze nawet twój Guru Krewa zaczął malować w marcu na 35-38 ziko i miej do niego pretensję a nie tylko do mnie. Che che.
    Ja tu o V fali nie od marca prawię tylko od zeszłego roku września a Krewa ma wyjątkowy antytalent do kresek bo dzień po jego prowzrostowych kreskach na 35-38 ziko zaczął się opad. No ale coś tam w istocie po wzroście z 8 ziko coś przy 29 ziko mruczał że będzie opad poniżej 20 ziko - szkoda ze nie mruczał kiedy trzeba było brać.
    Tez mi autorytet koleś na spadkach wojennych przy 9 ziko rysował wsparacia na 7 i 4 ziko jak ten Łysy ze stoka.
    A przy 16 ziko się obudził i nieśmiało spoglądał na 20 ziko.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.12.16.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    A teraz Bobek popisał się przy 27 wskazując opory na 35 i 38 ziko. Che che ja widxiałem i tak wyżej.
    No ale ja przynajmniej wtedy kiedy on miał sraczkę doładowałem 50% portfela po 12 zio który mi dał 6 ziko z dywidendy. A ze miałem dokupiłem kolejne 80% przy 16-20 ziko i miałem wenę i kupiłem 2k po 29 ziko i nie będę z tego powodu rozterek bo wiem ze papier zasługuje na znacznie więcej dzisiaj.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.12.16.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Elczapo nocny marek jesteś :) to od kiedy wyniki mają się zdecydowanie poprawić ?
    Od kwietnia.
    Dnia 2025-05-20 o godz. 12:15 ~gall napisał(a):
    > podzieli sie ktos, co powiedzial

Jeśli dobrze pamiętam...

> nt. wynikow w maju i calym 2025?

...na wyniki mamy poczekać, w tym na chyba zadowalające kwietniowe w ciągu dwóch najbliższych dni...

> Dywidenda taka sama będzie?

...i nie widzi powodu do zmiany polityki dywidendowej.
[x]
ASBIS 0,66% 68,45 2026-05-08 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.